Google Fiber krijgt een nieuwe baas: Een voormalige Qualcomm executive

Waarschijnlijk al favoriete internet Amerika provider, Google Fiber net een nieuwe baas: een voormalig executive Qualcomm met de kennis en ervaring om de high-speed internet service naar de rest van het land.

Dennis Kish, een voormalig executive bij chipfabrikant Qualcomm, is nu vice-president van Google Fiber. Hij vervangt Milo Medin, die op zullen blijven om Kish en andere Google-managers adviseren.

Het nieuws werd voor het eerst gemeld door The Wall Street Journal op dinsdag.

Google Fiber Austin krijgt officiƫle als het preps om zijn high-speed breedband service naar de SxSW gaststad te brengen.

nieuwe rol Kish zal de operationele expertise kreeg hij bij Qualcomm gebruiken, en zal Google Fiber leiden naar de volgende fase van ontwikkeling – met name het verkrijgen van de gigabit high-speed internet service veel meer steden in de VS.

De dienst, die browsen en streaming snelheden tot 100 keer sneller en biedt dan de traditionele breedbandverbindingen, is een van de heetste projecten gaan op Google vandaag.

Hoewel andere bedrijven, zoals Verizon, Time Warner Cable, en Comcast zijn allemaal ontwikkeling van hun eigen sneller netwerk snelheden, is Google gezien als een verademing, zij het nog steeds een nieuwkomer, in vergelijking met wat de traditionele internet providers bieden.

In de afgelopen alleen al weken heeft een community Kabal naar beneden komen als een ton bakstenen op de gevestigde Internet providers voor hun zakelijke praktijken, customer service (of gebrek aan), en de bijna onmogelijke taak van het verlaten als klant.

Google Fiber in de eerste plaats, maar biedt de volgende generatie snelheden naar de Amerikaanse steden die ze nog nooit eerder hebben meegemaakt. Op dit moment alleen beschikbaar in Kansas City en Provo, Utah, het zal binnenkort worden uitgebreid naar de Texaanse tech powerhouse van Austin.

Kish zal ook de massa uitbreiding naar maar liefst 34 nieuwe steden in de VS in de komende maanden en jaren. Wat Google in gedachten heeft voor zijn fiber project, blijft het grootste deel onduidelijk. Is het een stand-alone bedrijf klaar om spin-off? Is nu de tijd om Google Fiber duwen in de volgende grote roll-out? En is Google echt klaar om op de behemothic reuzen van de bestaande Internet provider lobby te nemen?

Met de benoeming van Kish, zal Google deze antwoorden waarschijnlijk eerder vroeger dan later te vinden.

Chorus kondigt gigabit-speed breedband in heel Nieuw-Zeeland

Telstra, Ericsson, Qualcomm bereiken 1Gbps aggregaat snelheden in levende 4G-netwerk-test

Samsung en T-Mobile samen te werken aan 5G trials

Michael Dell over de sluiting van EMC deal: ‘We kunnen denken in decennia’

Telco’s; Koor kondigt gigabit-speed breedband in heel Nieuw-Zeeland; telecombedrijven, Telstra, Ericsson, Qualcomm bereiken 1Gbps aggregaat snelheden in levende 4G-netwerk te testen, Telco’s, Samsung en T-Mobile samen te werken aan 5G proeven; Cloud, Michael Dell over de sluiting van EMC deal: ‘We kunnen denken in decennia