DOJ aan Yahoo-gevraagde documenten in september vrij te geven

Het Amerikaanse ministerie van Justitie heeft gereageerd op Yahoo PRISM programma s verzoek van bepaalde documenten in verband met zijn betrokkenheid (of niet-betrokkenheid) in de National Security Agency vrij te geven ‘.

Het belangrijkste element van de acht pagina’s antwoord is de tijdlijn. De Amerikaanse regering had tot het einde van juli tot en met dit verzoek te voldoen.

Zo is de DOJ belooft het besluit eerst vrij te geven in september 12. Dit zal worden gevolgd door de instructies en materialen door de federale rechter genoemde, gepland om te worden vrijgegeven met 27 september.

Te herinneren, Yahoo was, een van de negen Silicon Valley reuzen; vermeld als bronnen voor datamining door de NSA.

Er is een vlaag van beschuldigingen, ontkenningen, en meer heen en weer geslingerd tussen deze bedrijven en de federale agentschappen.

Velen van hen (met name Google, Facebook, Apple en Microsoft) hebben publiekelijk veroordeelde de PRISM programma onthuld door middel van PowerPoint-dia’s gelekt aan The Guardian en The Washington Post van voormalig NSA aannemer Edward Snowden, die nu op de vlucht.

Deze bedrijven hebben ook ontkend enige directe betrokkenheid, of “achterdeur” gebruikersgegevens – een slogan die is besproken door beide zijden van het hek, maar ook binnen de media.

Yahoo nam een ​​stap verder, smeken Foreign Intelligence Surveillance Court in Washington, DC het, om documenten van een specifiek ingedeeld zaak vrij te geven in 2008.

Hoe veilig zijn de National Security Agency spion lijnen, Facebook en Microsoft mee oproep om FISA verzoeken bekend te maken; Prism:? Claims over GCHQ zijn ongegrond, aldus Hague; ACLU klaagt Amerikaanse Gov’t via NSA-Verizon dataverzamelingsmethoden

Volgens de San Jose Mercury News, Yahoo betoogde die dossiers zou blijken dat de technologie bedrijf “krachtig bezwaar” aan de federale eisen voor data van de consument, waardoor zijn belang in het verdedigen van de privacy van gebruikers boven alles demonstreren.

Yahoo won een kleine overwinning omdat de FISC de beweging in de verleende; gunst zoekgigant op 15 juli.

Om de volledige bestelling te lezen, bladert u door de onderstaande document

via GigaOM

Veiligheid; FBI arrestaties vermeende leden van Crackas With Attitude voor het hacken van de VS Gov’t ambtenaren; beveiliging; Witte Huis benoemt eerste Federal Chief Information Security Officer, veiligheid, de Verenigde Staten de rechtshandhaving te gooien online oplichters achter de tralies, veiligheid, FBI detecteert inbreuken in de Amerikaanse staat stemsystemen

FBI arrestaties vermeende leden van Crackas With Attitude voor het hacken van de VS Gov’t ambtenaren

Witte Huis benoemt eerste Federal Chief Information Security Officer

US rechtshandhaving te gooien online oplichters achter de tralies

FBI detecteert inbreuken in de Amerikaanse staat stemsystemen