Frankrijk € 100 startup fonds doelen snelgroeiende digitale diensten aan ondernemingen

France’s Time Equity Partners is op jacht naar € 100 miljoen te investeren in digitale diensten startups in heel Europa en daarbuiten.

Tech Roundup: Startups

De in Parijs gevestigde fonds, in 2009 opgericht door het bedrijf exec team en Yam Invest, heeft reeds gewezen op € 35 miljoen uit de € 100 miljoen dat het op zoek te verhogen voor het einde van het jaar ondanks wat het bedrijf president Henri Bodinat noemt “moeilijke marktomstandigheden”.

Om de resterende € 65 miljoen te verzamelen, Bodinat is wedden op publieke investeerders, zoals de Franse Caisse des Depots en sommige grote institutionele beleggers uit het land en elders in Europa; bedrijven die rijkdom te beheren voor individuele families en grote zakelijke fondsen.

Het is daar dat de focus Time Equity Partners ‘op de groei van het kapitaal heeft een kans, ondanks de marktomstandigheden, Bodinat zegt: familie vermogensbeheer bedrijven’ beseffen dat ze moeten investeren in de digitale economie en voor hen, doen door middel van een speciaal fonds kan zijn. een goede start in zo’n complexe markt “.

Time Equity Partners is een venture capital firma zelf: het biedt groeikapitaal, en richt zich op bedrijven die zijn “al kreeg meer dan € 10 miljoen aan inkomsten, die duurzaam zijn en die groeien met een snelheid van meer dan 10 procent”, Bodinat zegt.

Corporate fondsen “hebben meestal wedden op venture capital ‘, voegt hij eraan toe, die de neiging heeft om een ​​oogje op de ontwikkeling van tech mogelijkheden te houden, terwijl de groei van het kapitaal zal typisch monitoren en voor te bereiden op toekomstige strategische kansen. Bedrijven uit sectoren, waaronder energie, automotive, bouw, hebben al interesse getoond in het laatste – “sectoren waar digitaal zal een grote impact hebben.”

Bodinat verwacht niet dat het verhogen van de € 100 miljoen gemakkelijk zijn, zei hij tegen de website: “We hebben een goede reden om te hopen, maar sommige mensen zijn voorzichtig omdat we geen track record nog niet over Maar het is duidelijk, het is inherent aan de aard van. ons bedrijf. Tien jaar geleden, zou het niet mogelijk zijn geweest om groeikapitaal te doen in de digitale economie. ”

Europa lijkt te zijn achter op de VS als het gaat om groeikapitaal, Bodinat zegt: “We hebben gesproken over dit probleem met de directeur van Fleur Pellerin’s [digitale minister van Economische Zaken van Frankrijk] office: groeikapitaal is niet sterk genoeg in Europa en in Frankrijk . ‘

Start-Ups, Deakin Uni, Ytek kick off machine learning algoritme onderzoek voor de simulatie opleiding; E-commerce; Flipkart en Paytm worden direct rivalen, het instellen van het podium voor de e-commerce strijd; Start-Ups,? Waarom de Chinese India’s Hike bode in een getransformeerd ? eenhoorn en wat WhatsApp kunnen leren, e-commerce; Uber lijdt $ 1.2b halfjaar verlies: Aangeven

Het is een situatie waarin hij gelooft, wordt gevoed door de versnippering van de Europese markt: “groeikapitaal is er om te helpen nationale bedrijven om te groeien in Europa en daarna wereldwijd de behoefte aan Europese startups is in de eerste om sterk te zijn in Europa, en vervolgens uit te breiden naar hoog. groei van opkomende economieën. ” En Bodinat is ook verbaasd dat het Europees Investeringsfonds, waarin sprake is van te investeren in de Europese private equity-fondsen, “is niet naar voren feller bij ons bewegen.

Time Equity Partners financiert digitale diensten bedrijven in gebieden zoals gezondheid, onderwijs, en de aangesloten apparaten. “We hebben die net zo snel groeiende sectoren diep getransformeerd door het internet geïdentificeerd. En we zijn gericht op bedrijven met een relevant aanbod,” Bodinat vertelde de website. Terwijl e-learning is een gebied van belang voor het bedrijf, het is ‘groeit in een snel tempo met veel bedrijven die te jong zijn voor ons “voegde hij eraan toe.

Bodinat citeert Withings als een voorbeeld van zijn beleggingsstrategie: het bedrijf maakt aangesloten monitoring devices die door de gebruikers aan te moedigen om te voorkomen of te beheren hygiënische omstandigheden, zijn bedoeld om de kosten van de gezondheidszorg te snijden. Time Equity Partners heeft ook geïnvesteerd in bedrijven als Oodrive, die storage services cloud biedt, en CommentCaMarche.net, een community based Q & A website.

Deakin Uni, Ytek kick off machine learning algoritme onderzoek voor de simulatie training

Flipkart en Paytm worden direct rivalen, het instellen van het podium voor de e-commerce battle

Waarom de Chinese India’s Hike boodschapper hebben omgevormd tot een eenhoorn en wat WhatsApp kunnen leren

? Uber lijdt $ 1.2b halfjaar verlies: Aangeven