Ericsson om 1.550 banen in Zweden slash

Zweedse telecom gigant Ericsson zal slash 1550 rollen, met de bezuinigingen vallen zwaarst op haar worstelen Networks unit.

Lees verder

Het banenverlies, die alle terreinen van de bedrijven Ericsson in Zweden, zal neerkomen op een vermindering van ongeveer acht procent van de 17.700 sterke personeelsbestand in zijn thuisland.

Rond 1.000 banen zal gaan van de Stockholm activiteiten, waar het bedrijf telt ongeveer 10.800 medewerkers.

“Het is natuurlijk een moeilijke boodschap voor onze medewerkers in Zweden,” Tomas Qvist, hoofd van Ericsson’s human resources in Zweden zei in een verklaring.

Kan het besluit van Nokia om te vertrouwen op een enkel buiten platform voor smartphones – Windows Phone- het terug naar de top?

We moeten ervoor zorgen dat we kunnen blijven voeren op onze strategie om ons marktleiderschap te behouden, te investeren in R & D en voldoen aan de behoeften van onze klanten. Om dit veilig te stellen we moeten ons concentreren op het verminderen van de kosten, het besturen van commerciƫle uitmuntendheid en operationele effectiviteit. Dit zal ons in staat stellen onze toekomstige concurrentiepositie veilig te stellen.

Het grootste deel van de bezuinigingen zal komen van Zweeds Networks unit Ericsson’s, het grootste deel van het bedrijf door de inkomsten, die een 17 procent jaar-op-jaar daling van de omzet in het derde kwartaal leed, tot 26,9 miljard Zweedse kronen ($ 4 miljard). Netwerken goed voor 58 procent van zijn omzet in het derde kwartaal van 2011, maar slechts 48 procent in Q3 van dit jaar.

Het bedrijf heeft toegeschreven de daling in het netwerk de verkoop aan de zwakkere prestaties in Europa, China, Korea en Rusland en bleef dalingen in CDMA verkoop van apparatuur.

Telco’s; Koor kondigt gigabit-speed breedband in heel Nieuw-Zeeland; telecombedrijven, Telstra, Ericsson, Qualcomm bereiken 1Gbps aggregaat snelheden in levende 4G-netwerk te testen, Telco’s, Samsung en T-Mobile samen te werken aan 5G proeven; Cloud, Michael Dell over de sluiting van EMC deal: ‘We kunnen denken in decennia

De bezuinigingen zullen van invloed zijn negen van Ericsson’s 13 faciliteiten in Zweden en zal worden uitgebreid tot consultants en zijn tijdelijke arbeidskrachten, die Ericsson verwacht te worden “aanzienlijk verminderd”. De ronde van bezuinigingen aangekondigd heeft geen invloed op de bredere wereldwijde activiteiten. Het bedrijf biedt werk aan 180.000 wereldwijd.

Ericsson verwacht dat de wereldwijde netwerk bedrijf om te groeien met een samengesteld jaarlijks percentage van tussen de drie en vijf procent in de komende jaren, zei hij tijdens zijn jaarlijkse dag investeerder in Stockholm op dinsdag.

Ericsson’s bezuinigingen volgen een aankondiging door rivaliserende telecomapparatuur maker Alcatel Lucent, vorige week, dat het 5.500 banen wereldwijd zou slash, waaronder 15 procent van de Franse werknemers, in een poging om $ 1,6 miljard te besparen.

Chorus kondigt gigabit-speed breedband in heel Nieuw-Zeeland

Telstra, Ericsson, Qualcomm bereiken 1Gbps aggregaat snelheden in levende 4G-netwerk-test

Samsung en T-Mobile samen te werken aan 5G trials

Michael Dell over de sluiting van EMC deal: ‘We kunnen denken in decennia’