Filteren door de achterdeur: Britse privacy-bedreigende zombie leglisation nieuw leven ingeblazen

Voorgestelde wijzigingen van de terrorismebestrijding en veiligheid Bill momenteel maken zijn weg door het Parlement kan bevoegdheden van retentie en surveillance data van de overheid aanzienlijk te verlengen.

De voorgestelde wijzigingen, die door vier leden van het House of Lords op woensdag, zou herhalen veel van de clausules van de communicatiegegevens Bill, verlaten in 2012.

De voorgestelde wijzigingen zouden de deur naar de invoering van nieuwe eisen voor telco’s en andere comms service providers om de communicatie gegevens te filteren te openen, met het oog op de verzoeken van de politie en de “andere relevante overheidsinstanties” te voldoen.

De voorgestelde wijzigingen niet detail wat filtering mechanismen zouden kunnen worden ingevoerd, maar zeggen dat de minister van Buitenlandse Zaken moet ervoor zorgen dat ze regelmatig gecontroleerd.

“De minister van Buitenlandse Zaken moet in de plaats te zetten en procedures (met inbegrip van het regelmatig testen van de relevante software en hardware) te handhaven om ervoor te zorgen dat het filteren regelingen naar behoren functioneren”, aldus het wetsvoorstel.

Zij voegt hieraan toe dat zij moeten ook “rapport, zo spoedig mogelijk na het einde van elk kalenderjaar, aan het aftappen van communicatie commissaris over het functioneren van de filtering regelingen in dat jaar”.

Tegenstanders van de Europese dataretentie-richtlijn hebben nu de juridische status aan te vechten op nationaal niveau.

De introductie van de op dezelfde manier-vage filtering regelingen voor ISP’s en telco’s waren ook onderdeel van de Bill communicatiegegevens, ook wel bekend als de ‘Snoopers’ Charter ‘en bedoeld om betere gegevens matching bij terrorisme of zware criminaliteit onderzoek mogelijk te maken. Echter, de filtering bepalingen in het wetsvoorstel werden bekritiseerd om hun vermogen om de privacy van de gemiddelde gebruiker bedreigen doordat autoriteiten om het opbouwen van een zeer gedetailleerd beeld van hun internet communicatie en gedrag.

Communicatiegegevens Bill: moet weten, waarom alle opwinding over DRIP? Ik heb gekeken naar het, en we zijn allemaal prima; Zweedse dataretentie terug in volle gang minus één ISP

Het wetsvoorstel leidde ook te spreken over de invoering van de ‘zwarte dozen’ – deep packet inspectie apparatuur – op communicatie service providers ‘netwerken, een zeer kostbare en potentieel ingrijpende maatregel.

De Groep Open Rights heeft de voorgestelde wijzigingen bekritiseerd. “Het leggen van achttien pagina’s van de clausules voor de Lords aan het Charter van de Snoopers ‘in te voegen in een toch al ingewikkelde wetsvoorstel is een misbruik van procedure. The Lords kan geen tijd om goed te overwegen het wetsvoorstel, en zou het Lagerhuis de mogelijkheid om de clausules beschouwen als goed ontkennen , “zei hij op donderdag.

De terrorismebestrijding en veiligheid Bill is momenteel commissie stadium in het House of Lords. Een tweede commissie lezing voorgestelde amendementen te bespreken zal later deze maand te nemen.

Veiligheid; FBI arrestaties vermeende leden van Crackas With Attitude voor het hacken van de VS Gov’t ambtenaren, veiligheid, WordPress dringt er bij gebruikers in staat om nu te werken om kritieke gaten in de beveiliging vast te stellen; beveiliging; Witte Huis benoemt eerste Federal Chief Information Security Officer, veiligheid, Pentagon bekritiseerd voor cyber -emergency reactie van de overheid waakhond

FBI arrestaties vermeende leden van Crackas With Attitude voor het hacken van de VS Gov’t ambtenaren

WordPress dringt er bij gebruikers in staat om nu te werken om kritieke gaten in de beveiliging op te lossen

Witte Huis benoemt eerste Federal Chief Information Security Officer

Pentagon bekritiseerd voor cyber-rampenbestrijding door de overheid waakhond