Gartner: Cloud computing, analytics top 2010 strategische tech lijst

Gartner onthulde haar top 10 strategische technologische lijst voor 2010. Unified communications, servers en gespecialiseerde systemen zijn uit. Client computing, data center doe-overs, flash-geheugen en mobiele toepassingen zijn in.

De lijst, presenteerde dinsdag op het Gartner Symposium in Orlando, door analisten David Cearley en Carl Claunch ziet er als volgt uit

De items die werden gestoten uit de top 10 lijst (statement) zijn niet per se minder belangrijk, maar langzaam bewegen. Unified communications is van strategisch belang, maar niet kritiek. Gespecialiseerde systemen en servers zijn opmerkelijk voor geconvergeerde systemen, maar ze zijn niet zo belangrijk als nieuw datacenter technologieën die datacenters (denk aan flash-geheugen) kunnen consolideren.

Cloud computing en analytics zijn gesprongen vooraan in het midden. Gartner omgedoopt business intelligence te analytics. IBM en anderen jagen analytics als een manier om rond de hoeken voor diverse industrieën zien.

Cearley en Claunch zei dat het absoluut noodzakelijk dat bedrijven vorm teams om cloud computing te onderzoeken en een strategie voor deze — vooral een governance-model te ontwikkelen. Bedrijven moeten ook een software development plan voor cloud en Web software-ontwikkeling.

Op het einde, zullen de meeste bedrijven een hybride cloud-model te implementeren.

Aan de voorzijde analytics, Gartner zei in een presentatie

We hebben het punt in de verbetering van de prestaties en de kosten die we kunnen veroorloven om analytics en simulatie uit te voeren voor elke actie die in het bedrijfsleven bereikt. Niet alleen zal datacenter-systemen in staat zijn om dit te doen, maar mobiele apparaten toegang tot gegevens en voldoende capaciteit beschikken analytics uit te voeren hebben geleid, waardoor het gebruik van optimalisatie en simulatie overal en elke keer. Dit kan worden gezien als een derde stap in de operationele beslissingen.

Het was opvallend dat Gartner gooide de client computing-vernieuwing. Natuurlijk is er de Windows 7 lancering, maar Cearley en Claunch portretteerde een landschap dat veel ingewikkelder dan het kiezen van desktops en laptops was. namelijk

Wringt de schoen: Nieuwe technologieën moeten worden gecreëerd om te zoeken en de georganiseerde ongestructureerde content en data.

Onder andere prullaria

IBM lanceert nieuwe Linux, Power8, OpenPower systemen

Michael Dell over de sluiting van EMC deal: ‘We kunnen denken in decennia’

Mobiele applicaties staan ​​op de lijst, omdat ze klantrelaties plakkerig kunnen maken.

Flash-geheugen is nu strategisch als kosten dalen ten opzichte van traditionele harde schijven. Uw toekomstige datacenter kan worden overheerst door flash.

Delta zet prijskaartje op systemen uitval: $ 150 miljoen winst vóór belastingen

Dell Technologies lanceert: Hier is wat te kijken als Dell, EMC, een schare van enterprise bedrijven te combineren

Data Centers, IBM lanceert nieuwe Linux, Power8, OpenPower systemen, Cloud, Michael Dell over de sluiting van EMC deal: ‘We kunnen denken in decennia, datacenters, Delta zet prijskaartje op systemen uitval: $ 150 miljoen winst vóór belastingen, Data Centers; Dell Technologies lanceert: Hier is wat te kijken als Dell, EMC, een schare van enterprise bedrijven te combineren