Europa’s IT-agentschap van start in Estland

De Europese Unie heeft de deuren geopend op een nieuwe agentschap belast met het beheer van grote database-systemen met een EU-brede scope.

De; IT-agentschap, ingehuldigd op donderdag, zal het beheer van drie van de grootste databanken, Europa, grotendeels te maken met reizen en rechtshandhaving informatie, maar er zijn losse plannen om het te laten nemen over de verdere taken in; toekomst. Gevestigd in Tallinn, Estland, de volledige naam is het “Europees Agentschap voor het beheer van grootschalige IT-systemen op het, ruimte van vrijheid, veiligheid en rechtvaardigheid”.

De verwachtingen zijn hoog, en de taken zijn vele, “binnenlandse zaken; commissaris Cecilia Malmström zei in een verklaring op woensdag.” Dit; agentschap moet snel het centrum van uitmuntendheid die we allemaal willen geworden, dat het is: het bijhouden van de meest veelbelovende technologische ontwikkelingen; het identificeren van manieren om ze toe te passen en te zorgen voor een nauwe samenwerking met; belangrijke stakeholders.

Het agentschap heeft het werk nu begonnen, en het doel is om het te volledig up and running door December. Het zal beginnen met de overname van het beheer van het visum; Information System (VIS) en de Eurodac; vingerafdruk-vergelijking systeem, dat wordt gebruikt om de controle te houden; illegale migranten.

Vanaf volgend jaar zal de IT-agentschap ook worden belast met het uitvoeren van de, in de tweede generatie van het Schengen Informatie Systeem (SIS II), waarin de EU, de lidstaten gebruiken om gegevens over personen en verloren of gestolen delen; artikelen.

Na 2013, het agentschap “kunnen ook worden uitgenodigd om te ontwikkelen en te beheren, en andere IT-systemen” in haar kerngebieden van “vrijheid, veiligheid en rechtvaardigheid”, de; Commissie toegevoegd, maar de systemen niet op te geven. De Stork-project, dat zich bezighoudt met grensoverschrijdende authenticatie onder andere gebieden, is een mogelijke kandidaat.

Terwijl de IT-agentschap zelf is gelegen in Tallinn, een aantal van haar, zal back-office activiteiten plaatsvinden in Straatsburg, en er zal, ook een back-up site in Sankt Johann im Pongau, een Oostenrijkse ski zijn; resort.

Brazilië en het Verenigd Koninkrijk tekenen tech innovatie overeenkomst

Innovatie, Brazilië en het Verenigd Koninkrijk tekenen tech innovatie overeenkomst; Government: UK, Blockchain-as-a-service goedgekeurd voor gebruik in heel de Britse overheid, veiligheid, deze cijfers blijkt cybercrime is een veel grotere bedreiging dan iemand gedacht tevoren, Beveiliging, Internet of Things security is vreselijk: Hier is wat je moet doen om jezelf te beschermen

Blockchain-as-a-service goedgekeurd voor gebruik in heel Britse regering

Uit deze cijfers blijkt cybercrime is een veel grotere bedreiging dan iemand dacht voorheen

Internet of Things security is vreselijk: Hier is wat je moet doen om jezelf te beschermen