Encryptie markt opstijgen

De markt voor encryptie-producten en oplossingen wordt opstijgen dankzij toenemende regeldruk voor het bedrijfsleven, volgens encryptie vendor PGP Corporation.

Het particuliere verhandeld bedrijf zal volgende week maandag aankondigen dat het $ 40 miljoen (£ 21m) ter waarde van cumulatief product boekingen in de afgelopen 12 maanden heeft genomen, en meer dan $ 100 miljoen waarde van product boekingen sinds het werd opgericht in november 2002.

We zijn erg blij met hoe goed de dingen gaan, “zei Andrew Krcik, vice-president van marketing voor PGP Corporation.” Dit is een sterk-regulering gedreven bedrijf, en de Europese Unie is een belangrijke kracht in het opgeven van privacy-eisen.

“Er zijn problemen rond de bescherming van klantgegevens, en er zijn toenemende bezorgdheid dat de intellectuele eigendom is gemakkelijk uit het bedrijfsleven te krijgen,” zei Krcik.

Juridische experts het erover eens dat de Europese security markt is waarschijnlijk een boost van bedrijven proberen om te voldoen aan zowel de huidige wetten omtrent databescherming, en aanstaande wetgeving te krijgen.

Momenteel is de EU-richtlijn voor gegevensbescherming en de Wet UK Data Protection niet specifiek encryptie noemen, maar ze zeggen dat bedrijven passende technische maatregelen te nemen tegen de onrechtmatige toegang te verschaffen tot, schade aan en vernietiging van gegevens, zei Struan Robertson, senior medewerker bij Pinsent Masons Solicitors, dat gespecialiseerd is in IT-recht.

Het gebruik van encryptie zal waarschijnlijk nog toenemen [als gevolg van wettelijke bepalingen], “Robertson vertelde de website Verenigd Koninkrijk.” De kosten van security producten is eveneens gedaald, waardoor het meer betaalbaar en realistisch voor bedrijven om die extra niveau van veiligheid.

De Wet Bescherming Persoonsgegevens heeft ook invloed op de e-commerce en de financiële sector. Om de beste praktijken te volgen, moeten de ondernemingen in deze sectoren credit card gegevens te versleutelen, waar ze worden opgeslagen, aldus Robertson. Andere komende regelgeving kan ook helpen bij de beveiligingsindustrie. De Law Society is momenteel het opstellen van richtlijnen voor gegevensbescherming voor advocatenkantoren, aldus Robertson.

Innovatie, Brazilië en het Verenigd Koninkrijk tekenen tech innovatie overeenkomst; Government: UK, Blockchain-as-a-service goedgekeurd voor gebruik in heel de Britse overheid, veiligheid, deze cijfers blijkt cybercrime is een veel grotere bedreiging dan iemand gedacht tevoren, Beveiliging, Internet of Things security is vreselijk: Hier is wat je moet doen om jezelf te beschermen

De komende EU-richtlijn gegevensbewaring, die de lidstaten moeten toepassen in augustus 2007 zal dwingen internet service providers, vaste en mobiele operators om de identiteit van de bellers en de verzender en de ontvanger van de e-mails te houden voor niet minder dan zes maanden, en niet meer dan twee jaar. Om te voldoen aan de wetten omtrent databescherming, moet dat de gegevens veilig worden gesteld.

Europese politici overwegen ook inbreuk op de beveiliging openbaarmaking wetten, vergelijkbaar met de Amerikaanse wetten in 33 staten die bedrijven nodig hebben om iedereen beïnvloed door eventuele schendingen te vertellen.

“Op dit moment, als een [Europese] bedrijf is gehackt, niemand hoort het,” zei Robertson.

Privacy en elektronica communicatie regelgeving al vereisen telco’s en ISP’s om klanten te informeren wanneer veiligheidsrisico’s plaatsvinden, en passende maatregelen te nemen in geval van een inbreuk op de beveiliging.

De inbreuk op de beveiliging openbaarmaking voorstellen van de EC wordt overwogen verder gaan deze verordeningen, met de eis dat de toezichthouders worden ingelicht wanneer er een inbreuk op de beveiliging plaatsvindt.

“Dit kan bedrijven een sterkere prikkel om te investeren in de beveiliging,” zei Robertson.

Brazilië en het Verenigd Koninkrijk tekenen tech innovatie overeenkomst

Blockchain-as-a-service goedgekeurd voor gebruik in heel Britse regering

Uit deze cijfers blijkt cybercrime is een veel grotere bedreiging dan iemand dacht voorheen

Internet of Things security is vreselijk: Hier is wat je moet doen om jezelf te beschermen