Europe lanceert start-up club met steun van Skype, Spotify en Tech Stad

De Tech Stad Investment Organisation besteedt £ 50m op een vier jaar durend project om het gebied rond rotonde Old Street in Londen te regenereren. Kan het inspireren van de start-up scene?

De Startup Europe Leaders Club (SELC) lanceerde eind vorige week en is het eerste deel van zesdelige Startup Europa-initiatief van de EG die gericht is op starters te helpen in Europa.

“Ik wil jonge ondernemers aan rolmodellen, en voor hen om een ​​echte digitale interne markt om hun ideeën groeien,” zei de Europese Commissie vice-president Neelie Kroes in een verklaring.

De Leaders Club bestaat uit negen ondernemers, waaronder mede-oprichter van Skype, Niklas Zennström, Spotify oprichters Daniel Ek en Martin Lorentzon, en het hoofd van de Tech Stad Investment Organisation, Joanna Shields, onder anderen.

“De Europeanen moeten creatief en onverschrokken te zijn. Dat is hoe tientallen van ‘s werelds meest opwindende web- en tech bedrijven zijn geboren in de EU, en ik wil de wereld om het te weten”, zei Kroes.

Bijkomende elementen van de campagne Startup-Europa een Startup Europa partnerschap gericht op het mentorschap potentieel, een versneller forum om het bewustzijn van de bestaande programma’s te vergroten ontgrendelen, EU Crowdfunding Networks, en het opbouwen van sterkere relaties met venture capitalists.

Europa is het zien van een handvol start-up hubs paddestoelen uit rond het continent: volgens recent onderzoek, Londen, Parijs en Berlijn nu behoren tot de top 20 start-up ecosystemen wereldwijd.

Deakin Uni, Ytek kick off machine learning algoritme onderzoek voor de simulatie training

Start-Ups, Deakin Uni, Ytek kick off machine learning algoritme onderzoek voor de simulatie opleiding; E-commerce; Flipkart en Paytm worden direct rivalen, het instellen van het podium voor de e-commerce strijd; Start-Ups,? Waarom de Chinese India’s Hike bode in een getransformeerd ? eenhoorn en wat WhatsApp kunnen leren, e-commerce; Uber lijdt $ 1.2b halfjaar verlies: Aangeven

Flipkart en Paytm worden direct rivalen, het instellen van het podium voor de e-commerce battle

Waarom de Chinese India’s Hike boodschapper hebben omgevormd tot een eenhoorn en wat WhatsApp kunnen leren

? Uber lijdt $ 1.2b halfjaar verlies: Aangeven