Heeft Alcatel-Lucent echt Web 2.0 religie?

Alcatel-Lucent op vrijdag onthulde haar nieuwste herstructureringsplan, compleet met ontslagen en een rip off van spiel Cisco’s over Web 2.0-technologieën.

Het nieuws van Alcatel-Lucent was standaardtekst spul deze dagen – zal het nieuws wanneer een bedrijf daadwerkelijk iemand inhuurt. Alcatel-Lucent ziet de markt voor telecomapparatuur en implementatie diensten te vallen 8 procent tot 12 procent in 2009 en hoopt het bedrijf break-even terwijl het marktaandeel in tact.

Ondertussen zal Alcatel-Lucent 1000 managers en 5.000 aannemers te snijden in een poging dat ongeveer € 750.000.000 zal redden. Het bedrijf zei ook dat het zou supply chain en de inkoopkosten te snijden, efficiënter over onderzoek en ontwikkeling en het stroomlijnen van de verkoop inspanningen.

Al het slechte nieuws was aan de onderkant van de verklaring van Alcatel-Lucent, maar de top werd besteed het draaien van de Web 2.0-talk.

Hier krijg je een lading van deze

Alcatel-Lucent’s plan is om de vertrouwde mogelijkheden van de netwerkomgeving te combineren met de creatieve communicatiediensten van het web (Web 2.0, Web 3.0 en verder). Deze transformatie zal miljarden klanten om miljoenen websites gebruiken vanaf elk apparaat garanderen van de continuïteit, kwaliteit, privacy en integriteit facturering. De algehele service-ervaring voor eindgebruikers – consumenten en bedrijven – zal worden verbeterd en meer waarde wordt gecreëerd voor elke speler in de industrie.

Deze strategie vereist het verschaffen van een open omgeving, die niet vandaag, waar al deze vertrouwde mogelijkheden die beschikbaar zijn tussen het netwerk en “over-the-top ‘toepassingen typisch voorbeeld van Web 2.0 kan worden bestaat.

Ik deed dat zware uittreksel om een ​​eenvoudige reden. Ik heb geen idee wat Alcatel-Lucent heeft het over. Cisco praat de Web 2.0 praten, maar loopt het ook met acquisities zoals WebEx. Cisco is ook intern inzetten van deze Web 2.0 stuff (zie video van de uitvoering Cisco CIO Rebecca Jacoby’s).

Nortel herhaling: Een andere purge, een andere herstructurering; Cisco’s Chambers ziet samenwerking tanken productiviteitswinst, Web 2.0 als nieuw enterprise engine; CIO Sessions: Cisco CIO over het implementeren van samenwerking

Zoals voor Alcatel-Lucent de visie is een beetje vaag. Is Web 2.0 het echte werk voor de telecom-apparatuur maker of gewoon een wegwerpmaatschappij lijn?

Mijn gok is dat het de laatste. Immers, Alcatel-Lucent zei dat het zal verschuiven naar de volgende generatie platforms zoals IP-Optics, CDMA EV-DO, en ‘open sollicitatie enablers “, terwijl het consolideren van zijn rijpen productlijnen. Klinkt veel als dezelfde Alcatel-Lucent voor mij.

Maar de tijd zal het leren. Eens kijken of Web 2.0 duikt op in eventuele toekomstige mededelingen van Alcatel-Lucent.

zie ook: Cisco’s Chambers uitbreekt economische neergang playbook, Eyes kostenbesparingen als de vraag opdroogt

? Networking, Cisco koopt container startup ContainerX; Innovatie; De tech erfenis van de Olympische Spelen van Rio, internet van de dingen; Cisco zal 5.500 banen te schrappen in de nieuwste herstructureringen; netwerken; Cisco om bijl aan 14.000 medewerkers: Rapport

Cisco koopt container startup ContainerX

De tech erfenis van de Olympische Spelen in Rio

Cisco zal snijden 5.500 banen in de nieuwste herstructurering

? Cisco te bijl aan 14.000 medewerkers: Rapport