Facebook’s datacenter transparantie

Niet alleen tevreden met het weggeven van haar ontwerpen via de Open Compute Project, blijft Facebook iedereen die geïnteresseerd is een blik in hun activiteiten op te geven via een openbare dashboard dat de Power Usage Effectiveness (PUE) en Water Usage Effectiveness (WUE) in bijna real time toont. De informatie is op een 2,5 uur vertraging en updates per 60 seconden, waardoor eenieder met interesse voor het oog kijken naar de werking van zijn datacenter.

De openbare interface, die nu beschikbaar maakt dan aan gegevens die kunnen worden gebruikt om te kijken naar de prestaties en efficiency tijd een volledig jaar, is beschikbaar voor de datacenters in Oregon en North Carolina. De front-end code voor deze datacenter dashboards werd vrijgelaten toen het project openbaar werd gemaakt een jaar geleden, maar Facebook heeft nu een stap verder gegaan en bracht niet alleen de user interface code, maar ook de broncode (zowel via GitHub) voor de back- beëindigen aggregatie tool.

Terwijl de PUE metric op grote schaal wordt gebruikt, de Green Grid -Ontworpen WUE is nog steeds goed op weg om een ​​grotere acceptatie. Zoveel mogelijk verschillende soorten koelen populair in het datacenter worden, kan een focus op waterverbruik minder eenvoudig vertalen in datacenters door verschillende methoden koeling en het relatieve belang van watergebruik. PUE, hoewel het kan worden gemanipuleerd door de wijze van meting is een standaard voor relatieve vergelijking tussen datacenters worden. Realistisch, beide nummers zijn het meest waardevol als vergelijking punten in de tijd voor dezelfde faciliteit.

IBM lanceert nieuwe Linux, Power8, OpenPower systemen

Michael Dell over de sluiting van EMC deal: ‘We kunnen denken in decennia’

Delta zet prijskaartje op systemen uitval: $ 150 miljoen winst vóór belastingen

Dell Technologies lanceert: Hier is wat te kijken als Dell, EMC, een schare van enterprise bedrijven te combineren

Data Centers, IBM lanceert nieuwe Linux, Power8, OpenPower systemen, Cloud, Michael Dell over de sluiting van EMC deal: ‘We kunnen denken in decennia, datacenters, Delta zet prijskaartje op systemen uitval: $ 150 miljoen winst vóór belastingen, Data Centers; Dell Technologies lanceert: Hier is wat te kijken als Dell, EMC, een schare van enterprise bedrijven te combineren