Docomo tracht te diversifiëren in finance, retail

NTT Docomo is op zoek naar overnames in de finance, retail en digitale content in een poging om weg te diversifiëren van de afhankelijkheid van inkomsten uit mobiel bellen.

chief financial officer van de Japanse telco’s Kazuto Tsubouchi zei dat het bedrijf had gesprekken met bedrijven in deze sectoren, tijdens een interview met Bloomberg geopend.

Docomo is op zoek naar haar inkomsten uit niet-traditionele bedrijven tot ¥ 1000000000000 (US $ 10700000000) bijna een verdubbeling van het boekjaar eindigend in maart 2016 gewezen op de nieuwslijn. Het is, diversifiëren, als de bevolking van het land krimpt en de verzadigde binnenlandse markt wijzen op een tragere groei van de kernactiviteiten draadloze activiteiten.

In januari kondigde het bedrijf plannen om online fashion retailer MAGAseek tot meer dan US $ 13.000.000 te verwerven.

“We zullen een sprong via fusies en overnames voor nodig om de ¥ 1000000000000 doel te bereiken,” Tsubouchi vertelde Bloomberg. Hij legde het bedrijf kon alleen maar groeien tot ¥ 800.000.000.000 organisch, zei hij.

De CFO wees erop overname targets zouden kunnen profiteren van toegang Docomo klantenbestand van ongeveer 60 miljoen mensen en bijna de helft van de bevolking van Japan. Het bedrijf zou kijken naar een meerderheidsbelang te kopen om de klant gegevens te beschermen.

“Die informatie kan nuttig zijn voor veel bedrijven dat gezicht vertragende groei,” zei hij in het artikel.

Eerder deze maand, de telco, creëerde een ¥ 10000000000 (US $ 109 miljoen), durfkapitaalfonds, om de ontwikkeling van nieuwe bedrijven voor smartphones en tablets, maar ook de lancering van een incubatie programma voor beginnende ondernemingen en bedrijven te versnellen.

Telco’s; Koor kondigt gigabit-speed breedband in heel Nieuw-Zeeland; telecombedrijven, Telstra, Ericsson, Qualcomm bereiken 1Gbps aggregaat snelheden in levende 4G-netwerk te testen, Telco’s;? Reliance Jio rotsen Indiase telecom met goedkope data en vrije stem, NBN, NBN zal Australië zetten in een ‘leidende positie’: Bill Morrow

gegevens druk op netwerken, in maart, zal Docomo smartphones met HEVC (High Efficiency Video Coding, ook wel bekend als H.265) technologie van dit jaar, die zal helpen bij het verbeteren van de beeldkwaliteit en het verminderen introduceren.

Chorus kondigt gigabit-speed breedband in heel Nieuw-Zeeland

Telstra, Ericsson, Qualcomm bereiken 1Gbps aggregaat snelheden in levende 4G-netwerk-test

? Reliance Jio rotsen Indiase telecom met goedkope data en gratis voice

NBN zal Australië in een ‘leidende positie’: Bill Morrow