Moeten we ‘industrial-strength’ Agile Computing?

Heeft Agile software development op zijn beloop? Zo ja, wat er op het volgende niveau?

Jason Bloomberg, een IT-architectuur verdediger, suggereert dat het tijd was om verder te gaan dan Agile, de filosofie en de set van methodologieën die collaborative, snelle en iteratieve software ontwikkeling stimuleert tussen IT en business teams kunnen zijn. In een recente Forbes post, Jason suggereert dat Agile is niet voldoende is voor de uitdagingen van de huidige uitbreiding van digitale organisaties.

Er zijn organisatorische vraagstukken in Agile-implementaties (eigenlijk gemanifesteerd als Scrum en Extreme Programming) geweest. “Agile roept op tot zelforganiserende teams, maar er blijft geen duidelijk inzicht in de beste manier om zichzelf te organiseren”, zegt Jason. Hij citeert de muren Agile heeft binnen bedrijven lopen tegen in de praktijk

Moeilijkheid bij het bevorderen van het bedrijfsleven participatie: Er is al lange tijd een terughoudendheid van de kant van belanghebbenden uit het bedrijfsleven om zich te ondergedompeld in het proces. Misschien is er een voortdurende perceptie dat de ontwikkeling van software valt buiten het bereik van de dag-tot-dag verantwoordelijkheden, of maakt geen deel uit van de formele functiebeschrijvingen. “Belanghebbenden hebben altijd deze participatie verzette, en wanneer ze lid worden van de Agile-team, ze worstelen met hun rol”, zegt Jason.

Gebrek aan focus op software-architectuur: Agile opdrachten hebben de neiging op te treden als “one-off software projecten in tegenstelling tot het bouwen van herbruikbare code,” merkt hij op. Hoewel er tal van gesprek is in de afgelopen jaren over de ‘industrialisering’ van de software, een groot deel van het werk neigt nog ambachtelijk van aard zijn.

Silos: Ja, Agile wordt verondersteld om het ontwikkelingsproces open te stellen, maar het kan het tegenovergestelde effect hebben gehad. Veel Agile-projecten hebben de neiging om het begrip te versterken “dat de software development team is een op zichzelf staande groep, in tegenstelling tot de deelnemers in een breder samenwerkingsverband.”

Wat is de volgende stap na het Agile? Wat is er nodig om naar het volgende niveau, een vorm van gezamenlijke, snelle en iteratieve ontwikkeling van software die goed schalen in bedrijven? Dit is een grote onzekerheid ,. maar Jason kijkt naar de mogelijkheden

Lean: Lean IT, die leent van de Lean filosofie dat de verwerkende sector nieuw leven ingeblazen, benadrukt het produceren van dingen sneller, goedkoper en beter in een continue wijze. Er is een sterke overlap tussen Lean en Agile, in het bijzonder de nadruk op samenwerking.

“Individuen en interacties boven processen en tools.”, “Samenwerking met de klant boven contractonderhandelingen.”, “Reageren op over te stappen naar aanleiding van een plan. ‘;.” Welkom veranderende eisen, zelfs laat in de ontwikkeling van Agile processen benutten verandering voor concurrentievoordeel van de klant . “,” mensen uit het bedrijfsleven en ontwikkelaars moeten samen dagelijks gedurende het project werken. “,” Bouw projecten rond gemotiveerde individuals.Give ze het milieu en de ondersteuning die ze nodig hebben, en ze vertrouwen om de klus te klaren. “,” de meest efficiënte en effectieve methode voor het overbrengen van informatie aan en binnen een ontwikkelteam is face-to-face gesprek “,” Simplicity – de kunst van het maximaliseren van de hoeveelheid werk niet gedaan – is van essentieel belang. “.

DevOps: DevOps, die ook heeft wortels in de productie kant, lijnt product ontwerpers en makers met de productie teams, die vaak werken in een verschillend tempo en hebben verschillende agenda’s. Dit is belangrijk in een tijdperk waarin de software moet worden omgedraaid in een snelle volgorde. Maar er zijn eigenlijk meer Lean principes achter DevOps dan Agile, Jason merkt.

Het lijkt of er iets is er een convergentie plaatsvindt tussen Agile, Lean and DevOps praktijken. Als dit inderdaad plaatsvindt, het wijst op een toenemende industrialisatie van Agile. Een lezing van het Agile Manifesto suggereert een informaliteit en het vakmanschap in de ontwikkeling van software die mogelijk moeten worden verhoogd om de massa-productie niveaus, zoals vereist in veel van de huidige hectische enterprise winkels.

Alle van de Agile principes zijn belangrijk, en deze zijn goed resonerende verder dan de ontwikkeling van software beroep. In elk bedrijf situatie, zoals grafisch ontwerp, content voorbereiding, architectuur, engineering, bouw, gezondheidszorg en zelfs de boekhouding, Agile is een superieure manier om dingen verwezenlijkt te krijgen. Het manifest werd opgericht in 2001, maar het biedt goede adviezen voor het omgaan met de werkplek uitdagingen van 2016. Veel bedrijven beweren te zijn het beoefenen van Agile, maar hoeveel er daadwerkelijk naleven van deze principes?

Het is het vermelden waard is er een gelijkaardige set van waarden en principes voor Service Oriëntatie, geformuleerd en gepubliceerd in 2009.

Samenwerking; Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek;? Cloud prioriteiten; 7 essentie van een goede verbinding hybride clouds, printers; Ricoh verhoogt de investering in Brazilië, Windows 10, Microsoft repareert PowerShell probleem wordt veroorzaakt door Windows 10 Anniversary-update

(Disclosure: Ik ben ook een bijdrage aan de Forbes, in dit bericht vermeld.)

Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek?

7 Essentials van een goede verbinding hybride clouds

Ricoh verhoogt investeringen in Brazilië

Microsoft repareert PowerShell probleem wordt veroorzaakt door Windows 10 Anniversary-update