Gartner: 5 tips voor het snijden van datacenter het energieverbruik

Wanneer de markt onderzoeks- en adviesbureau Gartner besloten om groene datacenters van de lijst van strategische imperatieven te verwijderen voor 2011, werd de beslissing ontmoeting met een aantal tandengeknars. bijna gemeengoed – – datacenter IT-managers, maar, eerlijk gezegd, het besluit niet echt me heel veel, want de energie-efficiëntie, optimalisering van de ruimte, infrastructuur consolidatie en correcte verwerking van verouderde technologieën mainstream zijn geworden verrassen. Met andere woorden, de energie-efficiëntie is geen apart probleem, het is waarschijnlijk de primaire zorg na veerkracht.

De geest van die beslissing maakt voelbaar in de nieuwe Gartner commentaar op datacenter ontwerp imperatieven. Volgens Gartner zal de trend naar hogere dichtheid worden gevoeld tot en met 2012 – dat is de dichtheid, zowel in termen van de compute middelen die op het datacenter vloer en de dichtheid van de stroom worden geplaatst en koeling apparatuur ter ondersteuning van die apparatuur. De reden dat dit belangrijk is vrij eenvoudig: als de huidige trends zich voortzetten, zal de energie die nodig is om een ​​server werken over een periode van drie jaar daadwerkelijk de kosten van de techniek zelf overschrijdt. Dat is een tamelijk ontnuchterend concept.

Volgens Dave Cappuccio, hoofd van de onderzoeksinfrastructuur voor Gartner, die is genoteerd op dit onderwerp in een recent persbericht, “bij de huidige energietarieven, zou een 40-kilowatt rack kosten omhoog van $ 5400 per server per jaar.”

Maar high-density ontwerpen zou een 300 procent toename van de capaciteit in ongeveer 60 procent minder ruimte in dan de huidige datacenters te duwen, volgens zijn onderzoeksteam.

Gartner raadt vijf Dit kunt u doen om het energieverbruik te verminderen. Geen van deze zijn precies rocket science en ik heb over hen allen geschreven, maar zij dragen herhalen

NetApp introduceert mid-tier systeem voor data meren, partners met Zaloni

Michael Dell over de sluiting van EMC deal: ‘We kunnen denken in decennia’

Dell Technologies lanceert: Hier is wat te kijken als Dell, EMC, een schare van enterprise bedrijven te combineren

Opslag; NetApp introduceert mid-tier systeem voor data meren, partners met Zaloni, Cloud, Michael Dell over de sluiting van EMC deal: ‘We kunnen denken in decennia, datacenters, Dell Technologies lanceert: Hier is wat te kijken als Dell, EMC, een schare van enterprise bedrijven te combineren; opslag; Facebook open bronnen ZStandard data compressie-algoritme, is bedoeld om de technologie te vervangen achter Zip

Facebook open bronnen ZStandard data compressie-algoritme, is bedoeld om de technologie te vervangen achter Zip