nieuwe security doel Cisco’s: consumenten

De San Jose, Californië gevestigde networking gigant van plan om de producten later vrij te geven dit jaar dat de enterprise-schaal technologieën te vertalen naar het huis, het bijhouden van de consument veilig zijn als ze in toenemende mate krijgen een netwerk en online gaan, Cisco executives vertelde deze website News.com.

Als u denkt over wat er nodig is in het huis, het is een ‘mini’ versie van de onderneming “, zegt Richard Palmer, general manager van de veiligheid Technology Group van Cisco.” Je moet de brede portfolio van technologische oplossingen die hebben we in een repliceren gemakkelijk te implementeren, eenvoudig te manier waarop consumenten interessant vinden en bereid zijn om geld te besteden aan te kopen.

De verhuizing posities Cisco naar een groter stuk van de security markt, die volgens onderzoeksbureau IDC, raakte 32000000000 $ in 2005 en is klaar voor groei met dubbele cijfers tot en met 2010. Het zet ook Cisco in concurrentie met security specialisten zoals Symantec grijpen en McAfee, maar niet op de traditionele manier. Cisco zal geen software die mensen te installeren op hun pc te verkopen. In plaats daarvan zal het security features en diensten toe te voegen aan de Linksys home-netwerkapparatuur en Scientific Atlanta set-top boxen.

We denken dat de veiligheid gaat om een ​​fundamentele voorwaarde voor het thuisnetwerk te zijn “, aldus Palmer. Het kopen van beveiligingssoftware en laden op een pc is niet de manier waarop mensen zullen beveiliging van hun systemen in de nabije toekomst.” Die markt wordt getransformeerd ,” hij zei.

? Networking, Cisco koopt container startup ContainerX; Innovatie; De tech erfenis van de Olympische Spelen van Rio, internet van de dingen; Cisco zal 5.500 banen te schrappen in de nieuwste herstructureringen; netwerken; Cisco om bijl aan 14.000 medewerkers: Rapport

Linksys heeft plannen voor routers en andere gateway-apparaten met een verscheidenheid aan beveiligingsfuncties, zei Mani Dhillon, directeur product marketing bij het bedrijf, dat werd gekocht door Cisco in 2003. “We werken heel hard om iets wat we kunnen brengen om te hebben de markt dit jaar, “zei hij.

eventueel gekoppeld aan een dienst – – De top van de lijn zou een apparaat dat al het internetverkeer scant als hij in een thuisnetwerk en automatisch filtert alle kwaadaardig verkeer, zei hij.

Iets minder vergevorderd is het idee van het filteren van toegang tot websites op de router – die het mogelijk maakt meerdere apparaten op dezelfde internetverbinding gebruiken – in plaats van op de pc zelf. Linksys werkt samen met IronPort Systems, een recente Cisco overname, een service voor haar routers dat mensen uit bekende kwaadaardige sites zou beschermen bouwen. Op dit moment, mensen die willen surfen soortgelijke bescherming voor tools zoals McAfee SiteAdvisor installeren of Exploit Prevention Labs LinkScanner ‘.

Door een deel van de functionaliteit meestal gezien in de beveiliging applicaties op uw netwerk, hoeft u niet af te gaan en individueel te beheren elke pc om te controleren of up-to-date “, aldus Dhillon.

De Linksys team is ook te denken aan manieren om Cisco’s toegang tot het netwerk controle functies te gebruiken, of NAC, in zijn consumenten routers. Dit zou automatisch uitvoeren van een health check elke keer dat een apparaat wordt aangesloten op het thuisnetwerk. Het zou gaan of security patches en andere veiligheidsvoorzieningen instellingen op de PC up-to-date.

Veiligheid is zeer hoog op onze lijst “, aldus Dhillon.” We denken dat dit kan de sweet spot hit voor een groot percentage van onze klanten, als we de juiste manier te positioneren. “Een van de uitdagingen voor de Linksys is ervoor te zorgen dat de producten niet word veel te duur, omdat extra functies krachtiger hardware nodig, zei hij. Een bottom-of-the-range

Linksys rivaal D-Link verkoopt al een $ 99 veiligheidsapparaat. Echter, de D-Link “SecureSpot” is niet een router of gateway, in plaats daarvan ligt in-tussen een router en een kabelmodem. D-Link samen met McAfee voor veel van de functies, die antivirus- en blokkeren van spyware bevatten. “Veiligheid is top of mind voor de consument en het heeft geen zin te maken voor ons als netwerkleveranciers om oplossingen aan te bieden”, zegt Daniel Kelley, directeur van marketing D-Link.

Een echte uitdaging? Plannen van Cisco’s zinvol en staan ​​om het bedrijf extra business te brengen, maar analisten zijn het oneens over de vraag of de verhuizing is een bedreiging voor de veiligheid gevestigde exploitanten.

Ingebouwde beveiliging is precies wat de consument nodig heeft, en de veiligheid in de router maakt absoluut zinvol voor Cisco “, zegt Forrester Research analist Natalie Lambert.” Maar het is niet de be-alles-en-end-all voor de veiligheid.

In richt haar security inspanningen op de hardware, het bedrijf is in wezen het creëren van een nieuwe markt, zei Lambert. “Door het niet leveren van software, wordt Cisco blijven uit de weg van de traditionele security spelers,” zei ze. “Het installeren van beveiligingssoftware op de PC is een noodzaak Consumenten zitten niet achter hun Linksys box te allen tijde -. Ze reizen.

Er kon echter beveiligingssoftware gevestigde exploitanten, zoals McAfee en Symantec nog steeds verliezen, zei John Pescatore, analist bij Gartner. “De hoeveelheid geld die huishoudens besteden aan de veiligheid is niet oneindig, en Cisco zullen strijden om dezelfde security dollar,” zei hij. “Cisco heeft een geweldig schot hier.

Linksys heeft reeds zijn teen ondergedompeld in het water. Op een gegeven moment, het had een functie voor ouderlijk toezicht op een aantal van zijn routers die een abonnement nodig is om up to date te blijven. Het niet helemaal uit te werken als het bedrijf gehoopt, maar Linksys geleerd van de ervaring, aldus Dhillon.

Cisco zal niet de eerste zijn om een ​​verbeterde beveiliging ingebouwd in een router te leveren. Check Point Software Technologies onlangs begonnen met de verkoop van een $ 150 Zone Alarm merk router die een versterkte-up firewall en antivirus en intrusion detection-mogelijkheden ingebouwd heeft. Check Point ook geleend van haar enterprise security-technologieën.

Wij zijn het eens dat dit een belangrijk onderdeel van de security infrastructuur die een thuis gebruiker nodig heeft om na te denken over “, zegt Laura Yecies, general manager voor Zone Alarm bij Check Point.” Het is een kans om de veiligheid voor thuisgebruikers te verbeteren, ze echt moet de aard van de mogelijkheden die bedrijven hebben.

Maar de veiligheid in routers is complementair aan wat er op de pc is geïnstalleerd, zei Yecies. Check Point biedt een bundel van de router met de Zone Alarm Internet Security Suite. “Ik denk niet dat Cisco is van plan om weg te nemen van desktop security,” zei ze.

Symantec en McAfee nemen soortgelijke standpunten: Ze hebben geen plannen Cisco’s zien als een bedreiging, maar als slechts één stuk in de veiligheidsketen.

veiligheid van vandaag vereist verdediging in de diepte. Je moet de veiligheid op alle punten in het netwerk, “aldus Rowan Trollope, een vice-president in de Symantec groep consumenten. Dat betekent dat op de PC, op de router en op de netwerken van dienstverleners, zei hij.

Marc Solomon, directeur van product management voor consumentenproducten bij McAfee, raakte een vergelijkbaar akkoord.

Cisco’s visie op het opbouwen van veiligheid in het huis van routers kan een andere laag van bescherming toe te voegen, “Solomon commentaar.” Dit betekent echter niet alle veiligheidsmaatregelen te nemen voor de consument, vooral voor degenen die draagbare apparaten, zoals laptops, PDA’s en mobiele telefoons.

Denken in de doos, maar de plannen van Cisco te doen zijn onder andere Scientific Atlanta, de set-top box maker kocht eind 2005 Cable bedrijven die de dozen zetten binnenkant van de consument woningen zijn gericht voor hen om de hub van een connected home geworden, aldus Cisco. Reeds, heeft Scientific Atlanta ruim 1 miljoen set-top boxes verkocht met kabelmodems opgenomen in hen. De toevoeging van ingebouwde routing en netwerkmogelijkheden is niet ver weg, het bedrijf van mening.

Er is een enorme kans daar voor beveiligingsoplossingen en veilige oplossingen voor opslag “, zegt Dave Clark, directeur van home entertainment producten voor Scientific Atlanta.

Cisco zullen niet geven de beveiligingsfuncties gratis weg, en het hoopt dat beefing de consument netwerkapparatuur en set-top boxes deze extra inkomsten zal brengen. Toch zal de leidinggevenden niet zeggen hoe groot ze denken dat de markt kans is, in vergelijking met de ongeveer $ 2 miljard-een-jaar enterprise security bedrijf nu heeft.

In plaats van te denken aan het als een miljardenindustrie security bedrijf in de consument de ruimte, we denken van het in de context van het thuisnetwerk, “zei Palmer. ‘De genetwerkte huis kans is veel groter dan $ 2 miljard dollar.

De extra inkomsten zou komen van duurdere hardware en diensten met toegevoegde, Cisco vertegenwoordigers gezegd. Een Linksys of Scientific Atlanta apparaat met beveiligingsfuncties kost meer dan één zonder hen. Ook kan Cisco een abonnementsgeld voor diensten zoals Web filtering, die regelmatig worden bijgewerkt rekenen, zeiden ze.

Naast de directe verkoop aan de consument producten, Cisco heeft plannen om producten die gericht zijn op Internet service providers die laat de ISP’s bieden security diensten aan hun klanten op te bouwen, zei Palmer.

Als het klinkt als Cisco heeft niet echt gehamerd uit haar plannen, dat is omdat het bedrijf is op zoek naar het uitproberen van een scala aan producten en service pakketten.

De manier waarop je erachter te komen in de consument ruimte wat werkt is door het doen van een bos van experimenten, en zien wat vliegt uit de schappen en wat niet, “zei Palmer.” Je bent voortdurend in een experimentele mode, want niemand is slim genoeg om dit uit a priori.

Cisco koopt container startup ContainerX

De tech erfenis van de Olympische Spelen in Rio

Cisco zal snijden 5.500 banen in de nieuwste herstructurering

? Cisco te bijl aan 14.000 medewerkers: Rapport