Financiële diensten nu de ‘frontlinies’ cyber warfare, experts suggereren

SAN FRANCISCO — Financiële diensten zijn de frontlinies voor een groot deel van de cyber gevechten die vandaag worden aangewakkerd, stelde Rich Mogull, CEO van informatiebeveiliging onderzoeksbureau Securosis.

De reden waarom, volgens Mogull, is simpel: dat is waar het geld is.

Tijdens een paneldiscussie op de Kaspersky Lab enterprise IT-top op dinsdagmiddag, Mogull samen met leidinggevenden van Visa, Wells Fargo en McKinsey onderzoek nam een ​​impuls op de opkomst en ondergang van cyberaanvallen op financiële diensten en retailers.

Kijkend naar de Target inbreuk afgelopen winter, te midden van anderen die eraan voorafging, Visa’s chief enterprise risk officer Ellen Richey erkend dat het betalingssysteem is vaak de primaire doelgroep.

Maar als we een toenemende stroom van datalekken te zien, Richey benadrukte wat zou een zilveren randje te zijn, als er één: fraude tarieven zijn een derde van het niveau dat zij waren een paar decennia geleden.

McKinsey Research consultant Chris Rezek het erover eens dat een aantal statistieken en trends lijken te stabiliseren, maar betreft zijn zeker groeien.

Steve Adegbite, senior vice president van enterprise information security toezicht en strategie bij Wells Fargo, klaagde dat de methodologie niet echt is veranderd. Het verschil nu, Adgebite vermoeden is dat deze criminelen werpen hun netten breder te groter volume door te gaan na het zachtere doelen te bereiken.

Om deze bedreigingen in te perken, Adegbite adviseerde het opzetten van een derde partij programma voor de beveiliging looping in supply chain en juridische om ervoor te zorgen en dezelfde niveaus van beveiliging rondom aan te moedigen.

Kaspersky Lab intro licht agent voor VMware, Citrix en Microsoft; Voormalig Homeland Security chief: C-Suite nodig heeft om een ​​greep te krijgen op cyber risico’s te krijgen, Financiële dienstverlening nu de ‘frontlinies’ cyber warfare, experts suggereren

Maar een grote cash grab is niet de enige motivatie – zelfs wanneer gaan na de wereldwijde financiële instellingen. Richey wees in de richting van denial-of-service (DoS) aanvallen, voornamelijk uitgevoerd door ‘hacktivisten’, een steeds vaker voorkomende term online hackers ingegeven door politieke oorzaken.

Adegbite voorspeld dat de meeste aanvallers gaan verhuizen waar de gegevens, wat betekent dat nieuwe technologieën in de cloud en datacenters konden de meeste risico lopen.

Zowel Adegbite en Richey eraan herinnerd dat de bedreigingen zijn verschillend over de hele wereld, per regio, waardoor het meer ingewikkeld en uitdagend voor de wereldwijde betaalsystemen providers. Richey toegevoegd wat zorgen baart meer van haar is het bijhouden van gegevens onshore als veilig.

Nadenken over de slopende heartbleed bug vorige week ontdekt, Rezek benadrukte het gaat niet alleen over het voorkomen van inbreuken, maar het hebben van een goede respons plan in de plaats, dat is vaak het meest zichtbaar voor eindgebruikers door directe en informatieve toelichtingen.

Veiligheid; FBI arrestaties vermeende leden van Crackas With Attitude voor het hacken van de VS Gov’t ambtenaren, veiligheid, WordPress dringt er bij gebruikers in staat om nu te werken om kritieke gaten in de beveiliging vast te stellen; beveiliging; Witte Huis benoemt eerste Federal Chief Information Security Officer, veiligheid, Pentagon bekritiseerd voor cyber -emergency reactie van de overheid waakhond

FBI arrestaties vermeende leden van Crackas With Attitude voor het hacken van de VS Gov’t ambtenaren

WordPress dringt er bij gebruikers in staat om nu te werken om kritieke gaten in de beveiliging op te lossen

Witte Huis benoemt eerste Federal Chief Information Security Officer

Pentagon bekritiseerd voor cyber-rampenbestrijding door de overheid waakhond