Facebook’s Parse intro’s SDK’s voor het internet van de dingen

Facebook op woensdag onthulde nieuwe software development kits voor zijn mobiele app development tool Parse. De SDK’s zijn ontworpen om ontwikkelaars te integreren gegevens van internet-aangesloten apparaten, in reactie op de groeiende internet van de dingen.

Het nieuws werd bekend gemaakt tijdens Facebook’s F8-conferentie die plaatsvindt in San Francisco.

Parse wordt al gebruikt in bepaalde gevallen voor internet van de dingen, maar Facebook is op zoek naar het gemakkelijker maken voor ontwikkelaars om uit te pakken en maak gebruik van ivd-gegenereerde gegevens binnen hun toepassingen.

Uit de Parse blog

De SDK kunnen ontwikkelaars push-notificaties te ontvangen, op te slaan en te profiteren van de Parse cloud, aldus het bedrijf.

Facebook zei dat de eerste SDK is een Arduino SDK gericht voor de Arduino Yun, een microcontroller board met ingebouwde WiFi-mogelijkheden.

Daarnaast is het bedrijf het vrijgeven van een open source Embedded C SDK, gericht voor Linux en Real Time Operating Systems (RTOS), met een focus op chipset fabrikanten.

Beyond the Yun, Facebook zegt dat het is al bezig met SDK’s voor de komende platforms zoals de Arduino Zero met de wifi 101 schild.

Star Trek: 50 jaar van positieve futurisme en gedurfde sociaal commentaar, Microsoft’s Surface all-in-one PC zei aan de kop van oktober hardware te lanceren; Hands on met de iPhone 7, nieuwe Apple Watch, en AirPods; Google koopt Apigee voor $ 625.000.000

Meer van F8

Facebook stappen tot catering voor bedrijven, marketeers, adverteerders op F8 2015

3D-printen handen op: Houtwerk

? CommBank partners met Barclays voor mobiele betalingen, FinTech innovatie

3D Printing; 3D printing handen op:? Houtwerk; Banking; CommBank partners met Barclays voor mobiele betalingen, FinTech innovatie, innovatie, Victoria is gericht op het gebied van dromen voor de lokale tech talent; Samenwerking; Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek?

Victoria is gericht op het gebied van dromen voor de lokale tech talent

Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek?