FreedomPop streeft naar spraak en data rekeningen slash met Wi-Fi eerste smartphone

De FreedomPop Privacy Telefoon;. FreedomPop; Budget mobiele dienst FreedomPop is de lancering van een nieuw toestel dat Wi-Fi prioriteit voor spraak, tekst en gegevens, met als doel het helpen van consumenten te besparen op dure mobiele diensten.

die eruit ziet om kosten te besparen door het samenvoegen van de modem en processor – de in Los Angeles gevestigde bedrijf, dat ambities te schudden van de Amerikaanse mobiele markt, heeft plannen om een ​​budget smartphone in 2016 dat Intel’s Sofia Atom x3 processor zal gebruik maken van de lancering aangekondigd een enkele chip.

De plannen werden onthuld als Intel’s investering arm, Intel Capital, kondigde meer dan $ 22 miljoen aan investeringen in 10 startups, waarvan er één FreedomPop.

FreedomPop exploiteert een virtueel mobiel netwerk dat draait op het netwerk van Sprint in de VS, iets wat lijkt op de Google-Fi service. Het verkoopt ook Refurbished telefoons en in september gestart met een beta van de gratis mobiele dienst in het Verenigd Koninkrijk, waar het gebruik van het netwerk Drie Verenigd Koninkrijk in het kader van een virtueel mobiel netwerk aggregator deal met Londen-gebaseerde X-Mobility.

In het Verenigd Koninkrijk, heeft 20 minuten, 200 teksten en 200MB aan data gratis en vervolgens de kosten voor extra minuten, teksten en gegevens.

Draadloze providers in de Verenigde Staten maken het gemakkelijk om meer dan u zou mogen voor een smartphone en een bijbehorende data-abonnement te betalen. Hier zijn acht vragen kunt u vragen (en antwoorden) om ervoor te zorgen dat u de best mogelijke deal.

Details over de FreedomPop apparaat zijn schaars, echter, volgens de website van de zuster-site, zal de Intel-aangedreven apparaat kost ergens tussen de $ 99 en $ 199 en staat gepland voor lancering in 2016.

Die prijs zet het apparaat in een groeiende klasse van mid-range smartphones van de wil van OnePlus, Huawei en Motorola. In de VS, zal het beschikbaar zijn via onbeperkt praten, tekst en data bieden FreedomPop, die $ 5 per maand kosten.

FreedomPop kondigt gratis voice- en data-abonnementen voor de iPhone; MWC 2015: Intel onthult nieuwe Atom x3, x5, x7 mobiele processors, Beneath the Surface 3: Intel’s 14nm Atom Cherry Trail chip

Intel heeft niet genoten hetzelfde fortuinen in mobiele zoals zij heeft gedaan met de opkomst van desktop computing, en FreedomPop CEO Stephen Stokols lijkt ervan overtuigd dat de tieup met Intel en de Sofia processor zal een positieve stap voor de chipmaker zijn.

“We gaan om hun technologie meer dan ze konden op hun eigen, zeker showcase,” vertelde Stokols Recode.

Het toestel zal worden gemaakt door een niet nader genoemde, maar bekende fabrikant en is ingesteld om te starten in meerdere markten, voegde hij eraan toe. De investering van Intel en andere strategische Backer neemt het bedrijf de financiering van juni rond tot $ 36m.

Lees verder

Mobiliteit; $ 400 Chinese smartphones? Apple en Samsung afschuiven goedkope rivalen, de prijzen te verhogen in ieder geval, de iPhone, Apple’s garantie voor waterbestendige iPhone 7 heeft geen betrekking op vloeibare schade; mobiliteit; Australische luchtvaartmaatschappijen verbieden Samsung Galaxy Note 7; telecombedrijven, Telstra, Ericsson, Qualcomm bereiken 1Gbps aggregaat snelheden in levende 4G-netwerk-test

$ 400 Chinese smartphones? Apple en Samsung afschuiven goedkope rivalen, de prijzen te verhogen in ieder geval

Apple’s garantie voor waterbestendige iPhone 7 heeft geen betrekking op vloeibare schade

Australische luchtvaartmaatschappijen verbieden Samsung Galaxy Note 7

Telstra, Ericsson, Qualcomm bereiken 1Gbps aggregaat snelheden in levende 4G-netwerk-test