Fujitsu ScanSnap N1800 recensie

Fujitsu ScanSnap N1800 is een kleine footprint documentscanner wiens enige interface is een netwerkverbinding. De grondgedachte achter een dergelijk product is dat kenniswerkers vaak toegang tot bedrijfskritische maar zelden gebruikt randapparatuur nodig hebben, en deze middelen efficiënter wanneer ze worden gedeeld gebruikt.

Met zijn top-loading enkelzijdig of dubbelzijdig automatische documentinvoer, zal de ScanSnap N1800 verwerken tot 50 vellen van maximaal Legal-formaat, in kleur. Intelligent voeding en auto-skew correctie betekent dat deze scanner een partij van mixed-size documenten kunnen verwerken. Een papieren catcher glijdt uit van onder de basis en documenten worden geladen en uitgang gezicht naar beneden voor extra veiligheid. De N1800 is ontworpen om te werken in combinatie met de bestaande netwerkinfrastructuur te sturen of scans op te slaan via e-mail of fax, een printer, een netwerkmap of een SharePoint-map. Lokale frontpaneel bestaat uit een 17cm-by-12,7cm touch display, een uit-knop en een scan-knop.

De ScanSnap N1800’s documentinvoer kan tot 50 vel, in mixed-size batches als dat nodig is

Bij de eerste opstarten toont de voorzijde gemonteerde LCD-scherm een ​​keuze van de voertaal. Zodra een taal is geselecteerd wordt dit gevolgd door een installatie-wizard met een zeven-keuzemenu, Scanner naam, Regio / datum / tijd, Login instellingen, Admin wachtwoord, IP-adres, DNS-server en Scanner Central Admin Server. De geavanceerde admin instellingen IT verrukken ondersteunend personeel, omdat ze zowel uitgebreid en complex. Zelfs met behulp van de wizard setup vereist een goede kennis van netwerken in het algemeen en van het lokale netwerk omgeving in het bijzonder.

Met ging de algemene netwerkinstellingen, kan een beheerder de controle en de ScanSnap op afstand te configureren. Een ingebouwde web pagina kan op de gebruikelijke wijze worden bereikt door het invoeren van het IP-adres van de scanner op de URL adresbalk. Heeft verstrekt een admin gebruikersnaam en wachtwoord, het menu beheerder biedt een Network Scanner Admin Tool, Gebruiker Editor, Central Admin Server of Central Admin Console. De webpagina is erg basic, gewoon het uitnodigen van de gebruiker om de nodige software te downloaden van het internet om elk van deze functies te ondersteunen, elk van deze aanvragen moet dan worden uitgevoerd als een individuele Windows-toepassingen. Er is ook een Print Screen-optie die een beeld van de huidige stand van ScanSnap ingebouwde scherm vangt.

Als een netwerk perifere met meerdere opties, de ScanSnap N1800 is niet zo eenvoudig te configureren. Fujitsu beschrijft het zo gemakkelijk te gebruiken, maar – en het is, want zodra vooraf geconfigureerd voor elke gebruiker, alle gebruikers hoeft te doen is de input bin laden, aanmelden, selecteert u een bestemming voor de scan uit de vooraf ingestelde lijst en druk op Scan . Gebruiker zich aanmeldt op vereist de gebruikelijke gebruikersnaam en wachtwoord, is er een optie om een ​​bestandsnaam in plaats van een meegeleverde standaard in te voeren en de plaats van bestemming kan een netwerk gedeelde map op de pc van de gebruiker. Configureerbare ‘job knoppen’ kan dit proces nog eenvoudiger te maken, met een set bestandsnamen en bestemmingen.

De ScanSnap N1800 loopt ingebed Windows, admin moet worden gedaan vanaf een Windows-pc en de ingebouwde webserver alleen correct werken via Internet Explorer. Proberen om Firefox te gebruiken, bijvoorbeeld, resulteert in de interface pagina bevriezen met een JavaScript-fout. We hebben toegang te krijgen tot de webserver van een Linux-machine die Google Chrome, hoewel een JavaScript-fout waarschuwing verscheen ook.

Veiligheid is altijd een punt van zorg met gedeelde bronnen, en de ScanSnap N1800 kan met een wachtwoord beveiligde PDF-bestanden en coderen gegevens te genereren voor het verzenden. Het voldoet aan de Amerikaanse DOD 5220.22-M veiligheidsstandaard.

De ScanSnap wordt gevoed door een externe netadapter die, zoals zo veel van deze aggregaten, draagt ​​geen identificatie merk, dus het kan gemakkelijk tot zich te mengen met andere soortgelijke uitziende macht bakstenen. Als een auto-scanner-feed van de N1800 heeft wel ‘consumables’ – een pick roller schatte op 100.000 lakens en een 50.000-sheet pad montage. Een matig informatieve 10-taal Getting Started Guide, gedrukt in plaats van kleine lettertjes, wordt geleverd. De volledige handleiding wordt aangeboden als een PDF-download optie op de ingebouwde web server login pagina, samen met een kopie van de Getting Started Guide.

Conclusie; De ScanSnap N1800 maakt een hoge mate van integratie in de meeste netwerkomgevingen en zorgt voor een efficiënte centrale scanning bron voor werkgroepen. Met geschikte netwerkinfrastructuur, kan het worden gebruikt om e-mail papieren documenten rechtstreeks vanaf de scanner faxen of. De ingebouwde automatische veerinvoer en over het algemeen geautomatiseerde instellingen maken het zeer eenvoudig te gebruiken zodra de administratieve installatie is voltooid.

Microsoft Sprightly, Take Ten eerste: Maak boeiende content op uw smartphone

Xplore Xslate D10, First Take: Een stoere Android tablet voor veeleisende omgevingen

Kobo Aura ONE, First Take: Groot-screen e-reader met 8GB opslagruimte

Getac S410, First Take: Een stoere, outdoor-vriendelijke 14-inch laptop