Kon Intel winnen in Tablet en smartphones door het aanbieden van bescherming in het octrooi oorlogen?

Brooke Crothers, in, meldt dat Intel stapt in om fabrikanten te helpen creëren ultrabooks, en het heeft een fonds $ 300,000,000 te helpen bij de integratie belangrijke technologieën zoals aanraking interfaces en accu-technologieën.

Met het doel van steeds kleiner pc-makers om branded ultrabooks te leveren, zal Intel een bijeenkomst woensdag in Taipei te houden als een ‘matchmaker’ tussen grote fabrikanten van apparatuur – de zogenaamde ODM’s of oorspronkelijke ontwerp fabrikanten – zoals Foxconn, Pegatron, Compal, en Quanta en kleinere merken, volgens een industrie bron bekend met de plannen van Intel.

De lijst van potentiële ultrabook merken zullen onder meer bedrijven als Epson, Onkyo, Viewsonic, Mustek, Motion Computing, WiPro en Positivo, volgens de bron. Terwijl sommige merken, zoals WiPro en Positivo, zijn niet goed bekend, ze zijn grote spelers in de regionale markten.

Intel’s hulp zal worden verwelkomd door kleinere fabrikanten en het is duidelijk in het belang van Intel, omdat het wil zorgen dat het kan zijn Ivy Bridge-chipset te verkopen.

Mobiliteit; $ 400 Chinese smartphones? Apple en Samsung afschuiven goedkope rivalen, hoe dan ook de prijzen te verhogen, Telco’s;? Reliance Jio rotsen Indiase telecom met goedkope data en vrije stem, mobiliteit; Luister naar bedrade hoofdtelefoon tijdens het opladen van uw iPhone 7? Het gaat kosten, Smartphones, iPhone 7: Waarom ik ga eindelijk groot met model van dit jaar

rol van Intel’s als een versneller van de belangrijkste technologieën en producten dateert uit de vroege dagen van de PC.

Echter, zoals Intel probeert om zich te vestigen in de hete tablet en mobiele telefoon markten, tegen de dominante ARM-gebaseerde chips, het heeft een kans om een ​​belangrijke rol, een die in een hoog tempo de pc-industrie vooruit geholpen vervullen – bescherming tegen patent oorlogen.

Een belangrijke factor in het succes van het PC-platform was een bepaling door Intel patent gevechten te stoppen, omdat het wist dat dit zou de ontwikkeling van de PC standaard schaden. Intel bezig met een groot aantal cross-technologie licentieovereenkomsten, en ook aangemoedigd grote fabrikanten om hetzelfde te doen.

Hierdoor konden veel kleinere bedrijven om te innoveren zonder angst voor het tegenwerken van octrooihouders van de fundamentele pc-platform technologieën.

Dit soort cross-licensing is hard nodig in de tablet en mobiele telefoon markten waar grote bedrijven claimen patent schendingen tegen elkaar, en kleine ontwikkelaars zijn gevangen in het kruisvuur – vertraagt ​​de innovatie in één van de snelst groeiende markten.

Als Intel een vergelijkbaar niveau van bescherming zou kunnen bieden aan ontwikkelaars werken op Intel-platform gebaseerde tablets en mobiele telefoons, zou het een geweldige manier om ontwikkelaars weg werven van de ARM-gebaseerde sector, waar ze dreigen te worden gestampt door grotere bedrijven.

Dit zou de sleutel tot het succes van Intel in concurreren tegen ARM geworden.

$ 400 Chinese smartphones? Apple en Samsung afschuiven goedkope rivalen, de prijzen te verhogen in ieder geval

? Reliance Jio rotsen Indiase telecom met goedkope data en gratis voice

Luister naar bedrade hoofdtelefoon tijdens het opladen van uw iPhone 7? Het gaat kosten

iPhone 7: Waarom ik ga eindelijk groot met model van dit jaar