Leuke metgezel robot wielen zich aan crowdfunding payday

Blue Frog Robotics, een Frans bedrijf met kantoren in Boston en San Francisco, maar bracht meer dan $ 600K in de succesvolle Indiegogo campagne voor Buddy, een metgezel robot die het wil maken “voor iedereen toegankelijk.”

Zoals elke goede metgezel, Buddy doet veel. De bot maakt video-oproepen, stuurt berichten, fungeert als een kalender en wekker, bewaakt het huis wanneer gebruikers buiten, interfaces met populaire smart home-oplossingen, biedt hulp in de keuken, en vermaakt het gezin met muziek, video’s en all- rond cuteness (het is echt heel schattig).

De unit is 22-inch groot en volledig mobiel, met drie wielen en tal van sensoren die het mogelijk maken, met de hulp van een aantal robuuste AI-technologie, om te leren en interactie met de wereld om hem heen. de hersenen van de robot is een geïntegreerde 8-inch smart tablet met ingebouwde Wifi en bluetooth. In aanvulling op het gezicht en detectie van objecten, herkenning en tracking, Buddy is in staat om te horen, spreken, en maak die samenviel hoofdbewegingen, die Blue Frog gelooft maakt het apparaat voelen, zo niet de mens, in ieder geval anders dan machine iets.

De markt voor companion robots is ontluikende, met de eerste paar systemen beschikbaar voor aankoop van dit jaar. Maar metgezel robots zijn waarschijnlijk de volgende hete consumer en commercial robotica categorie, een plek momenteel bezet door drones zijn. De vroegste penetratie zal waarschijnlijk in de ouderenzorg, een enorme markt, zowel in de Verenigde Staten en Europa, die bedrijven als Aldebaran, maker van bots Peper en Romeo, zijn bekeek voor de laatste paar jaar.

meer robotica

3D Printing; 3D printing handen op:? Houtwerk; Banking; CommBank partners met Barclays voor mobiele betalingen, FinTech innovatie, innovatie, Victoria is gericht op het gebied van dromen voor de lokale tech talent; Samenwerking; Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek?

Aan de consument kant, vroeg voice-enabled AI technologie zoals Apple’s Siri en, meer recentelijk, Amazon’s Echo, die wordt steeds hoge punten en lijkt stevig te verkopen, is de weg vrij voor meer robuuste robotsystemen die mobiel zijn en dat zal uiteindelijk hebben gelede armen en een scala aan eindeffectoren. (Het basismodel van Buddy, met als doel om de kloof tussen Echo en Pepper te overbruggen, heeft geen armen, hoewel add-ons beschikbaar.)

Het team achter de Walk Again Project wilde verlamde patiënten te leren hoe te lopen met behulp van robot been steunen, maar de resultaten waren veel beter dan verwacht.

Blue Frog gebouwd Buddy op een open-source platform met behulp van populaire development tools, zoals OpenCV en Unity3D, een poging om zoveel mogelijk wereldwijde ontwikkelaars mogelijk te stimuleren om applicaties voor het systeem op te bouwen. Omdat Buddy maakt gebruik van populaire programmeertalen en het mobiele besturingssysteem Android, Blue Frog is van mening dat volgens een verklaring “meer ontwikkelaars in staat om software en hardware oplossingen voor BUDDY dan voor andere metgezel robots te bouwen, zal worden”. Het is een verstandige zet, één rechte geselecteerd uit de opkomst van mobiele apparaten: in plaats van de verkoop van hardware, verkopen robots-as-platform. Het is ook de reden waarom ik geloof dat de robotica revolutie zal open-source zijn.

De genoemde missie Blue Frog Robotics dient als een vrij goede portret van wat robotica van de consument in de komende jaren zal worden. Het bedrijf wil voor het ontwerpen en bots die toegankelijk en betaalbaar is voor huidige gebruikers van consumentenelektronica, die helpen mensen leven makkelijker en veiliger te ontwikkelen, en dat gooi een beetje plezier in de mix. De eenheid was beschikbaar voor Indiegogo financiers voor $ 649, en de eerste orders zijn naar verwachting in juli 2016.

3D-printen handen op: Houtwerk

? CommBank partners met Barclays voor mobiele betalingen, FinTech innovatie

Victoria is gericht op het gebied van dromen voor de lokale tech talent

Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek?