Het meten van het rendement op R & D: Do tech reuzen besteden te veel?

Tech reuzen zijn zwaar de uitgaven voor onderzoek en ontwikkeling, maar het is moeilijk om de stuiterende return on investment bal volgen.

Retouren

Het onderzoek en de ontwikkeling terugkeer onderwerp werd opgevoed door mijn website Britse collega Rupert Goodwins eerder deze week. Rupert ging op een tour van Microsoft Research in Cambridge en vroeg zich af of R & D was de beste gebruik van contant geld de software-reus. De post spoorde ook een weerlegging. En in februari Microsoft CEO Steve Ballmer verdedigde R & D-uitgaven van Microsoft en schetste het bedrijf big bets.

Ballmer zei dat de tijd om te investeren is tijdens een recessie. “We hebben zeker investeren in onderzoek en de incubatie van nieuwe technologieën en nieuwe ideeën, en dan helaas elk bedrijf heeft een corporate overhead en G & A in verband met het dat we investeren in, ‘zei Ballmer.

Rupert is niet zo zeker van. Hij schrijft

Bij Open Dag een Microsoft Research in Cambridge voor kort werd deze lijn zwaar gepromoot in de keynote speech: fundamenteel onderzoek helpt bij het genereren van nieuwe technologieën die bedrijven geven concurrentievoordelen. In sommige gevallen, dat is ontegensprekelijk. Als Intel stilgelegd zijn onderzoek, zou het ‘s nachts sterven. Maar wat zou er gebeuren als Microsoft gestopt met het doen van onderzoek? Op basis van de onderzoekers demonstraties het antwoord “niet veel”.

De ideeën te zien in Cambridge, terwijl goed en interessant, ging niet in op Microsoft’s kernproblemen, en zelfs een van hun kleine. Er was het onderzoek naar ecologische systemen, in het weergeven van netwerken van invloed, in low-power netwerkhardware, in het vastleggen van het leven van mensen als een tijdlijn. Probeer bijpassende mensen met alle bekende Microsoft-strategie – of elke denkbare één – op een manier die meeslepend zinvol.

Rupert was op zoek naar iets tastbaars. Zijn grote idee: Microsoft moet bezuinigen op R & D en misschien zelfs de onderzoekseenheid te doden. Terwijl dat een boete op korte termijn move kunnen zijn zou het een vergissing zijn. Je kunt stellen dat Microsoft haar R & D-benadering moeten verfijnen om efficiënter te worden. Misschien Microsoft moet meer op commercialisering richten. Maar laten vallen R & D volledig zou een miscue zijn.

Gallery (rechts): Wat is het brouwen binnen Microsoft Research?

IEEE R & D Calculator; BNET: R & D Breng ROI; BNET:? Het vervangen van R & D met Networked Innovators; IEEE: R & D gaat wereldwijd; Knowledge @ Wharton:-Discovery gedreven Growth: De enige plan is om te leren als je vertrekt

Waarom? Elk bedrijf op de planeet probeert zich te herpositioneren op deze curve (grafische hoffelijkheid van Leaderpoint) hieronder. Merk op dat filiaal in het midden van die grafische, die ik gescand van cursusmateriaal dus excuses voor het uiterlijk. Die ontwikkeling tak — — markt is toekomstige business. Die toekomstige bedrijven zijn wat R & D is alles over.

U kunt zeker vraagtekens Microsoft’s aanpak. Volgens IBM onderzoek gepresenteerd op de investor analistenbijeenkomst Microsoft heeft $ 36000000000 aan R & D besteed in de afgelopen vijf jaar. IBM heeft 30000000000 $ uitgegeven. Hier is de grafiek

Is er een rendement op onderzoek te midden van die miljarden dollars of is het gewoon over patent opscheppen?

Intel was gebleven IBM’s R & D-uitgaven grafiek, maar volgens de SEC-dossiers van de chip gigant bracht ongeveer $ 27000000000 aan R & D in de afgelopen vijf jaar. Een groot deel van die R & D heeft zich vertaald in Intel’s productie dapperheid, maar wat is het reële rendement?

Intel, Intel klikt up Movidius om toekomstige computer vision te creëren, VR technologie; Processors; Intel lanceert 7de generatie processors 4K UHD duwen om de massa’s, opslag, Intel levert nieuwe 3D NAND SSD’s voor pc’s, data centers, internet van de dingen; Enterprise Software ;? Onder enterprise tech reuzen, pragmatische innovatie overneemt

Rupert vermeldt dat Intel waarde van zijn R & D-inspanningen heeft geleverd, maar dat punt kan worden gedebatteerd.

Naar aanleiding van Intel’s analistenbijeenkomst deze week, JP Morgan analist Christopher Danely maakte een paar interessante punten. Eerste hij poohed Pooh Intel’s sprake van groei-initiatieven en bleef beslist sceptisch.

Het bedrijf is ook gesproken over de groei-initiatieven, vooral gecentreerd rond gebruik te maken van de Atom-processor in de Netbook, handheld, de consument, en embedded markten. Intel verklaarde de voordelen ervan zijn in procestechnologie, schaal, en platforms. Het bedrijf heeft ook aangegeven dat het zou een premie in bepaalde markten te bevelen als gevolg van de wens voor Intel-architectuur. Wij merken omzetgroei Intel’s slechts gemiddeld 4-5% over de afgelopen 10, 7 en 5 jaar, ondanks een veelheid van groei-initiatieven en is lager dan de gemiddelde groei van zowel de Amerikaanse en wereldwijde BBP geweest.

Toen brak Danely uit deze grafiek (klik om te vergroten)

In een notendop, omzetgroei Intel’s blijft het BBP gemiddeld. Danely merkt ook

Wij geloven tegenvallende inkomsten en winst Intel’s groei is te wijten aan de tegenvallende rendementen op de groei-initiatieven zoals de Itanium, Xscale, communicatie-IC’s, en Wimax in de afgelopen tien jaar.

Sommige van die eerder genoemde items gebruikt worden samengevoegd in R & D-uitgaven.

IBM lijkt zeker beter in het commercialiseren van haar R & D ten minste onlangs zijn —, maar er zijn een aantal blindgangers er om zeker te zijn. R & D is het vaak over de mislukkingen ook.

Simpel gezegd, het is moeilijk om een ​​rechte lijn te trekken van R & D om de inkomsten. Innovatie wordt gestrooid tussen meerdere business units en het effect ervan is vaak indirect. De IEEE Spectrum heeft een handige rekenmachine die de top R & D-spenders als percentage van de omzet zien. De top van de lijst niet beschikken over veel van de beurs all-stars. AMD, Micron Technology, Nortel, Lucent en Sun Microsystems waren enkele van de meest besteden als percentage van de omzet. Al die voorraad grafieken — de veronderstelling dat ze nog bestaan ​​— zijn rampen.

Tracking rendement op het onderzoek van Microsoft is ook vaag. Een programmeertaal, F #, is commercieel gegaan nadat het werd gekookt door Microsoft Research. Vista bevat een groot aantal Microsoft Research artikelen. Oppervlak kan veranderen in iets. Azure zal zeker veranderen in iets. U kunt Microsoft Research overdracht van technologie te vinden op haar site.

Ondertussen Ballmer gaf aan dat een groot deel van de R & D-team werkt aan servers, een zeer winstgevende business voor Microsoft. Hij zei

Aan de investering kant, maar we kozen ervoor om Windows en mobiliteit, clientbesturingssystemen alle in beslag nemen, zodat we konden een echte vergelijking met Apple te krijgen. We denken dat we de grote R & D-spender in dit gebied, maar je moet onthouden of R & D-groep doet ook gedeeld technologie voor de server. Ik heb niet proberen te scheuren dat, dus sommige van die 8200 mensen in ons geval zijn eigenlijk bezig met server-besturingssysteem technologieën.

Hoeveel heeft Microsoft Research geproduceerd in termen van inkomsten? Wie weet. Maar het is duidelijk niet iets dat moet worden afgeworpen. De R & D-oproep moet worden voor niet meer efficiency groothandel snijden.

Lees lijst

Intel klikt up Movidius om toekomstige computer vision te creëren, VR tech

Intel lanceert 7de generatie processors 4K UHD duwen om de massa’s

Intel levert nieuwe 3D NAND SSD’s voor pc’s, data centers, Internet of Things

? Onder enterprise tech reuzen, pragmatische innovatie overneemt