FreeBSD 10.3 komt, voegt Skylake ondersteuning en verbetert de UEFI boot loader

Versie 10.3 van FreeBSD is nu uitgebracht, het aanbieden van verbeteringen in de stabiliteit van de versie 10.2 en een groot aantal nieuwe functies.

De update, uitgebracht op maandag, is beschikbaar voor amd64, i386, ia64, powerpc, powerpc64, sparc64 en ARMv6 architecturen. De stabiele versie volgt drie vrijlating kandidaten gepubliceerd tot en met maart en updates versie 10.2 uitgebracht in augustus.

Terwijl de meeste consumenten misschien niet eens bewust zijn van FreeBSD, het open source besturingssysteem ten grondslag ligt aan de infrastructuur op een aantal van ‘s werelds grootste IT-organisaties, zoals Netflix en WhatsApp, waarvan de CEO Jan Koum in 2014 heeft $ 1 miljoen aan haar chief beheerders, de FreeBSD Foundation .

Versie 10.3 van FreeBSD, die draait op de BSD-kernel, biedt de gebruikers compatibiliteit met Linux-systemen “aanzienlijk verbeterd”, terwijl bijgewerkte drivers ondersteunen nu machines draaien op Intel’s Skylake chips, volgens FreeBSD.org.

Medewerkers hebben ook een aantal verbeteringen aan de UEFI bootloader, inclusief ZFS boot mogelijkheden, evenals verbeteringen aan graphics.

Op de opslag bestuurder front, verbeteringen omvatten een bijgewerkt isp driver die nu ondersteunt 16 Gbps Fibre Channel-kaarten, terwijl de ctl andere bestuurders ondersteunt nu CD-ROM en verwijderbare apparaten.

Een gedetailleerd overzicht van nieuwe functies kunnen worden gevonden in FreeBSD release notes.

Bijdragen aan versie 10.3 zijn de The FreeBSD Foundation, Yahoo !, NetApp, Internet Systems Consortium, Bytemark Hosting, Sentex Communications, New York Internet, Juniper Networks, NLnet Labs, iXsystems en Yandex.

Linux en ontbijtgranen: Waarom zijn er zo veel smaken; Hands-on met Kali Linux Rolling; Hoe kunt u uw Linux-desktop aan te passen:? MATE, Hoe kunt u uw Linux-desktop aan te passen: de kaneel, Hoe kunt u uw Linux-desktop aan te passen: Xfce; Handsfree op openSUSE Leap RC1: Een wandeling door van de installateur; Hands-on: Kaos Linux 2.015,10

De volgende grote release van FreeBSD versie 11.0, die is gepland voor een release rond juli zijn.

Linux en open source

? TechnologyOne tekent AU $ 6,2m deal met Landbouw

Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek?

Enterprise Software;? TechnologyOne tekenen AU $ 6,2m deal met de landbouw; Samenwerking; Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek;? Enterprise Software; Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro, Enterprise Software, Apple vrij te geven iOS 10 op 13 september, MacOS Sierra op 20 september

Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro

Apple vrij te geven iOS 10 op 13 september, MacOS Sierra op 20 september