Firefox brengt versie 34 met SSLv3 fixes, Firefox Hallo

Mozilla heeft Firefox versie 34 uitgebracht voor Windows, Mac, Linux en Android met een aantal nieuwe functies.

De belangrijkste nieuwe toevoeging in de browser Firefox Hallo, een web real-time communicatie (WebRTC) Skype-achtige dienst, die het bedrijf heeft geƫxperimenteerd met in beta-versie sinds oktober. Hallo mensen in staat stellen om verbinding te maken voor gratis, zonder een account met anderen die hebben een WebRTC enabled browser, zoals Firefox, Chrome of Opera, hetzij door het maken van spraak- of video-oproepen.

Tegelijkertijd heeft Firefox SSLv3 support uitgeschakeld. Google maakte een soortgelijke beweging als het; vrijgegeven Chrome 39, in oktober. Dit komt na Google ontdekt, een fout in SSLv3, genaamd Padding Oracle On Downgraded Legacy Encryption (POODLE), dat mag een aanvaller om te stelen “veilige” HTTP cookies.

Microsoft heeft ook aangekondigd dat het een oplossing die vrijgegeven; uitgeschakeld ondersteuning voor SSLv3, in Internet Explorer.

Andere beveiligingsoplossingen die Mozilla maakte naar versie 34 zijn onder andere diverse geheugen gevaren voor de veiligheid, en buffering overflow tijdens het ontleden van media-inhoud. Gebruikers kunnen nu ook schakelen thema’s en persona’s direct in het aanpassen van de modus, en de browser implementeert nu HTTP / 2 en ALPN. Een volledige lijst van de bugs die zijn vastgesteld kan hier worden gevonden.

Als onderdeel van versie 34, is Yahoo ook gemaakt van de standaard zoekmachine voor de Amerikaanse Firefox-gebruikers. Het komt na de twee bedrijven kondigde een; strategische vijfjarige partnerschap aan Yahoo de standaard zoekmachine voor Firefox op mobiele apparaten en pc’s te maken.

Deze overeenkomst vervangt de 10-jarige relatie tussen Mozilla en Google, dat eindigde in november. Eerder werd onthuld dat Google had betaald Mozilla $ 300.000.000 per jaar als onderdeel van een drie jaar te verlengen overeenkomst, een bedrag dat gelijk is aan meer dan 90 procent van de jaarlijkse omzet van Mozilla.

Mozilla merkte ook op dat in versie 34, heeft vastgesteld dat met CSS overgang correct gestart wanneer geactiveerd bij gelijktijdig wijzigingen worden aangebracht in, positie overflow, en dergelijke eigenschappen.

Enterprise Software;? OpenOffice is dood. Lang leve LibreOffice; Open Onetime MS Office challenger OpenOffice:? We kunnen stilgelegd als gevolg van afnemende ondersteuning; Cloud, Red Hat is van plan nog steeds op dat de OpenStack vennootschap; opslag; Facebook open bronnen ZStandard data compressie-algoritme, is bedoeld om de technologie te vervangen achter Zip

? OpenOffice is dood. Lang leve LibreOffice

Onetime MS Office challenger OpenOffice: We kunnen stilgelegd als gevolg van afnemende steun

? Red Hat is van plan nog steeds op dat de OpenStack bedrijf

Facebook open bronnen ZStandard data compressie-algoritme, is bedoeld om de technologie te vervangen achter Zip