Er zijn maar weinig liefhebbers voor BPO regeling in India’s NE staten

De Indiase regering is veel publiciteit India BPO Promotion Scheme (IBPS) is goed ontvangen door het hele land, maar een ontmoeting met weinig succes in de onderontwikkelde North East regio bestaande uit zeven staten – Arunachal Pradesh, Assam, Manipur, Meghalaya, Mizoram, Nagaland en Tripura.

De regeling werd aangekondigd in augustus van dit jaar tot BPO / VV operaties slechts in kleine steden en plattelandsgebieden in het hele land tot 31 maart 2017, te bevorderen wanneer de 12e vijfjarenplan tot een einde zal komen. Met een investering van ongeveer $ 75 miljoen (493 crore Indiase roepies), dat streeft naar een evenwichtige groei van de Information Technology & Information Technology Enabled Services (IT / ITES) sector in elke staat.

De regering van plan om ongeveer 48.300 zitplaatsen op basis van de bevolking percentage te bieden als per Census 2011 en ze begrepen 5000 zetels in de regio Noord-Oosten. De uiterste datum voor de BPO-bedrijven om hun offertes in te dienen was 31 augustus Met het nieuwe plan, de overheid verwacht tot ongeveer 1,5 miljoen banen te creëren.

India is ‘s werelds grootste sourcing-bestemming voor de IT-industrie, goed voor ongeveer 67% van de $ 124-130.000.000.000 markt en heeft een personeelsbestand van ongeveer 10 miljoen euro. De bijdrage van de industrie aan het BBP van India steeg van 1,2% in 1998 tot ongeveer 9,5% in 2015.

India’s Information Technology and Business Process Management (IT-BPM) sector, inclusief hardware, wordt geschat op hebben gegenereerd $ 146.000.000.000 aan inkomsten tijdens 2015, vergeleken met $ 118.000.000.000 in 2014, wat een groei van 23,72% (zie grafiek).

De reden achter de IT-industrie verbazingwekkende groei in een decennium en de helft is India’s kosten van het concurrentievermogen in het leveren van IT-diensten, dat is ongeveer drie tot vier keer goedkoper dan de VS in de global sourcing markt.

Indiase minister van Communicatie en Informatie Technologie Ravi Shankar Prasad deelt het Parlement dat 78 bedrijven interesse setup BPO / VV operaties hebben blijk gaf op 190 locaties in het hele land voor ongeveer 125.000 zetels ten opzichte van de 48.300 zitplaatsen. De overheid is op zoek naar de biedingen en zullen de bedrijven af ​​te ronden om kick-start de BPO-activiteiten snel, zei de minister.

“BPO gaat om werkgelegenheid te creëren in alle kleine steden … BPO is een game changer in kleine steden,” aldus de minister, en een beroep op de wet makers en deelstaatregeringen om chip in met hun steun voor het plan.

India ‘anti-koloniale’ om zijn economische nadeel: Marc Andreessen in onsamenhangend Twitter rant; LG Pay zal een no show op MWC: Rapport; Singtel krimpt nettowinst met SG $ 16m; Facebook terugtrekt Gratis Basics project in India, Samsung te voorzien de openbare veiligheid netwerk in Zuid-Korea

Rajeshwar Singh, Joint Director voor de industriële promotie divisie in de vakgroep Elektronica & Information Technology, vertelde de website die in de regio Noord-Oost, slechts zeven inschrijvingen werden ontvangen en van hen, werd een voor 300 zitplaatsen afgerond na drie rondes van biedingen .

De IT-en ITES-industrie is onderontwikkeld in de regio en de bedrijven zijn ongerust over de locaties van de regio bestaat uit heuvelachtige traktaten en dichte bossen. Law and order is een van de belangrijkste redenen voor de IT-bedrijven niet aan hun kantoren in de regio te openen.

“Deze bedrijven niet over de huidige situatie te begrijpen en we zijn inspanningen om ze te laten weten de grond realiteit. We moeten ook kijken naar de positieve aspecten van de regio,” Singh toegevoegd.

Het is niet dat BPO bedrijven zijn non-existent in de regio. Het is dat degenen die in die zeven staten worstelen om te overleven als gevolg van infrastructuur en andere uitdagingen zoals voeding en de beschikbaarheid van land.

3D Printing; 3D printing handen op:? Houtwerk; Banking; CommBank partners met Barclays voor mobiele betalingen, FinTech innovatie, innovatie, Victoria is gericht op het gebied van dromen voor de lokale tech talent; Samenwerking; Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek?

3D-printen handen op: Houtwerk

? CommBank partners met Barclays voor mobiele betalingen, FinTech innovatie

Victoria is gericht op het gebied van dromen voor de lokale tech talent

Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek?

game changer

Redenen voor weinig takers