Google Life Sciences stakingen Sanofi overeenkomst over diabetes tech

Google’s Life Sciences divisie werkt samen met de Franse farmaceutische bedrijf Sanofi op hardware en software om diabetes aan te pakken.

Volgens de in Parijs gevestigde bedrijf, het doel van de samenwerking is om producten die mensen met type één en twee diabetes zullen krijgen om hun eigen toestand beter te beheren, en zo kosten te besparen in de gezondheidszorg te creëren.

Het internet gigant is het nemen van een andere crack op het oplossen van gezondheidsproblemen met een initiatief gericht op de leeftijd gerelateerde ziekten.

De details van welke producten het paar zal werken aan zijn vaag, echter:. Een aankondiging van Sanofi zegt dat ze zullen nieuwe instrumenten die samen een groot aantal van de eerder verzuilde stukken van diabetes beheer te brengen en om nieuwe soorten interventies te ontwikkelen “Dit omvat indicatoren voor de gezondheid zoals bloed glucose en hemoglobine A1C-waarden, de patiënt gerapporteerde informatie, medicatie regimes en de sensor-apparaten “.

De bedrijven zullen ook kijken in toenemende mate brengen analytics uit te oefenen op de verschillende data sets over diabetes van een patiënt, de zorg en behandeling te verbeteren voor de conditie.

Diabetes is een aandoening waarbij de glucosespiegel in het bloed van een patiënt neemt buiten het normale bereik, vaak als gevolg van de alvleesklier worden te weinig van het hormoon insuline. Zonder voldoende insuline, glucose niet wordt afgebroken voor energie en blijft in het bloed.

Google Life Sciences heeft al een stukje geschiedenis met diabetes: in het begin van 2014, kondigde het bedrijf was bezig met een ‘slimme contactlens’ dat op een dag kan worden gebruikt om glucose in tranen te controleren en te waarschuwen de drager als die niveaus buiten vielen van set grenzen.

In maart dit jaar, de eenheid zei dat het een deal gesloten met een dochteronderneming van Johnson & Johnson te werken aan de ontwikkeling van robots die kunnen worden gebruikt om te helpen bij chirurgie. Het is ook aan het gebruik van nanodeeltjes kanker te ontdekken.

Life Sciences is een van de eenheden die werden afgesplitst van Google en verplaatst naar zijn nieuwe holding, Alfabet, vorige maand.

Lees verder

3D-printen handen op: Houtwerk

? CommBank partners met Barclays voor mobiele betalingen, FinTech innovatie

Victoria is gericht op het gebied van dromen voor de lokale tech talent

Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek?

Google teams met Johnson & Johnson op chirurgische robots; Googlers wil gewoon plezier hebben – en onsterfelijkheid te bereiken; Google X nanodeeltjes pillen om vroegtijdige opsporing van kanker te verbeteren

3D Printing; 3D printing handen op:? Houtwerk; Banking; CommBank partners met Barclays voor mobiele betalingen, FinTech innovatie, innovatie, Victoria is gericht op het gebied van dromen voor de lokale tech talent; Samenwerking; Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek?