FBI luiken $ 14m grote click-jacking fraude; 4 miljoen computers getroffen

De FBI is succesvol geweest in het sluiten van een botnet van vier miljoen geïnfecteerde computers die hebben geleid tot een DNS-malware scam, harken in meer dan $ 14.000.000 uit online reclame klikken langs de weg.

Het onderzoek van twee jaar – de naam ‘Operation Ghost Click’ – bleek dat hackers werden betaald voor het aantal keren dat gebruikers klikken op links van advertenties, of hoe vaak advertenties werden getoond op sites, de ambtenaren gezegd.

Met behulp van malware die bekend staat als ‘DNSChanger’, waardoor machines te vertrouwen op rogue DNS-servers, hackers wees zoekopdrachten op het web om frauduleuze IP-adressen voor meer dan 15.000 domeinen.

Dit resulteerde in veel populaire websites, vanuit iTunes naar Amazon, niet tonen van de inhoud die bedoeld was om, en in plaats daarvan grote advertenties werden getoond, of omgeleid naar geld genererende sites. De malware voorkomen ook toegang tot anti-virus sites om de verwijdering van de malware voorkomen.

Zowel pc’s als Macs besmet waren, aldus The Register. De BBC ondertussen zei dat de zaak werd gedacht aan de “eerste geval van zijn soort”, omdat de verdachten had opzetten van hun eigen DNS-servers, in plaats van te vertrouwen op besmette anderen.

Volgens Trend Micro, op 8 november, werd het botnet neergehaald met partners uit de industrie, met inbegrip van de anti-malware onderneming, en de FBI na datacenters in New York en Chicago werden overvallen. Verondersteld om de grootste cyber-crimineel takedown in de geschiedenis, werd de regeling gedacht te hebben ontdekt al meer dan vijf jaar geleden

Zeven mensen, waaronder zes Esten en één Rus, die in het algemeen blijft, waren voor de fraude, die verspreid naar meer dan 100 landen, en geïnfecteerde zelfs op hoog niveau regering netwerken zoals NASA. Rapporten blijkt dat de NASA was de eerste die de kwaadaardige software te ontdekken.

Estland ambassade in de Verenigde Staten werkte nauw samen met de FBI op het onderzoek dat leidde tot de arrestatie.

Overheid: Estland aan het bijkomen van massale cyberaanval vanuit Rusland; Zero Day: Massive DNS poisoning aanval in Brazilië dienen exploits en malware; Nieuwe Mac OS X DNS changer verspreidt via social engineering; Networking: DNS hack aanval verminkt meerdere websites

In april 2007 werd een cyberaanval op kritieke nationale infrastructuur van Estland sluit het land naar beneden voor dagen, een aanval die werd toegeschreven aan Rusland. Rusland ontkende elke betrokkenheid.

Hoe veilig veeg je iPhone voor wederverkoop

Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro

iPhone; Hoe veilig veeg je iPhone voor wederverkoop, Enterprise Software; Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux-distro, hardware, Raspberry Pi vliegt tien miljoen omzet, viert met ‘premium’ bundel, iPhone, A10 Fusion: De siliconen aandrijven nieuwe iPhone 7 en iPhone 7 Plus Apple’s

Raspberry Pi raakt tien miljoen omzet, viert met ‘premium’ bundel

A10 Fusion: De siliconen aandrijven nieuwe iPhone 7 en iPhone 7 Plus Apple’s