Elektronisch stemmen aanbevolen voor NSW staat en lokale verkiezingen

De New South Wales Gemengde Parlementaire Commissie Electoral Matters heeft aanbevolen dat de New South Wales elektronisch stemsysteem iVote, worden uitgebreid de tijd om alle kiezers kiezen om elektronisch te stemmen door de gemeenteraad verkiezing 2016, en alle daaropvolgende verkiezingen staat.

Het iVote systeem, werd uitgevoerd; voorafgaand aan de 2011 staatsverkiezing voor slechtzienden kiezers, en die op het platteland wonen, dat moeilijkheden bij het bereiken van stembureaus hebben. Kiezers zijn voorzien van een 6-cijferige pincode in een brief, en een 8-cijferige iVote nummer apart via e-mail, sms of telefoon, om de toegang tot de iVote systeem mogelijk te maken.

De stemmen worden opgeslagen op centrale servers in twee datacenters en gedrukt bij het sluiten van opiniepeilingen voor handmatige telling. Take-up in 2011 was veel hoger dan de 10.000 verwacht, met 46.864 kiezers via het iVote systeem. Ongeveer 94 procent van degenen die het iVote systeem gebruikt werden gemeld te zijn tevreden over.

In een rapport eerder deze week uitgesproken, de commissie zei dat de opkomst is consistent lager voor de lokale verkiezingen dan staat en federale verkiezingen, en de 2012 lokale verkiezingen zag het percentage van de kiezers het draaien van daling van 83,4 procent in 2008-82,1 procent, ondanks stemmen bij lokale verkiezingen zijn verplicht. De stad van Sydney had de tweede hoogste niet-deelname met 25,5 procent van de kiezers niet stemmen in 2012.

De commissie zei dat de opkomst te verbeteren, moet de New South Wales regering het iVote systeem uit te breiden naar alle kiezers in de verkiezing van 2016, en daarna alle volgende deelstaatverkiezingen.

“De commissie acht het verstandig, passende en tijdige dat de overheid in staat stellen alle kiezers de mogelijkheid om een ​​technologie? Bijgestaan ​​stem uit te brengen, door middel van een iVote, voor de 2016 verkiezingen van de lokale overheid”, aldus de commissie.

Rekening houdend met universele iVote om te werken in tandem met stemmen per post zullen veel kiezers een alternatief te stemmen met behulp van hun favoriete methode geven. In staat te stellen deze opties, kiezer deelname aan het verkiezingsproces zal waarschijnlijk nog toenemen door de grotere toegankelijkheid tot de stemming.

Vooruitlopend op de verwachte bezorgdheid gerezen over de mogelijkheden voor stemmen om te worden aangetast door middel van hacken of manipuleren van de software, de commissie aanbevolen dat er een onafhankelijke evaluatie van de iVote software voorafgaand aan de volgende verkiezing.

De New South Wales regering heeft nog te reageren op het rapport van de commissie, maar je moet een antwoord van 27 september bieden.

De timing van de uitvoering van de voorgestelde uitbreiding van het iVote systeem zou betekenen dat het zou niet op tijd klaar voor de 2015 NSW staat verkiezing.

Eind vorig jaar, de New South Wales kiescommissie, ging tot inschrijving, om de interface te ontwikkelen voor de iVote systeem, met inbegrip van de mogelijke ontwikkeling van iOS en Android apps voor de iVote systeem.

Het ministerie van Communicatie deze maand, heeft aanbevolen, de federale regering te overwegen zijn eigen proces van elektronisch stemmen voor de 2016 federale verkiezingen.

Chorus kondigt gigabit-speed breedband in heel Nieuw-Zeeland

Pentagon bekritiseerd voor cyber-rampenbestrijding door de overheid waakhond

Braziliaanse Paralympians profiteren van technologische innovatie

Braziliaanse overheid zou verbieden Waze