First Take: HP iPAQ h6515 Mobile Messenger recensie

Kan de toevoeging van GPS op HP’s nieuwste PDA-telefoon te injecteren enkele broodnodige oomph terug in de dwindelling PDA-markt? De h6515 Mobile Messenger op de markt komt op een moment dat de overbrenging van standalone PDA’s blijven dalen en geconvergeerde apparaten aanbieden van spraak- en data toepassingen worden steeds meer opgepikt.

Dit is de tweede PDA-telefoon van HP nadat het bedrijf vorig jaar waagde in de convergente ruimte met het merk iPAQ en introduceerde de hw6315. Terwijl de hw6515 is de opvolger van dit model, naast de tweaks en aanvullingen, vinden we een aantal functies zijn nixed.

De iPAQ h6515 grootste tekening kaart is een ingebouwde Global Positioning System (GPS) ontvanger. Volgens HP is de eerste PDA-telefoon ter wereld met geïntegreerde GPS en GSM-mogelijkheden. Real-time straat navigatie wordt geleverd door Sensis ‘Whereis Navigator en Australische gebruikers krijgen een gratis een maand abonnement op het in kaart brengen van dienst bij de aankoop van de PDA.

Op design, heeft HP weg met de externe stub antenne gedaan en voegde een QWERTY-toetsenbord en vijf-weg navigatieknop om de onderste helft van de hw6515 voor gegevensinvoer naast de stylus / touchscreen mogelijkheden.

Twee kaartsleuven (SD en mini-SD) zijn aan boord voor geheugenuitbreiding en de hw6515 heeft verder nog Bluetooth, een 1,3-megapixel camera en een afneembare flip-up screen protector.

Nadeel: Hoewel sommige GPS-systemen maken gebruik van interne geheugen of uitbreidingskaarten te slaan kaartinformatie, Whereis Navigator is gebaseerd op GPRS, zodat u een SIM-kaart met een data-abonnement nodig hebt. Op de top van een maandelijks abonnement kosten voor Whereis Navigatior – AU $ 149 voor zes maanden of AU $ 299 voor 14 maanden – de gebruikers zullen moeten geassocieerd GPRS betalen voor het downloaden van kaarten en route-informatie.

Verrassend, voor een business-georiënteerde PDA-telefoon, HP heeft wireless LAN axed uit de lijst van aansluitmogelijkheden de h6315’s. Terwijl de h6315 had 802.11b, de 6315 ondersteunt alleen add-on Wi-Fi-kaarten, die op dit moment de detailhandel voor ongeveer AU $ 200.

Bij het trimmen vaststelling van de totale grootte van het apparaat, heeft HP ook gekrompen van de grootte van het scherm om een ​​vierkant resolutie van 240 x 240 pixels, wat betekent dat er dan minder ruimte om contacten, documenten en berichten te bekijken.

Hoewel Microsoft het Windows Mobile 5.0 besturingssysteem heeft aangekondigd, de hw6515 loopt de oudere Windows Mobile 2003 Second Edition versie.

Vooruitzichten: De hw6515 is HP’s top van de lijn iPAQ en heeft een adviesprijs van AU $ 1199. Factor in een Wi-Fi-kaart en GPS-abonnement en gebruikers zullen kijken naar rond AU $ 1.500 $ 1.700. Hoewel innovatieve, als een relatieve nieuwkomer in de mobiele telefoon-integratie, HP wordt geconfronteerd met sterke concurrentie, naast meer gevestigde fabrikanten, met apparaten zoals Nokia’s high-end Communicators (9300 en 9500), de BlackBerry 7100, Palm Treo 650 en het bereik van Xdas O2.

Zakelijke gebruikers zou ook willen wachten voor apparaten uitvoeren Windows Mobile 5.0 aan onze kusten, die ondersteuning voor 3G-netwerken, een PowerPoint Viewer en verbeterde veiligheid zal beschikken raken. De eerste PDA-telefoon die we hebben gehoord dat het nieuwe platform zal gebruiken is de Motorola Q. Due in het eerste kwartaal in 2006 en beschikt over een ingebouwd QWERTY-toetsenbord, QVGA (320 x 240) breedbeeld 65K-color beeldscherm, 5-weg navigatieknop, duimwiel, miniSD-kaartslot, Bluetooth, 1,3-megapixel camera, spraakherkenning en is slechts 11,5 mm dik.

Gebruikers kunnen echter op zoek naar geïntegreerde GPS-tracking, PIM synchronisatie en een telefoon niet naar het verleden van de HP iPAQ hw6515 – puur omdat er geen alternatief beschikbaar is hier nog. Stay tuned voor de volledige beoordeling.

Microsoft Sprightly, Take Ten eerste: Maak boeiende content op uw smartphone

Xplore Xslate D10, First Take: Een stoere Android tablet voor veeleisende omgevingen

Kobo Aura ONE, First Take: Groot-screen e-reader met 8GB opslagruimte

Getac S410, First Take: Een stoere, outdoor-vriendelijke 14-inch laptop