Google ophoest Analytics wijzigingen in Europa gegevens waakhonden sussen

Zweedse scholen kunnen hebben opstellen van nieuwe contracten met cloud providers of worden gedwongen om te stoppen met behulp van gehoste diensten, zoals Google Apps.

Temidden van toenemende druk door privacy overheden van de EU, heeft Google een nieuwe gegevensverwerking overeenkomst voor de Europese gebruikers van Analytics gepubliceerd.

De onlangs gepubliceerde wijziging van Google Analytics terms of service – een optionele overeenkomst gericht op het verbeteren van de klant voldoen aan de Europese wetten inzake gegevensbescherming – zal beschikbaar zijn voor klanten die de dienst in de Europese Unie, IJsland, Noorwegen en Zwitserland gebruiken.

Eerst gemeld door de Nederlandse IT-website Webwereld, de gewijzigde voorwaarden te volgen concessies de bescherming van gegevens die Google aan Analytics in Duitsland in 2011. Tegenover de druk van de Duitse autoriteit voor gegevensbescherming, Google overeengekomen om de Duitse Analytics-gebruikers een specifiek contract tussen die bedoeld was om de verantwoordelijkheid te waarborgen bieden gegevensbescherming viel op de eigenaar van deze website, in plaats van Google zelf. Op hetzelfde moment, Google bood ook de Duitse consument een collectie die browser add-on uitgeschakeld Analytics-gegevens, waardoor ze opt-out van het hebben van hun gegevens ingevoerd in de service.

Europa’s raad van gegevensbeschermingsautoriteiten, bekend als de artikel 29-werkgroep, in oktober vorig jaar aanbevolen Google zowel garanties uit te breiden naar de rest van Europa, en de amdended voorwaarden Analytics kan enige manier om dat verzoek te pakken te gaan.

De website heeft gevraagd Google voor commentaar, en zal het artikel bijwerken als het is aanstaande. Het bedrijf zei in een verklaring aan Webwereld dat de elektronische gegevensverwerking overeenkomst optioneel is een reactie op verzoeken van Analytics-klanten voor een overeenkomst die verduidelijkt hoe Analytics gegevens werden opgeslagen, gebruikt en beveiligd.

De nieuwe voorwaarden komen als Google toenemende druk van de Europese autoriteit voor gegevensbescherming over zijn onlangs geconsolideerd privacybeleid gezichten. Frankrijk privacy waakhond, de CNIL (Commission Nationale de l’Informatique et des Libertés), in september aangekondigd, dat zij het proces van het beboeten Google voor het niet om een ​​termijn voor het instellen van haar bijgewerkte privacybeleid in overeenstemming met de Franse wetgeving inzake gegevensbescherming te voldoen zou beginnen .

Google heeft soortgelijke uitdagingen in Europa te maken dan de voorwaarden van de dienst voor Google Apps for Business. Europa’s gegevensbescherming autoriteiten willen Google Apps-klanten die verantwoordelijk zijn voor gegevensverwerking processen om ervoor te zorgen dat ze voldoen aan de wetgeving inzake gegevensbescherming. Er zijn echter enkele regelgevers oordeelde dat standaard contract van Google niet dit mogelijk te maken.

Vorig jaar publiceerde Google een gewijzigde overeenkomst voor de Europese gebruikers van Google Apps for Enterprise in aanvulling op de opties “model contract clausule” die zijn ontworpen om klanten te helpen voldoen aan de Europa 1995 richtlijn gegevensbescherming.

De maatregelen hebben echter niet voldaan aan sommige Europese autoriteiten voor gegevensbescherming, zoals in Zweden, waar een gemeente en de school zijn besteld om te stoppen met het gebruik van Google Apps, ondanks het feit dat aangemeld voor de nieuwe afspraken.

? Google’s DeepMind claimt belangrijke mijlpaal in het maken van machines praten als mensen

Google koopt Apigee voor $ 625.000.000

Box integreert met Google Docs, Springboard

? Google weerlegt Edge batterij beweringen van Microsoft: Chrome op Surface duurt langer

Google’s Schmidt: Google Now aanpak kon gaan onderneming; Google’s Schmidt: Android veiliger dan de iPhone; DoJ niet-ironische argumenten verwerpen Google, Facebook gebruikersgegevens transparantie verzoeken

? Artificial Intelligence, Google’s DeepMind claimt belangrijke mijlpaal in het maken van machines praten als mensen; Developer; Google koopt Apigee voor $ 625.000.000, Cloud, Box integreert met Google Docs, Springboard, mobiliteit; Google weerlegt Edge batterij beweringen van Microsoft: Chrome op Surface duurt langer

verder lezen