Getac T800 beoordeling: Een volledig robuuste 8,1-inch Windows-tablet review

Er zijn niet al te veel volledig robuuste Windows 8.1 tablets beschikbaar zijn, en om die reden alleen de Getac T800 is interessant. Het voegt een kleinere 8,1-inch apparaat om het bedrijf Windows tablet range, die tot nu toe is gebaseerd op het 11,6-inch F110. Getac’s reputatie voor het produceren van militair-grade robuuste notebooks en tablets: de T800, die is voorzien van GPS en 4G LTE-ondersteuning moet in staat zijn om de zwaarste veldomstandigheden te overleven.

De Getac T800 kost vanaf £ 1.099 (ex. BTW), of £ 1.399 (ex. BTW) als beoordeeld.

De onvermijdelijke trade-off met eventuele volledig robuust apparaat is haar extra volume en gewicht in vergelijking met een mainstream-apparaat met een vergelijkbare grootte van het scherm. En ja hoor, ondanks de Getac’s ‘dun en licht’ beschrijving, de T800 is zwaar voor een 8,1-inch tablet op 880g. Denk bijvoorbeeld Lenovo’s 8.3-inch ThinkPad Tablet 8, dat bij 439g is bijna precies de helft van het gewicht van de Getac T800’s.

Ook de T800 dunne bij 24 mm – die 2,7 maal de dikte van de 8.8mm ThinkPad Tablet 8 bijvoorbeeld.

De andere kant van het gewicht / bulk munt is duurzaamheid, natuurlijk, en de T800 naar behoren voldoet aan de MIL-STD 810G en IP65-normen. Diens ‘6’ cijfer betekent dat de geteste toestel volledig ‘stofdicht’, terwijl de ‘5’ waardering betekent dat het water jets kan weerstaan ​​van een 6.3mm nozzle. De MIL-STD-test is een hardere affaire die testen in een heel scala van criteria, waaronder de temperatuur, trillingen, schokken, zand, stof en zelfs schimmel binnendringen. De T800 is bijvoorbeeld gecertificeerd temperaturen tussen -21 ° C tot 50 ° C (-5,8 ° F tot 122 ° F) overleven.

De T800’s chassis is voorzien van rubberen bumpers aan de vier hoeken en bescherming voor de poorten en aansluitingen.

De onderkant van de T800 heeft een tri-pass-through-antenne-aansluiting, zodat u tegelijkertijd het voertuig gemonteerde GPS, mobiele breedband en Wi-Fi-antennes kunnen gebruiken;. Getac

Aan de onderkant is er een pass-al-connector voor het gebruik van een externe GPS, WLAN of WWAN-antenne, plus een docking connector. Dit zijn de enige onbeschermde poorten. Naast deze is de kracht imput, die wordt beschermd door een rubberen afdichting wanneer niet in gebruik.

Aan de rechterkant heeft een stijve flap om vervolgens worden vrijgegeven gedraaid om een ​​micro-HDMI-aansluiting, een full-size USB 3.0-poort en een headset-aansluiting te onthullen. De linkerrand is gratis connectoren, maar wel voorzien van een opbergvak voor de stylus die u kunt gebruiken met het touchscreen. Dit past goed en is vastgebonden aan het lichaam van de tablet.

Conclusie

De bovenste rand van ons review-exemplaar had een barcodelezer, maar je kunt in plaats daarvan kiezen om een ​​seriële poort, een micro-SD-kaartsleuf of een Ethernet-poort. Aan de achterkant is er een uitneembaar paneel waaronder u een SIM-kaart naar 4G LTE-connectiviteit mogelijk te maken kunt invoegen.

SnapBack accessoires zijn een tweede accu en een RFID / smartcardlezer combo;. Getac

U kunt ook de batterij, die op zijn plaats wordt gehouden door drie schuiven sluizen en neemt driekwart van de achterkant van de tablet te verwijderen. Deze batterij zal de T800 gaan voor maximaal acht uur te houden, een tweede batterij kan worden uitgerust met dank aan Getac’s gereedschap ‘SnapBack’ systeem, het toevoegen van nog eens acht uren van het leven en wat het totaal op 16 uur.

Elke batterij, met inbegrip van de SnapBack tweede accu, heeft een touch-responsieve LED-strip aan de binnenzijde waarvan het percentage resterende lading aangeeft. U kunt zelfs de plaats van de primaire batterij zonder dat de pomp naar beneden als je snel over zijn. Het is allemaal zeer efficiënt, en onze enige lichte minpunt is dat de primaire batterij wordt vrij warm tijdens het opladen en is zelfs een beetje warm als de T800 stationair draait.

De SnapBack systeem omvat ook een RFID / smartcardlezer combo, maar u kunt slechts één van deze accessoires tegelijk.

Hoewel de 8,1-inch scherm heeft een relatief lage 1280-by-800-pixel resolutie, het is speciaal ontworpen voor outdoor leesbaarheid dankzij Getac’s single-panel LumiBond systeem, dat zorgt voor verbeterde contrast en scherpere kleuren, volgens het bedrijf.

Het scherm van de matte afwerking maakt het binnenshuis gemakkelijk leesbaar ook. Een screen protector is voorzien (en voorgemonteerd) als standaard, zodat u er zeker van krasbestendigheid vanaf dag één zijn. Getac zegt niet dat het scherm is Gorilla Glass, maar we veronderstellen dat het geval is.

Onze review-exemplaar had een optionele 5-megapixel webcam boven het scherm, met een reeks van status-LED’s en knoppen aan de rechterkant. De knoppen bestaat uit de belangrijkste uit-knop, twee programmeerbare knoppen, de Windows-knop en volume omhoog / omlaag. Eén van de gebruiker te configureren knoppen standaard opent een desktop control panel waar u instellingen zoals helderheid, oriëntatie van het scherm, de batterij-modus en Bluetooth-status kan veranderen.

De Getac T800 wordt aangedreven door een 2,16-GHz-2.58GHz quad-core Intel Pentium N3530-processor met 4 GB DDR3 RAM en, op onze review-exemplaar, een 128GB SSD (64GB is ook beschikbaar). We hadden alleen 83GB gratis op onze 128GB eenheid; als er meer opslagruimte nodig is, dan moet je om toegang te krijgen via de USB 3.0-poort, de micro-SD-kaartsleuf (indien aanwezig) of gebruik maken van de mobiele breedbandverbinding toegang tot een netwerk- of cloud-gebaseerde dienst.

De Getac T800’s Windows Experience Index (WEI) scores (van 9,9) worden geleid door de 128GB SSD (primaire harde schijf score van 7,8) en gestut door de geïntegreerde graphics scores van 4.2 en 4.3

Processor 6,5; geheugen (RAM) 5,9; Graphics 4.3; Gaming graphics 4,2; Primaire harde schijf 7.8

Hoewel het een duidelijk matig performer, de T800 heeft genoeg vermogen om de workloads waarschijnlijk worden geëist van het te verwerken.

Ontworpen voor verticale markten waar de ruige kenmerken zijn van essentieel belang, de Getac T800 is een solide 8,1-inch tablet. Het is klein genoeg om te zitten op een dashboard voertuig heeft een outdoor-leesbaar scherm en moet gemakkelijk overleven stoten en daalt, terwijl de mogelijkheid om batterijen te verwisselen zonder dat de pomp naar beneden, evenals het toevoegen van een tweede snap-on batterij, zal een beroep op veld werknemers.

Echter, zouden we graag micro-SD-opslag als een standaard, en misschien een optie 512GB SSD ook.

Microsoft Sprightly, Take Ten eerste: Maak boeiende content op uw smartphone

Xplore Xslate D10, First Take: Een stoere Android tablet voor veeleisende omgevingen

Kobo Aura ONE, First Take: Groot-screen e-reader met 8GB opslagruimte

Getac S410, First Take: Een stoere, outdoor-vriendelijke 14-inch laptop