Facebook’s nieuwste engineering team hotspot: Boston

Net als haar, internationale datacenter roadmap, is Facebook langzaam maar zeker uit te breiden haar intellectuele rijkdom en mankracht op een geografisch niveau.

Meer over Facebook’s infrastructuur

De Menlo Park, Californië gevestigde bedrijf is in het midden van het openen van een ander ingenieursbureau – dit keer in Boston – bewijzen dat Silicon Valley is niet de enige hotspot voor ontwikkelaars en engineers van deze dagen.

Ryan Mack, een infrastructuur ingenieur die een groot deel van de backend voor Facebook Timeline profiel-interface gebouwd, zal de site leiden in Massachusetts zijn.

Het herhalen van de voortdurende technische uitdagingen bij het ondersteunen van een groeiend netwerk van 1190000000 gebruikers en het tellen, Mack uitgelegd in een blog post op donderdagochtend dat Boston was “een gemakkelijke keuze.”

De tech gemeenschap hier is van wereldklasse, van de ongelooflijke academische instellingen naar de levendige opstarten ecosysteem aan de schare van internationale bedrijven die teams hebben hier. We zijn blij dat een nieuw thuis gevonden hebben hier en hoop dat we kunnen helpen de gemeenschap blijven gedijen.

Ons Boston team zal klein beginnen, en zal zich richten op uitdagende nieuwe infrastructurele projecten in gebieden zoals netwerken, opslag, beveiliging en taal runtimes.

Boston markeert Facebook vijfde satellietkantoor gewijd aan engineering. Extra locaties zijn New York, Londen, Seattle, en natuurlijk, Menlo Park. Facebook had ook een, tijdelijke website opgezet in Vancouver, eerder dit jaar.

Voor elk ingenieurs in het gebied op zoek naar een baan, zal Facebook binnenkort vacatures geplaatst.

Facebook Gegevens twee jaar werk aan te zetten standaard HTTPS Facebook legt uit hoe ‘TAO serveert sociale workloads, gegevens verzoeken; Facebook devs uitleggen hoe het in kaart gebruiker verbindingen met andere’ entiteiten; Facebook vertaalt natuurlijke taal-interface onder Graph zoeken Facebook engineers onthullen hoe Parse past in Platform, B2B strategieën bij het vrijgeven van nieuwe Social Graph-database ijkpunt: LinkBench Facebook onthult de ingrediënten achter App Center aanbeveling motor; Inzicht Eenhoorn: Een diepe duik in Facebook’s Graph Zoek

Cloud computing groeit op, een API in een tijd

Google koopt Apigee voor $ 625.000.000

Raspberry Pi raakt tien miljoen omzet, viert met ‘premium’ bundel

Adobe reanimeert NPAPI Flash voor Linux na 4 jaar stasis

Wolk, Cloud computing opgroeit, een API in een tijd, Developer, Google koopt Apigee voor $ 625.000.000, hardware, Raspberry Pi vliegt tien miljoen omzet, viert met ‘premium’ bundel; Veiligheid; Adobe reanimeert NPAPI Flash voor Linux na 4-jaar stasis