Facebook Acqui-hires team uit het Verenigd Koninkrijk software startup Monoidics

Facebook brengt op een aantal nieuwe talent evenals activa gecentreerd rond de ontwikkeling van software.

‘S werelds grootste sociale netwerk is in het proces van het verwerven van de activa van en het team achter Monoidics, een Britse startup in 2009 opgericht om de automatische formele verificatie en analyse software te ontwikkelen.

De Monoidics team bevestigde de fusie in een verklaring op de website van de in Londen gevestigde bedrijf donderdag.

Hier is een uittreksel

We hebben echter altijd op zoek naar manieren waarop we kunnen nog meer doen, en toen we elkaar ontmoetten leden van Facebook’s engineering team, realiseerden we ons hoeveel we gemeen hebben: een niet aflatende focus op kwaliteit, een verlangen om snel te bewegen en nieuwe dingen te proberen, en een passie voor het maken van een impact. Meteen wisten we dit was onze kans om te nemen wat we hebben opgebouwd naar het volgende level. Deelnemen aan de Facebook-team opent een wereld van nieuwe mogelijkheden voor onze technologie en voor onze individuele en collectieve wetenschappelijke expertise.

Financiële voorwaarden van de overeenkomst zijn niet bekendgemaakt. De Monoidics team zal verhuizen naar te Facebook’s “groeiende” London kantoren en toetreden tot de engineering team erbij toen de deal is voltooid.

De verhuizing markeert een nieuwe stap voor Facebook’s ontwikkelende wereldwijde strategie.

De Menlo Park, Californië gevestigde bedrijf gestaag opbouwen van engineering teams in de Verenigde Staten al geruime tijd, met name in New York en Seattle. Facebook ook gevestigd; een tijdelijke ingenieursbureau, in Vancouver, Canada eerder dit jaar.

Wolk, Cloud computing opgroeit, een API in een tijd, Developer, Google koopt Apigee voor $ 625.000.000, hardware, Raspberry Pi vliegt tien miljoen omzet, viert met ‘premium’ bundel; Veiligheid; Adobe reanimeert NPAPI Flash voor Linux na 4-jaar stasis

Afbeelding via The Monoidics Blog

Cloud computing groeit op, een API in een tijd

Google koopt Apigee voor $ 625.000.000

Raspberry Pi raakt tien miljoen omzet, viert met ‘premium’ bundel

Adobe reanimeert NPAPI Flash voor Linux na 4 jaar stasis