Facebook gebouw server farm net ten zuiden van de poolcirkel

Facebook is van plan om zijn eerste niet-Amerikaanse server farm te bouwen volgend jaar. Het zal worden gevestigd in Luleå, Zweden, een klein stadje in de noordelijke punt van de Baltische Zee, op slechts 100 kilometer ten zuiden van de poolcirkel. Het nieuws zal naar verwachting officieel morgen worden, maar rapporten hebben buiten komen vroeg detaillering de enorme faciliteit.

De nieuwe computer servers zullen naar verwachting evenveel elektriciteit als een stad van 50.000 mensen, volgens The Telegraph. De nieuwe 120 MW datacenter bestaat uit drie gigantische server zalen toegang tot 30.000 vierkante meter elk, kost $ 72.000.000 per jaar in slechts elektriciteit, volgens The Local. Het zal ook het genereren van ergens tussen de 70 en 90 nieuwe full-time banen.

Luleå heeft drie grote selling points. Allereerst, het is een uitstekende locatie om te profiteren van externe koeling (die de totale bedrijf carbon footprint vermindert) te nemen: de temperatuur niet boven 30 ° C / 86 ° F voor meer dan 24 uur geleden is 1961 en de gemiddelde temperatuur ligt rond de 2 ° C / 36 ° F. In de tweede plaats, dammen op de rivier Luleå genereren zo veel duurzame elektriciteit dat de helft wordt geëxporteerd. Last but not least, Zweden heeft een dichte glasvezel-netwerk, zodat gegevens betrouwbaar kunnen stromen naar de rest van Europa en daarbuiten.

Geruchten over Facebook kiezen van de Luleå faciliteit zijn circuleren sinds mei. Op het moment echter, vertegenwoordigers van de Raad zei dat de identiteit van de belegger zou onder de pet blijven terwijl de onderhandelingen voortgezet. Facebook reporteldy gekeken naar meer dan 40 vestigingen in Zweden alleen, maar het lijkt erop dat Luleå gewonnen.

LinkedIn onthult haar nieuwe blogging platform

Wie beïnvloedt CIO’s? Hier is de top 20

Twitter’s reactie op de Apple Launch

Micro-beïnvloeders veranderen de manier waarop merken doen social marketing volgens nieuw rapport

Social Enterprise; LinkedIn onthult haar nieuwe blogging platform; CXO; Wie beïnvloedt CIO’s? Hier is de top 20, Apple, Twitter’s reactie op de Apple Launch, Social Enterprise, Micro-beïnvloeders veranderen de manier waarop merken doen social marketing volgens nieuw rapport