Google lost een hoog risico Android kwetsbaarheden in juli-update

Google is de uitrol van patches voor Android in het juli beveiligingsbulletin, waarbij tientallen beveiligingsverbeteringen op zwakke punten in het Android-systeem, waarvan vele kritische worden geacht bevat.

Met een lichte vertraging als gevolg van Independence Day weekend, Google vrijgegeven van de nieuwste beveiligingsadvies op woensdag voor het Android mobiele besturingssysteem. Het be├»nvloedt Google’s Nexus productengamma en een handset of tablet op basis van Android.

De meest ernstige probleem gepatched is een set van kritieke fouten in Mediaserver, die uitvoering van externe code op een kwetsbaar apparaat via verschillende methoden, met inbegrip van frauduleuze e-mails, phishing-campagnes, web browser injecties, en MMS in staat kan stellen bij het verwerken van mediabestanden.

Google heeft ook gepatched uitvoering van externe code gebreken in OpenSSL, BoringSSL en Bluetooth protocollen ontdekt.

Terwijl Android Mediaserver, een systeem welke processen en transfers mediabestanden, is een van de meest-gepatchte systemen in deze update, de open-source library libpng Android vertrouwt op was ook een reden tot bezorgdheid. Google gepatcht een voorrecht escalatie fout beoordeeld als “belangrijk” en gebruikt de geplande beveiligingsupdate om escalatie van bevoegdheden en denial of service kwesties in Bionic, de standaard C-bibliotheek ontwikkeld door Google voor de Android kader aan te pakken.

Privilege escalatie kwetsbaarheden in Mediaserver, contactdozen, LockSettingsService, kader API’s, en ChooserTarget dienst werden ook opgelost.

Een reeks van het vrijgeven van informatie kwesties werden ook vastgesteld over het Android-besturingssysteem.

Bovendien andere reeks patches, dat betrekking heeft op deze problemen en hardwarematige probleem is ook vrijgegeven voor leveranciers. Deze updates zijn apparaat-specifieke en aan leveranciers te geven.

De kosten van ransomware aanvallen: 1000000000 $ dit jaar; Chrome etikettering HTTP-verbindingen als niet-beveiligde start; de Hyperledger Project groeit als gangbusters; Nu kunt u een USB-stick die alles vernietigt op zijn pad te kopen

Qualcomm, in het bijzonder, is zwaar getroffen met beveiligingsupdates voor componenten, waaronder de GPU driver, performance systemen, USB, camera, en Wi-Fi chauffeurs. Apparaten met behulp van onderdelen van de onderneming zal fixes ontvangen voor problemen die leiden tot escalatie van bevoegdheden, informatie lekken, en denial of service.

Kwetsbaarheden in Nvidia’s video driver, naast diverse MediaTek drivers, zijn inmiddels gepatcht in het juli-update. Google heeft ook vaste-apparaat op basis kernel problemen vanuit ongespecificeerde leveranciers, wat kan leiden tot escalatie van bevoegdheden.

Google zegt dat het niet op de hoogte van eventuele incidenten van deze beveiligingslekken, actief in het wild misbruik.

De updates zullen worden uitgerold in de komende 48 uur, en een over-the-air (OTA) update aan voor Google Nexus-apparaten is ook vrijgegeven. Vendors beïnvloed door deze beveiliging onthullingen werden in kennis gesteld van de release in begin juni.

Veiligheid; Witte Huis benoemt eerste Federal Chief Information Security Officer, veiligheid, Pentagon bekritiseerd voor cyber-rampenbestrijding door de overheid waakhond, veiligheid, Chrome etikettering HTTP-verbindingen beginnen als niet-veilige, veiligheid, de Hyperledger Project groeit als gangbusters

: Android veiligheid: Google’s updaten juni splats tientallen kritische, zeer ernstige bugs

Om jezelf te beschermen tegen deze problemen, moet u de beveiligingsupdate te aanvaarden zodra het landt op uw apparaat.

Beveiliging onderzoekers van de Chrome security team, KeenLab, Tencent, Qihoo 360, en Trend Micro waren onder degenen die deze kwetsbaarheden ter beoordeling voorgelegd.

In juni, Google vaste tientallen kritische, gevaarlijke insecten die van invloed Android, waarvan sommige hebben geleid tot escalatie van bevoegdheden en het apparaat kaping.

Witte Huis benoemt eerste Federal Chief Information Security Officer

Pentagon bekritiseerd voor cyber-rampenbestrijding door de overheid waakhond

Chrome etikettering HTTP-verbindingen als niet-beveiligde start

De Hyperledger Project groeit als gangbusters