EU wetgevers bedreigen open source

De Europese Commissie heeft een wet die kan leiden tot strafrechtelijke vervolging tegen bedrijven met behulp van software die wordt verondersteld om inbreuk te maken op een ander bedrijf intellectueel eigendom (IP) wordt gedrukt voorgesteld.

De voorgestelde richtlijn, die door de Europese Commissie vorige maand werd goedgekeurd, zou strafrechtelijke sancties tegen “elke opzettelijke schending van een IP recht op commerciële schaal” mogelijk te maken.

Richard Penfold, partner bij advocatenkantoor DLA Piper Rudnick Gray Cary, zei vorige week dat de voorgestelde richtlijn zou “heel goed mogelijk” laten de gevangenneming van de baas van een bedrijf dat is met behulp van inbreukmakende software, maar het zou afhangen van de vraag of de verdachte kan betogen dat de inbreuk was onbedoeld.

Hoewel het ongebruikelijk is voor bedrijven om de gebruikers van software richten, in plaats van de fabrikanten, is er een bekend voorbeeld – de zaken die door de SCO Group tegen autofabrikant DaimlerChrysler en auto-onderdelen retailer AutoZone over hun gebruik van Linux. SCO beweerde dat AutoZone geschonden SCO Unix-copyrights door middel van het gebruik van Linux en dat DaimlerChrysler haar contract met SCO had geschonden.

Ross Anderson, de voorzitter van de Foundation for Information Policy Research, zei dat de voorgestelde richtlijn kon SCO of andere bedrijven te helpen in de toekomst IP inbreukprocedures tegen open source software.

“In de toekomst iemand als SCO zal een andere cursus van actie open voor hen hebben -. De dreiging van strafrechtelijke vervolging Deze dreiging zou SCO in staat stellen om een ​​grotere juridische cloud cast”, zegt Anderson.

De Europese tak van de Free Software Foundation (FSF) was ook bang dat SCO de richtlijn zou kunnen gebruiken om zijn voordeel. Joachim Jakobs uit FSF Europa zei dat niet alleen kon bedrijfsleiders geconfronteerd worden berecht in een strafrechter, maar SCO kan ook worden toegestaan ​​om deel te nemen het strafrechtelijk onderzoek – zoals de richtlijn vereist “Joint Investigation Teams”, waarbij de houder van de IE-rechten in kwestie kan het strafrechtelijk onderzoek te helpen.

Maar Paul Stevens, partner bij Olswang, zei dat het onwaarschijnlijk is dat gebruikers van software zou worden beïnvloed door de richtlijn, zoals elk bedrijf dat strafzaken voert tegen de gebruikers is waarschijnlijk te lijden van de slechte publiciteit.

Innovatie, Brazilië en het Verenigd Koninkrijk tekenen tech innovatie overeenkomst; Government: UK, Blockchain-as-a-service goedgekeurd voor gebruik in heel de Britse overheid, veiligheid, deze cijfers blijkt cybercrime is een veel grotere bedreiging dan iemand gedacht tevoren, Beveiliging, Internet of Things security is vreselijk: Hier is wat je moet doen om jezelf te beschermen

Het is niet zo vaak dat bedrijven die IE-rechten na te streven zaken tegen de gebruikers, “zei hij.” De meeste IP-eigenaren willen u te blijven kopen hun product en te blijven omgaan met hen. Als ze begonnen dreigen iemand met gevangenis of een strafblad, hoe denk je dat hun klanten zullen voelen?

De voorgestelde richtlijn, die nog niet door het Europees Parlement is goedgekeurd, omvat diverse sancties aan die gevangen inbreuk op intellectuele eigendomsrechten, waaronder een gevangenisstraf van vier jaar, boetes, inbeslagname en vernietiging van de inbreukmakende goederen; sluiting van de vestiging wordt gebruikt om het misdrijf te plegen , een verbod op de uitoefening van commerciële activiteiten; en het ontzeggen van de toegang tot rechtsbijstand.

Het voorstel wordt beschreven als een ‘richtlijn van het Europees Parlement en de Raad inzake strafrechtelijke maatregelen om de handhaving van intellectuele-eigendomsrechten “. Voor meer informatie over deze wet en hoe het van invloed kan zijn vrije software, downloaders en octrooi-inbreuk rechtszaken, klik dan hier.

Brazilië en het Verenigd Koninkrijk tekenen tech innovatie overeenkomst

Blockchain-as-a-service goedgekeurd voor gebruik in heel Britse regering

Uit deze cijfers blijkt cybercrime is een veel grotere bedreiging dan iemand dacht voorheen

Internet of Things security is vreselijk: Hier is wat je moet doen om jezelf te beschermen