Facebook maakt goed op zijn Rapid Deployable Data Center

Wanneer Facebook kondigde de bouw van hun tweede datacenter in Luleå Zweden terug in januari, maar ook gesproken over hun nieuwe plannen voor het krijgen van de faciliteit up and running snel met de Rapid Deployment Data Center (RDDC) modulair systeem.

De zelfstandige, vooraf ontworpen modules, ontworpen in samenwerking met Emerson Network Power, zou maanden afscheren het proces van de bouw van het nieuwe datacenter.

Aan de Datacenter Dynamics Converged conferentie op dinsdag, Facebook design engineer Marco Magarelli aangekondigd dat de eerste van de 250 geplande RDDC modules was reeds ingezet op de Luleå 2 faciliteit, gebouwd naast Facebook oorspronkelijke datacenter in Luleå.

De RDDC modules, meer dan 250 van die gepland door Emerson te worden verscheept naar de nieuwe faciliteit, zijn geprefabriceerd, te gebruiken als vele standaard bouw en faciliteiten componenten mogelijk, en zijn uitgerust met, volgens Emerson, functies zoals macht skids, verdampende lucht handlers, een waterzuiveringsinstallatie, en datacenter bovenbouw oplossingen. U kunt meer informatie over de basisprincipes van het ontwerp aan de Open Compute Project vinden.

Facebook is van mening dat het gebruik van deze modulaire infrastructuur zowel de kosten per data hal zal verminderen – Magarelli noemt een besparing van £ 21.000 ($ 35.000) ten opzichte van traditionele hallen – en de tijd om de werking, die naar verwachting worden verlaagd met maar liefst tien maanden.

De plaatselijke montage van de modules vermindert zowel de hoeveelheid materiaal die moet worden verzonden naar de site en het afval in verband met de traditionele bouwprojecten. Terwijl het door de Facebook-Emerson gezamenlijke inspanning geleverd oplossing die speciaal is afgestemd op de behoeften van Facebook, de details van de flat-pack ontwerp zijn beschikbaar op de website van OCP.

IBM lanceert nieuwe Linux, Power8, OpenPower systemen

Michael Dell over de sluiting van EMC deal: ‘We kunnen denken in decennia’

Star Trek: 50 jaar van positieve futurisme en gedurfde sociaal commentaar, Microsoft’s Surface all-in-one PC zei aan de kop van oktober hardware te lanceren; Hands on met de iPhone 7, nieuwe Apple Watch, en AirPods; Google koopt Apigee voor $ 625.000.000

Delta zet prijskaartje op systemen uitval: $ 150 miljoen winst vóór belastingen

Dell Technologies lanceert: Hier is wat te kijken als Dell, EMC, een schare van enterprise bedrijven te combineren

Data Centers, IBM lanceert nieuwe Linux, Power8, OpenPower systemen, Cloud, Michael Dell over de sluiting van EMC deal: ‘We kunnen denken in decennia, datacenters, Delta zet prijskaartje op systemen uitval: $ 150 miljoen winst vóór belastingen, Data Centers; Dell Technologies lanceert: Hier is wat te kijken als Dell, EMC, een schare van enterprise bedrijven te combineren