Fujitsu Siemens Pocket LOOX N520 recensie

Fujitsu Siemens scala aan Pocket LOOX Windows Mobile handhelds is onlangs uitgebreid met de N-serie, die is voorzien van een ingebouwde GPS-ontvanger en versie 5 van de Navigon Mobile Navigator route-planning software. Er zijn twee configuraties: De N500 en de N520. De N500 heeft minder geheugen (64MB in plaats van 128MB) en mist Wi-Fi, terwijl beide modellen ontberen Bluetooth. We testten de volledig uitgeruste Pocket LOOX N520.

Ontwerp

De Pocket LOOX N520 lijkt op zijn voorganger in de LOOX bereik, de 720, maar over het algemeen de N520 is een tint kleiner en lichter op 11.6cm met 7,1 cm bij 1,4 cm en 160 gram. De leisteen grijs en zilver kleuring van het eerdere model blijft intact, evenals het kwartet van de snelkoppeling knoppen – een paar aan weerszijden van de navigatieknop.

De navigatieknop zit trots op zijn buren en voelt comfortabel in gebruik. De sneltoetsen zijn links naar de kalender en contacten toepassingen, de rechter knoppen gaat u naar het huidige scherm van Windows Mobile en start de Navigon software. Zoals gewoonlijk, kunt u deze knoppen configureren om andere applicaties te starten als u wilt, met aparte instellingen beschikbaar voor lange en korte persen. Wanneer de Pocket LOOX N520 wordt opgestart, de pictogrammen op deze knoppen zijn aangenaam underlit in blauw.

De rechterrand van het N520 is verstoken van elke connectors of knoppen, terwijl de linkerrand herbergt de infrarood poort, microfoon en een knop. Een korte druk op deze knop start de ingebouwde voice notes software, terwijl een langere druk vuurt up FSC SpeedMenu, een software-add-on die door Fujutsu Siemens (waarover later meer).

De top van de N520 herbergt een SD-kaartsleuf, een 3,5 mm koptelefoonaansluiting en de baai voor de stylus, dat is lang, maar niet bijzonder goed gewogen. In de grond is de reset-gat en de aansluiting voor docking en elektriciteitsnet. De 1,200mAh Li-ion batterij is uitneembaar.

Fujitsu Siemens heeft de N520’s SiRFStar III GPS-ontvanger in het apparaat verborgen. Het zorgt voor een vloeiend vormgegeven stuk van de kit die, bij gebrek aan de giveaway van een uitklapbare antenne, ziet er net als een gewone Pocket PC.

Samen met de Pocket LOOX N520 zelf, Fujitsu Siemens levert netvoeding en USB-docking-kabels plus een slipcase, voor ingebouwde navigatie gebruik, krijg je een aansteker voedingskabel en een sucker-stijl voorruit te monteren. Dat laatste is minder geavanceerd design dan sommige die we hebben gezien, maar het doet een redelijk werk. Je krijgt ook de Navigon Mobile Navigator-software.

Kenmerken

De Pocket LOOX N520 wordt aangedreven door Intel PXA 270 processor draait op 312MHz (zoals de N500 broer of zus). U kunt de processor te draaien in ‘turbo’, ‘standaard’, ‘power saving’ of ‘automatisch’ modes in te stellen. Onthoud echter dat hoe sneller u toestaan ​​dat de processor te draaien, hoe korter de levensduur van de batterij.

Onze review model had 64 MB RAM en 128 MB flash-ROM. Na het installeren van de Navigon software en het doen van een soft reset waren we vertrokken met 68.5MB opslagcapaciteit. De 256 MB SD-kaart waarop de Navigon software wordt geleverd op voorwaarde dat een verdere 113MB vrije ruimte.

De pixel scherm 240-by-320 is net zo groot als het apparaat zal toestaan ​​op 3,5 inch. over de diagonaal, en het beeld is duidelijk en helder. Maar Windows Mobile 5.0 ondersteunt schermresoluties tot 480 bij 640, en een hogere resolutie zou meer duidelijkheid toe – met name van belang in een GPS-navigatiesysteem.

Fujitsu Siemens biedt een scala aan hulpprogramma’s om de standaard Windows Mobile 5.0-bundel te vergroten. Deze omvatten een keylock die gemakkelijk met een tik op het scherm Vandaag is ingeroepen om per ongeluk toetsen of het scherm persen te voorkomen – u dubbelklikt op het scherm uit te schakelen. De eerder genoemde FSC SpeedMenu tool biedt eenvoudig toegang tot het systeem gereedschappen, schakelen het scherm tussen staand en liggend, en wordt opgeroepen door een druk op de knop aan de linkerkant. Er is ook een vervanging voor de Windows Mobile voice recorder.

Wi-Fi wordt geleverd in de vorm van 54 Mbps 802.11g, dat is een zeldzaamheid op handhelds, en een functie we zijn er niet van overtuigd is vereist. Zeker, we hebben nog nooit problemen het invullen van draadloze taken met behulp van een 11Mpbs 802.11b-verbinding. Bluetooth is niet ingebouwd, dat is jammer.

De Navigon Mobile Navigator-software wordt geleverd met kaarten voor het Verenigd Koninkrijk en Ierland. We hebben het systeem voor het invoeren van adressen nogal pijnlijk. U moet eerst ofwel een stad of een postcode (je kunt niet beginnen met een straatnaam) in te voeren; postcode navigatie werkt alleen vier cijfers, en kan u treedt alleen een straatnaam en huisnummer met een stad of postcode in de plaats.

Tijdens de tochten vonden we de informatie op het scherm in overvloed en gesproken instructies duidelijk. De constante gebruik van het woord ‘alsjeblieft’ was matig irriterend, maar we waren onder de indruk van de kwaliteit van de instructies, die bijzonder goed werden behandeld wanneer we moesten onderhandelen over twee kruispunten in snel tempo op. Niet alleen waren beide ‘volgende afslag’ graphics geleverd op hetzelfde moment, maar de gesproken instructies werden samen te geleverd, waardoor het makkelijker om te onderhandelen over de manoeuvre.

Er is veel informatie beschikbaar op het scherm tijdens een reis. U kunt zien, bijvoorbeeld, de huidige tijd, uw snelheid, afstand tot de volgende afslag, hoogte boven zeeniveau, richting en snelheid van reizen en een mini-diagram van wat te verwachten bij de volgende kruising.

prestatie

In onze tests, de Navigon Mobile Navigator-software geleverd een gemengde ervaring. Eenmaal up and running, het werkte prima, om ons van A naar B heel goed. Maar de user interface kan worden verbeterd, en er zijn een paar belangrijke problemen met de prestaties.

Elk van de Pocket LOOX N520 werd ingeschakeld van de kou, het duurde een leeftijd voor de GPS-ontvanger en de Navigon software om een ​​oplossing te bieden op onze locatie. Zodra we een oplossing hadden, kon de N520 worden verplaatst – inbegrip van het recht in de belangrijkste lichaam van de auto – zonder merkbare signaal degradatie.

Hopelijk zal deze glitch zal snel worden verholpen, samen met een ander probleem: de pijl die onze positie zou soms, en zonder reden, markeert ons als parallel aan de weg waren we op voor een tijdje, en dan sorteren zichzelf uit en markeer de positie correct .

Fujitsu Siemens heeft geen batterij leven schatting van de specificaties voor de Pocket LOOX N520 geven. Het wordt aangedreven bij gebruik in een voertuig, dus we getest met behulp van onze gebruikelijke methode van looping MP3 afspelen met het scherm gedwongen te blijven. We de processor om in “automatische” modus voor deze test. Onder deze omstandigheden, de N520 geleverd 7 uur en 45 minuten van zowel het leven en de muziek batterij, die is zeer respectabel.

Microsoft Sprightly, Take Ten eerste: Maak boeiende content op uw smartphone

Xplore Xslate D10, First Take: Een stoere Android tablet voor veeleisende omgevingen

Kobo Aura ONE, First Take: Groot-screen e-reader met 8GB opslagruimte

Getac S410, First Take: Een stoere, outdoor-vriendelijke 14-inch laptop