Duitsland eindigt Verizon contract

De Duitse regering is het annuleren van een contract met Verizon op de vrees van de onderneming zou kunnen worden laten de Amerikaanse inlichtingendiensten afluisteren officiƫle mededelingen.

Het ministerie van Binnenlandse Zaken zegt dat het zal laten zijn huidige contract voor internetdiensten met de in New York gevestigde bedrijf vervalt in 2015.

De aankondiging komt na berichten deze week dat Verizon en Britse bedrijf Colt voorzien internet diensten aan het Duitse parlement en andere officiƫle instanties.

Duitsland heeft in de voorhoede van de internationale verontwaardiging over vermeende elektronisch afluisteren door het Amerikaanse National Security Agency en de Britse GCHQ, bleek vorig jaar door de voormalige NSA aannemer Edward Snowden.

Ministerie woordvoerder Tobias Plate zei donderdag dat Duitsland wil ervoor zorgen het heeft volledige controle over zeer gevoelige overheid communicatienetwerken.

Verizon niet onmiddellijk reageren op een verzoek om commentaar.

In februari van dit jaar, general counsel Verizon’s Randal Milch zei dat de Amerikaanse regering niet kon dwingen de Amerikaanse telco gigant te overhandigen klantgegevens buiten de Verenigde Staten opgeslagen. Echter; privacy experts vraagtekens bij Verizon’s te nemen, over de kwestie.

advocaat Verizon’s is het argument van de internationale rechtsorde positie, maar hij lijkt te veronderstellen dat de Amerikaanse rechtbanken – in het bijzonder, de Foreign Intelligence Surveillance (FISA) Court – gaat zoals respect voor de internationale soevereiniteit als het internationaal recht te zijn wil de VS te zijn, “zegt Douwe Korff, hoogleraar internationaal recht aan de London Metropolitan University, op het moment.” Verizon is juist in termen van wat de wet zou moeten zijn, maar [Milch is] totaal verkeerd over hoe de wet moet worden toegepast in de praktijk.

Veiligheid; FBI arrestaties vermeende leden van Crackas With Attitude voor het hacken van de VS Gov’t ambtenaren, veiligheid, WordPress dringt er bij gebruikers in staat om nu te werken om kritieke gaten in de beveiliging vast te stellen; beveiliging; Witte Huis benoemt eerste Federal Chief Information Security Officer, veiligheid, Pentagon bekritiseerd voor cyber -emergency reactie van de overheid waakhond

FBI arrestaties vermeende leden van Crackas With Attitude voor het hacken van de VS Gov’t ambtenaren

WordPress dringt er bij gebruikers in staat om nu te werken om kritieke gaten in de beveiliging op te lossen

Witte Huis benoemt eerste Federal Chief Information Security Officer

Pentagon bekritiseerd voor cyber-rampenbestrijding door de overheid waakhond