Fujitsu Siemens LifeBook T5010 recensie

Fujitsu Siemens LifeBook T5010 komt uit dezelfde stal als de T1010 dat we eerder dit jaar beoordeeld. Net als de T1010, het is een relatief grote en zware convertible tablet-pc, verschillen, omvatten een actief touch-screen in plaats van passief-eenheid van de T1010’s, een solid-state harde schijf optie en een breder scala van processoren.

Ontwerp; De LifeBook T5010 ziet er zakelijker dan de in het wit geklede T1010, met zijn zwarte deksel – hoewel er nog genoeg witte rond het toetsenbord en de polssteun.

De LifeBook T5010 is een business-gerichte 13.3in. Tablet PC met een gewicht van 2 kg en kost £ 1.624 (ex. BTW).

Hoewel de 2kg T5010 is niet bepaald een featherweightt, zijn 13,3 inch. scherm wordt bieden veel werkruimte. De 1200-by-800-pixel resolutie is par voor de cursus en kijkhoeken zijn goed, zowel verticaal als horizontaal. Het scherm maakt gebruik van een actieve digitizer, dus je zult hebben om de stylus voor touch-gebaseerde navigatie en handschriftherkenning gebruiken: deze woont in een huis aan de rechter rand van de notebook.

Bij 31.9cm breed en 24.4cm diep door 3.65-3.85cm dik, de T5010 is dezelfde grootte als de T1010 en de darmen van de twee notebooks zijn ook zeer vergelijkbaar in design. Beide delen een solide sluiting dat het deksel en de basis secties bij elkaar houdt als de notebook in de Tablet PC-modus en tijdens het transport. Build kwaliteit is over het algemeen robuust en er is zeer weinig flex in het deksel sectie.

In tegenstelling tot zijn T1010 broer, de T5010 maakt gebruik van een actieve digitizer voor het touch-screen, dus het werkt alleen met de meegeleverde stylus.

Fujitsu Siemens heeft een goede baan met het toetsenbord, dat is lekvrij, vertoont bijna geen flex, en heeft grote toetsen met een goede reis en hoorbare feedback gedaan. Typen op snelheid is geen probleem. De twee-knop touchpad op de polssteun is uitgerust met verticaal scrollen.

Net als bij de T1010, de horizontale scroller op het scherm surround. Dit maakt het gebruik van scrollen is voorzien van een beetje een onsamenhangend taak. We kunnen zien waarom wil Fujitsu Siemens een keer gecontroleerd scroller op het scherm surround zetten, maar we denken dat verticaal en horizontaal scrollen moet beschikbaar zijn op zowel de touchpad en op het scherm surround.

Blauwe status-LED’s zitten op de voorste rand van de polssteun, waar ze zijn zichtbaar wanneer de notebook gesloten is, in Tablet PC oriëntatie en in notebook-modus.

Controles ingebed in het deksel sectie bieden toegang tot tal van functies in de Tablet PC-modus. De aan / uit-schakelaar is hier, net als de vingerafdruksensor. Twee microfoons zitten op de onderste lange rand van het scherm, terwijl de bovenkant bevindt zich de zeer kleine lens van een 1,3-megapixel webcam. Een bank van vijf knoppen toegang tot functies zoals schermrotatie en het Windows Mobility Center.

Kenmerken; Fujitsu Siemens biedt een breed scala van Intel Core 2 Duo-processors aan de T5010 de macht, van de 2,26-GHz P8400 aan de 2.8GHz T9600. Onze review-exemplaar had de mid-range 2,4 GHz P8600 en 2 GB RAM-geheugen. De maximale RAM capaciteit is momenteel 4GB, 8GB is al in de pijplijn met toekomstige 4GB geheugen modules. Graphics worden verzorgd door de GMA 4500MHD module geïntegreerd in de Intel GM45 Express chipset.

Windows Vista Business is voorgeïnstalleerd op onze review-systeem, maar er is een downgrade optie naar Windows XP Tablet PC Edition 2005, indien nodig.

Draadloze connectiviteit wordt geleverd in de vorm van Intel WiFi Link 5300AGN (802.11a / b / g en Draft-N) en Bluetooth 2.1 mobiel breedband (via een Sierra Wireless MC8790-module) is als optie verkrijgbaar. Gigabit Ethernet is beschikbaar voor bedrade verbinding.

Er zijn verschillende harde schijf opties. Onze review-exemplaar had een 160GB harde schijf, maar u kunt ook kiezen voor 320GB of 120GB harde schijven of een 64GB solid state harde schijf. De fysieke schijven profiteren van een bescherming tegen schokken systeem.

De optische schijf ligt in een modulair baai aan de rechterkant van het systeem. Dit kan worden gebruikt om een ​​tweede vaste schijf, een tweede batterij of een plaatsbesparing tegemoet.

De voorkant is vrij van poorten en aansluitingen, terwijl de rechter zijde van de huizen alleen het optische station. Aan de achterzijde zijn twee USB 2.0-poorten, Ethernet (RJ-45) poort en, in het kader van een scharnierende klep, een VGA-aansluiting voor een externe monitor. Als u de breedband-optie mobiel kiest, wordt de SIM-kaart slot is ook onder dit klepje.

De linkerrand heeft een derde USB 2.0-poort, een FireWire (IEEE 1394) poort, een paar audio-aansluitingen, een ExpressCard-slot, een SmartCard-lezer en een lezer voor SD- en Memory Stick-compatibele media.

Prestaties en levensduur van de batterij; De Windows Experience Index (WEI) voor de LifeBook T5010 was 3,7 (van 5.9). In het algemeen was de prestaties indrukwekkend, en het consequent out-uitgevoerde of geëvenaard de laatste notebook we beoordeeld met dezelfde processor, HP EliteBook 6930p.

De hoogste score van 5.6 was voor RAM (Memory bewerkingen per seconde), terwijl Processor (berekeningen per seconde) en primaire harde schijf (Disk data doorvoersnelheid) beide goed deed met ratings van 5,3. De bottleneck, zoals gewoonlijk, was het grafische subsysteem: Graphics (desktop prestaties voor Windows Aero) scoorden 3,9 en Gaming Graphics (3D zakelijke en gaming grafische prestaties) sloot de rij (en op voorwaarde dat de totale WEI beoordeling) met 3.7.

Fujitsu Siemens stelt dat de verstrekte 6-cell batterij van de LifeBook T5010 zal blijven gaan voor 6 uur of 9 uur als je een tweede accu toe te voegen in de modulaire bay.

We kozen voor de Evenwichtige voeding plan en vroeg de notebook om een ​​dvd-film te spelen voor zo lang mogelijk uit de standaard batterij. Onder deze omstandigheden, kregen we slechts 2,5 uur video afspelen vanaf een volledig opgeladen batterij. Bij gewoon gebruik van de notebook voor het dagelijks werken kregen we dichter bij de 4 uur van het leven.

Conclusie; De Fujitsu Siemens T5010 is een goed gemaakte convertible tablet-pc met een stevige behuizing en een comfortabel toetsenbord. Het is een beetje zwaar voor langdurig gebruik in de tablet-modus, maar profiteert van een 13,3 inch. screen en fatsoenlijke prestaties.

Microsoft Sprightly, Take Ten eerste: Maak boeiende content op uw smartphone

Xplore Xslate D10, First Take: Een stoere Android tablet voor veeleisende omgevingen

Kobo Aura ONE, First Take: Groot-screen e-reader met 8GB opslagruimte

Getac S410, First Take: Een stoere, outdoor-vriendelijke 14-inch laptop