Google Maps 150.000 supporters in het Duits koppeling fiscale strijd

Google heeft een mijlpaal in zijn “Defend Your Web ‘campagne bereikt, een deel van zijn voortdurende strijd tegen; voorgestelde” koppeling tax “in Duitsland, – in kaart brengen van de locatie van haar 150.000 supporters in het land.

De zoekgigant bereikte de mijlpaal vorige week als het geprobeerd om een ​​aanstaande wijziging van de Duitse wet op het auteursrecht tegen te gaan. De update, publiekelijk opgeroepen “Leistungsschutzrecht,” zou toestaan ​​uitgeverijen nieuws aggregators zoals Google News in rekening voor het gebruik van content die ze produceren. De wetswijziging werd voorgesteld na de publicatie huizen klaagden dat de aggregators inhoud die zij gratis beschikbaar gesteld werden gehouden en vervolgens te gebruiken om geld te verdienen, bijvoorbeeld door het integreren van hun advertenties.

De voorgestelde wijziging heeft aangewakkerd een groot deel van het debat in Duitsland, met zowel de Leistungsschutzrecht’s voor- en tegenstanders elkaar van het gebruik van propaganda methoden om te winnen over de Duitse burgers en parlementsleden beschuldigen.

Google begonnen met de campagne relatief laat – kick-off “Defend Your Web ‘van vorig jaar, terwijl de Leistungsschutzrecht in 2009 werd voorgesteld – maar toch aangespoord veel discussie. De eerste stap van de campagne zag het bedrijf aan de burgers informatie over de leden van het parlement zijn verantwoordelijk voor hun eigen stad, met mensen dan in staat om Google’s website te gebruiken om zijn of haar vertegenwoordiger rechtstreeks contact opnemen. Hoewel dergelijke informatie openbaar toegankelijk is, Norbert Lammert, de voorzitter van de Duitse Bondsdag, noemde het initiatief “brutale en voor de hand liggende.

Deze week is Google uitvoerend voorzitter Eric Schmidt een ontmoeting met de Franse president François Hollande. Op de agenda: het onderwerp van een ‘Koppeling tax’ en, naar verluidt, hoeveel de zoekgigant draagt ​​bij aan de schatkist van het land.

Google verzamelde ook verklaringen tegen de Leistungsschutzrecht van haar aanhangers, die op dit moment nummer meer dan 150.000 (met meer dan 2,6 miljoen naar verluidt “kijken” de campagne), en publiceerde de namen en verklaringen op zijn nieuwe website www.Netz-Verteidiger.de (die vertaalt naar Net-Defender). Zoals gebruikelijk, heeft Google gekozen om een ​​inzoombare kaart gebruiken om zijn gegevens te geven: Als u klikt op een item, de kaart toont de naam, de locatie en de boodschap van de gebruiker verlaten. Deze berichten zijn ofwel ingesteld door Google, geschreven door de gebruikers, of zijn verbonden met de hashtag #DeinNetz (uw netto).

De Leistungsschutzrecht is op dit moment nog steeds op schema om de wet te worden in Duitsland. Het werd besproken tijdens de Duitse Bondsdag voor de eerste keer in november 2011 en is nu verwezen naar de bevoegde commissie voor discussie. Het heeft nog steeds twee keer worden besproken in het parlement alvorens het in de wetboeken, en aangezien de Duitsers te krijgen om te stemmen voor een nieuw parlement in 2013, is de toekomst van de wet niet in steen gebeiteld.

En zelfs als Duitsland tekent het Leistungsschutzrecht in de wet, is het misschien niet spelen als uitgeverijen hopen. Na een soortgelijke wet werd ingeleid in België, Google de geïndexeerde sites, waardoor een grote druppel reizigers. Kort na, uitgevers en Google overeenstemming bereikt over een deal.

? Google’s DeepMind claimt belangrijke mijlpaal in het maken van machines praten als mensen

Google koopt Apigee voor $ 625.000.000

Box integreert met Google Docs, Springboard

? Google weerlegt Edge batterij beweringen van Microsoft: Chrome op Surface duurt langer

? Artificial Intelligence, Google’s DeepMind claimt belangrijke mijlpaal in het maken van machines praten als mensen; Developer; Google koopt Apigee voor $ 625.000.000, Cloud, Box integreert met Google Docs, Springboard, mobiliteit; Google weerlegt Edge batterij beweringen van Microsoft: Chrome op Surface duurt langer