Ontwikkelaars en Apple open te stellen voor nieuwe Swift programmeertaal

Is het net gelanceerde developer blog over de Swift programmeertaal een teken van een nieuwe, meer open Apple? Wat het antwoord ook, zal de informatie van de blog ongetwijfeld welkom bij ontwikkelaars. Sommige zijn weg te werken aan het toevoegen van nieuwe bibliotheken, anderen voelen een byte van angst over de programmeertaal toekomst shock.

Apple’s Swift Blog werd gebruikt om aan te kondigen dat de nieuwe Xcode 6 beta, geïntroduceerd op Apple’s Worldwide Developer Conference (WWDC) in juni, nu vrij om alles zal worden aangeboden “geregistreerde Apple ontwikkelaars.”

Dit lijkt zowel codeurs ingeschreven in één van de betaalde Developer Apple’s Programma’s voor Mac en iOS-platforms, evenals de ontwikkelaars die gewoon GRATIS registratie omvatten.

Deze uitbreiding van de Xcode beta aan de enige geregistreerde groep kijkt naar een ander teken van Apple het openstellen van de middelen voor ontwikkeling, vooral wanneer gecombineerd met de aangekondigde OS X Yosemite Beta-programma (met een miljoen gebruikers doel) en de huidige OS X Mavericks Beta programma.

Star Trek: 50 jaar van positieve futurisme en gedurfde sociaal commentaar, Microsoft’s Surface all-in-one PC zei aan de kop van oktober hardware te lanceren; Hands on met de iPhone 7, nieuwe Apple Watch, en AirPods; Google koopt Apigee voor $ 625.000.000

Een van de eerste berichten op het nieuwe blog was over de compatibiliteit. De post waarschuwde ontwikkelaars om voorzichtig te zijn bij het beheer van versies van Xcode en Swift, evenals kaders van derden.

Terwijl de runtime-compatibiliteit van uw app wordt gewaarborgd, zal de Swift taal zelf blijven ontwikkelen, en de binaire interface zal ook veranderen. Om veilig te zijn, moeten alle onderdelen van uw app worden gebouwd met dezelfde versie van Xcode en de Swift compiler om ervoor te zorgen dat ze samenwerken.

Dit betekent dat de kaders moeten zorgvuldig worden beheerd. Bijvoorbeeld, als uw project maakt gebruik van kaders om code met een ingebedde extensie te delen, wil je de kaders, app, en uitbreidingen bij elkaar op te bouwen. vooral van derden – Het zou gevaarlijk te vertrouwen op binaire kaders die Swift gebruiken. Zoals Swift verandert, zal deze regelingen onverenigbaar zijn met de rest van je app. Als de binaire-interface stabiliseert in een jaar of twee, zal de Swift runtime gedeelte van de gastheer OS te worden en deze beperking niet meer bestaan.

Intussen is de belangstelling voor Swift blijft groeien net als de vragen van ontwikkelaars. Hier zijn enkele interessante artikelen die ik onlangs merkte

De We Heart Swift blog postte een link naar een video van de recente vergadering van de San Francisco SLUG, Swift Taal User Group, met een presentatie door Keith Smiley. Het loopt in een aantal functies.

Programmeur Mike Ash gesproken over de “Geheimen van Swift’s Speed” in een post op zijn blog. Hij geeft toe dat sinds de huidige Swift compiler is een “beetje ruw,” zijn lange artikel gaat eigenlijk over de reden waarom Swift prestaties sneller dan Objective-C zou moeten zijn.

nieuwe Swift programmeertaal Apple’s kijken beter naar iOS, Mac coders

Mobiliteit; $ 400 Chinese smartphones? Apple en Samsung afschuiven goedkope rivalen, hoe dan ook de prijzen te verhogen, iPhone, Apple’s garantie voor waterbestendige iPhone 7 niet vloeibare schade, iPhone, iPhone 7 pricetags kan China de verkoop belemmeren; mobiliteit; Luister naar draadloze hoofdtelefoon tijdens het opladen van uw iPhone 7 ? Het gaat kosten

De meeste van de traagheid lijkt tot een veel redundante komen behouden / afgifte activiteit worden geëmitteerd door de compiler. Ik verwacht dat dit al te lange tijd vast te stellen, maar in de tussentijd, betekent dit dat dit artikel gaat om meer informatie over hoe Swift mogelijk sneller dan Objective-C dan over hoe het is eigenlijk sneller op dit moment zou kunnen zijn.

Aan de andere kant, programmeur Marco Armenti riffs op een bezorgde bericht door webontwikkelaar Ed Finkler, de co-host van de Development Hell podcast. Beiden toe te laten tot het vinden van een afnemende tolerantie voor de leercurve bijbehorende nieuwe hulpmiddelen en talen. Armenti schrijft dat sommige van toeters en bellen Swift is leuk kan zijn – voor iemand anders!

Swift ziet er interessant uit, maar in alle van de ontwikkeling van bewolkt tot nu toe, ik heb nog nooit een probleem tegenkomt dat de schuld van de taal van dat Swift beter zou zijn behandeld. Het lijkt problemen die ik niet heb, kleine (en nog steeds theoretisch) optimalisaties dat ik hoef niet te winnen, ten koste van vele Objective-C functies die ik heel graag op te lossen.

Ik weet niet eens weten of Swift scheelt een hoop complexiteit, want het belooft: zijn code lijkt kleiner, maar het is veel meer dicht, dat is misleidend. Eenvoudiger code is groot, maar minder code, dat is eigenlijk niet eenvoudiger niet inherent hulp – het is gewoon moeilijker te lezen, harder te leren, en meer vatbaar voor hard-to-see bugs. De meeste Swift code voorbeelden die ik heb gezien heb niet veel eenvoudiger geweest dan Objective-C equivalenten – net korter.

In een interessant bericht op zijn Clark Tech Blog, Clark Goble naar beneden loopt Pythonic, die de standaard Python bibliotheek draagt ​​bij aan Swift. Hij zegt dat, terwijl robuust, Pythonic niet alles toe te voegen vanuit Python. Toch Clark merkt op dat hij liever inheemse methoden te gebruiken.

Ik beken dat ik de voorkeur aan inheemse methoden te gebruiken waar mogelijk. Voor minder gangbare methoden zal ik zelfs de voorkeur aan Cocoa methoden die niet echt ideaal. Dus in de Extensions of categorieën Ik schrijf voor mijn eigen gebruik ik ontdoen van alles wat ik weet dat ik zal niet regelmatig gebruiken. Ik hou van bondigheid, dat is waarom ik hou van Swift in combinatie met bepaalde Python functies. Maar ik denk ook dat alleen de meest gebruikte methoden kort zou moeten zijn. Voor minder gebruikte degenen die ik hou het zelf documenteren aard van Cocoa. Dat gezegd hebbende, cacao was verschrikkelijk voor veel van de meest gebruikte functies, zoals strijkers. Dat is waar Extensions in Swift samen met enkele beperkte operator overbelasting is leuk. Beknoptheid waar het nodig is en precies waar je het nodig hebt.

Ten slotte is er de vermelding van Swift in een bericht op de maandag Let blog van Frédéric Filloux, die digitale operaties op Les Echos, een Frans bedrijf mediagroep loopt. Hij kijkt naar een aantal trends in de mobiele markt, met inbegrip van welk platform is beter voor ontwikkelaars (Android vs. iOS) en de toekomst van webapplicaties. Zoals ik in het verleden hebben opgemerkt, wordt meer geld wordt gemaakt door iOS-ontwikkelaars.

Filloux voorziet in een “nieuw ras” van apps op basis van iOS 8 en gebouwd met Swift. Dit alles kan leiden tot veranderingen voor ontwikkelaars.

Anders gezegd: geavanceerde functionaliteiten in Swift / iOS 8-gebaseerde apps zal het niveau van de verwachtingen van de gebruikers te verhogen; uitgevers zullen worden gedwongen om dienovereenkomstig reageren: als apps wonen naast elkaar op dezelfde mobiele scherm, zal nieuws apps die nodig zijn om hetzelfde weer te geven niveau van verfijning dan, laten we zeggen, een gaming app – dat is ook de reden waarom ik ben minder optimistisch over web apps. Achter de iOS / Android kloof ligt een andere vraag: Moet uitgevers hebben dezelfde app (inhoud, features, revenue model over) alle platformen – of moeten ze op maat van hun product naar platform ‘moneygraphics’? Dat is een open vraag.

Lees verder

$ 400 Chinese smartphones? Apple en Samsung afschuiven goedkope rivalen, de prijzen te verhogen in ieder geval

Apple’s garantie voor waterbestendige iPhone 7 heeft geen betrekking op vloeibare schade

iPhone 7 pricetags kan China de verkoop belemmeren

Luister naar bedrade hoofdtelefoon tijdens het opladen van uw iPhone 7? Het gaat kosten