Een andere mening: Shadow IT heeft weinig te maken met BYOD

Er is al heel wat consternatie over zowel schaduw IT en breng your own device (BYOD) de laatste tijd, en vaak worden deze twee situaties door elkaar gebruikt. Maar BYOD niet per se te creëren schaduw IT, en schaduw IT ontstaat niet uit mensen om hun smartphones te werken. Shadow IT is iets wat veel dieper.

Dat is de mening van Rob England (aka “IT Skeptic”), die onlangs dit heldere verklaring over shadow IT, waarvan ik denk dat het verdient een luchten geplaatst. Hier is wat hij te zeggen had

Er lijkt een wijdverbreide misvatting dat Shadow IT wordt geïllustreerd door BYOD te zijn, dat de medewerkers met hun eigen persoonlijke apparaten een of andere manier het maken van een groot gat in zijn beheersing van primaire informatieverwerking.

Ik denk dat het in zichzelf gekeerd naar personal computing ondersteuning gelijk te stellen aan IT-ondersteuning. Uw eigen persoonlijke digitale ervaring is slechts een deel van de ondersteuning van de informatie en de technologie van het bedrijf. BYOD en SYOD (ondersteuning van uw eigen apparaat) zijn slechts een stukje van de puzzel, en een kleine. Goed op hen voor het nemen van een high-cost low-value probleem weg van IT.

Mensen die op deze manier denken nodig hebben om uit de buurt van hun eigen kleine dagelijkse computergebruik problemen stappen en zie informatie vormen het organisatorisch perspectief. De REAL Shadow IT is wanneer de business units beginnen met het maken branding, of het plegen klanten, of het blootstellen of verwerken van gegevens. Dat is een volstrekt andere kwestie die ik zie niet besproken in zoveel ‘Shadow IT’ gesprekken.

De Bring Your Own Device fenomeen is omvorming van de manier waarop IT wordt gekocht, beheerd, geleverd en beveiligd. Onze redacteurs en analisten zal ingaan op wat het betekent, de belangrijkste producten die betrokken zijn, hoe om te gaan, en waar het heen gaat in de toekomst.

Engeland schiet dead-on met deze analyse. De komst van smartphones zorgt vaak voor communicatie en toegang tot de dienst die mensen helpen beter hun werk te doen – ook (en vooral) IT-medewerkers.

De poster kind voor shadow IT is marketing. Marketing executives zijn commandant technologie budgetten net zo groot als IT-afdelingen. Een goede term voor dit kan ook parallel IT-afdelingen. Marketing ontwikkelt en maakt gebruik van een eigen cloud-gebaseerde CRM-tools en commissies buiten aannemers om mobiele apps en interfaces te creëren om diverse promotionele activiteiten te ondersteunen. Ik sprak onlangs met een aantal marketing VP’s die net dat hebben gedaan – bij het nastreven van manieren om beter te betrekken en trekken klanten via elektronische weg, net zoals Engeland noemt hierboven.

Samenwerking; Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek;? Cloud prioriteiten; 7 essentie van een goede verbinding hybride clouds, printers; Ricoh verhoogt de investering in Brazilië, Windows 10, Microsoft repareert PowerShell probleem wordt veroorzaakt door Windows 10 Anniversary-update

De andere vraag is of dit een bedreiging van een soort voor het levensonderhoud of de mogelijkheden van de IT-managers en professionals. Het kan worden aangevoerd dat de marketing van de omhelzing van digitale bronnen betekent veel tech werkgelegenheid tussen dienstverleners en consultants. Op hetzelfde moment worden de interne IT-afdelingen al gespannen dun, met een steeds groeiende workloads en toezeggingen om dingen te houden, veilig en toegankelijk.

Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek?

7 Essentials van een goede verbinding hybride clouds

Ricoh verhoogt investeringen in Brazilië

Microsoft repareert PowerShell probleem wordt veroorzaakt door Windows 10 Anniversary-update