Klapperen ‘nano’ vliegtuig neemt vlucht

Ingenieurs bij Aeronvironment (AV) van Monrovia, Californië, heeft ‘s werelds eerste succesvolle vlucht van de kleinste ooit met eigen voeding, stuurloos, vliegtuigen met flapperende vleugels aangetoond.

De nano lucht voertuig (NAV) is gemodelleerd naar een groot insect of kleine vogel, zoals een kolibrie. Het kan binnen zweven onder radio controle en zonder kabels. “Het is in staat klimmen en verticaal dalen, vliegen zijwaarts naar links en rechts, maar ook vooruit en achteruit”, zegt het bedrijf. (Zie de video aan het einde van de post).

Nano Air Vehicle Concept (Credit: Aeronvironment)

De NAV draagt ​​zijn eigen stroomvoorziening en werkt met behulp van twee klappende vleugels, die ook functioneren als het roer, liften, rolroeren en motor. “Het is uiterst ingewikkeld en technisch uitdagende om te komen met manieren om een ​​vliegtuig met twee flapperende vleugels onder controle,” AV’s Matt Keennon onlangs vertelde Discovery News. “Maar dit is de dichtstbijzijnde iedereen is gekomen om een ​​stuurloos, fladderende vliegtuigen.

De lucht-en ruimtevaart bedrijf is lippen stijf op elkaar over de precieze mechanisme van de vleugels vermelding van de geheimhoudingsovereenkomst met het Defense Advanced Research Projects Agency (DARPA), sponsor van het project.

Op dit moment kan het vliegende object zweven voor slechts 20 seconden en heeft een beperkte wendbaarheid (zie video hieronder), maar AV is op de goede weg om een ​​nieuwe klasse van systemen die biologische mimicry in dienst op een zeer kleine schaal die kan zorgen voor creëren nieuwe mogelijkheden verkenning en bewaking in een stedelijke omgeving.

In feite, DARPA onlangs bekroond AV met een verlengde contract voor het volbrengen van hun nieuwste technische mijlpaal. “Het NAV programma zal de grenzen van de aërodynamische en macht omzettingsrendement, uithoudingsvermogen en wendbaarheid aandringen op zeer kleine, slagvleugel lucht voertuigsystemen,” verklaarde Dr. Todd Hylton, DARPA programma manager.

Zoals New Scientist merkt, het agentschap wil een 10-gram toestel met een 7,5-centimeter spanwijdte die grotten en andere schuilplaatsen kunt verkennen, het doorgeven van GPS-gegevens en beelden naar de basis. “Het zal nodig om te vliegen op 10 meter per seconde en bestand tegen 2,5 meter per seconde windstoten.” Het is een doel op de lange weg te gaan, maar zeker haalbaar.

After Hours, Star Trek: Negen manieren om onze wetenschap ligt dicht bij de science-fiction, After Hours, Star Trek: 50 jaar van positieve futurisme en gedurfde sociaal commentaar, mobiliteit; Kobo Aura ONE, First Take: Groot-screen e-reader met 8GB opslagruimte, innovatie; De beste tech uitvindingen van alle tijden dat geavanceerde beschaving

Star Trek: Negen manieren om onze wetenschap ligt dicht bij de science-fiction

Star Trek: 50 jaar van positieve futurisme en gedurfde sociale commentaar

Kobo Aura ONE, First Take: Groot-screen e-reader met 8GB opslagruimte

De beste tech uitvindingen van alle tijden dat geavanceerde beschaving