Facebook koopt naar verluidt 750 patenten van IBM

Facebook heeft naar verluidt kocht zo’n 750 patenten van IBM om rundvlees haar intellectuele eigendom (IP) verdediging in het kielzog van een juridisch gevecht met Yahoo, die zij heeft aangeklaagd voor inbreuk op het octrooi.

De aankoop werd bevestigd door een woordvoerder van Facebook, volgens een rapport op donderdag door het nieuws krant The Wall Street Journal.

Newswire Reuters geciteerd een anonieme bron die zei dat de patenten van IBM overdekte verschillende technologieën, waaronder search en halfgeleiders. De overname zal Facebook IP-kracht, waarvan 56 uitgegeven patenten en 503 ingediende Amerikaanse octrooiaanvragen heeft te versterken, aldus het bedrijf r ECENTE indienen bij de Securities and Exchange Commission (SEC), in haar verslag donderdag toegevoegd Reuters.

Yahoo, daarentegen, heeft meer dan 3300 octrooien en gepubliceerde octrooiaanvragen, volgens een Amerikaanse regering gegevensbank, het verslag toegevoegd.

In februari, Yahoo beweerde Facebook inbreuk maakte op zijn patenten op technologieën, waaronder reclame, messaging en privacy controls, en eiste licentiekosten, volgens Reuters. Later diende een inbreuk op het octrooi rechtszaak tegen Facebook op 12 maart.

Facebook’s patent aankoop komt ook te midden van de social networking juggarnaut bereidt zich voor op haar initial public offering (IPO), het voornemen om publiek te gaan in februari bij de SEC hebben ingediend.

Overigens, Facebook octrooi manoeuvre lijkt Google’s motieven spiegelen in zijn US $ 12,5 miljard dollar overname van Motorola Mobility, welke markt waarnemers zeiden was vooral gericht op het stimuleren van Google’s patent portfolio.

Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek?

Samenwerking; Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek;? CXO; Wie beïnvloedt CIO’s? Hier is de top 20; CXO, ANZ Bank tech executive dek shuffle, Data Centers, Delta zet prijskaartje op systemen uitval: $ 150 miljoen winst vóór belastingen

Wie beïnvloedt CIO’s? Hier is de top 20

ANZ Bank shuffle tech executive dek

Delta zet prijskaartje op systemen uitval: $ 150 miljoen winst vóór belastingen