Google niet Lotus voor Monash uni personeel

Monash University heeft gezegd dat het zal worden vaststelling van Google Apps voor het personeel, het verplaatsen van hen van IBM’s Lotus Notes, die zal worden afgebouwd in een “systematische migratie”.

Screenshot van Google Apps pagina Monash Uni’s (Credit: Colin Ho /)

De universiteit had in het midden van een migratie naar Lotus Notes van Thunderbird voor haar personeel geweest. In november vorig jaar, had slechts de helft van het personeel is verplaatst naar het IBM-systeem. Voormalig CIO Alan McMeekin zei dat toen hij vertrok in december, zou zijn vervanger die migratie voort te zetten.

Echter, volgens een stappenplan op de site Monash’s, de universiteit zou nu overgaan tot het gebruik van Google Apps voor het personeel, met Lotus en de oudere samenwerking systemen worden ontmanteld in 2011. Dit jaar zal de universiteit het aanbieden van Google Apps te bekijken voor de individuele medewerkers om te kiezen in aan, die zal samenwerken met de Lotus kalenders. Al het personeel zal bewegen in 2011.

De universiteit is gecontacteerd voor commentaar op de vraag waarom zij had besloten om de overstap te maken, met een woordvoerder set om later contact op met de website.com.au op de dag.

De beslissing om Google Apps te bieden aan het personeel volgde de universiteit de aankondiging vorig jaar dat zij haar leerlingen naar de suite zou verhuizen. Veel andere universiteiten zijn de vaststelling van de suite, zoals Macquarie University en de Universiteit van Auckland.

Volgens de student FAQ op de Monash University website, ruimte en snelheid waren de belangrijkste overwegingen in de schakelaar. Het personeel FAQ is ook geĆ¼pload sinds de publicatie van het artikel.

De voordelen van de omschakeling naar ‘Google Apps’ van de huidige in-house e-mailsysteem omvatten verhoogde opslagcapaciteit (tot 7 GB), instant chat-functionaliteit, de integratie van e-mail met online agenda en de mogelijkheid om samen te werken aan gedeelde documenten, “zei hij , eraan toevoegend dat de studenten hadden toegang tot informatie en tools die “ergens”.

De suite omvat een kalender functie, een office suite en instant messaging.

Volgens Monash, zal Google niet in staat zijn naar de universiteit e-mails te zoeken naar reclame en sponsoring. “De educatieve overeenkomst tussen Monash en Google verbiedt die activiteit. De reclame of gesponsorde zoekresultaten zijn uitgeschakeld in Google Apps aan de Monash,” zei de FAQ.

Google en Microsoft zijn nek aan nek is in de race voor het verstrekken van e-maildiensten in het onderwijs, de overheid en zakelijke instellingen, terwijl IBM Lotus is afgebouwd door een aantal instellingen, waaronder Qantas en huisvesting lening bedrijf Mortgage Choice.

Cloud computing groeit op, een API in een tijd

Google koopt Apigee voor $ 625.000.000

Raspberry Pi raakt tien miljoen omzet, viert met ‘premium’ bundel

Adobe reanimeert NPAPI Flash voor Linux na 4 jaar stasis

Wolk, Cloud computing opgroeit, een API in een tijd, Developer, Google koopt Apigee voor $ 625.000.000, hardware, Raspberry Pi vliegt tien miljoen omzet, viert met ‘premium’ bundel; Veiligheid; Adobe reanimeert NPAPI Flash voor Linux na 4-jaar stasis