open source virtuele platform Enomaly’s beweegt VM’s in de cloud

Enomaly is een software-ontwikkelaar in Toronto wiens open source cloud computing-platform krijgt veel aandacht deze dagen.

Het platform, Enomalism, is een virtuele infrastructuur tool waarmee klanten hun eigen cloud capaciteit en virtuele machines te verplaatsen van het ene datacenter of van overal op de cloud op vrijwel elke locatie. Het is in sommige opzichten gelijk aan VMware VirtualCenter VM management platform, maar is ontworpen voor grotere capaciteit computing en beheren van applicaties in de cloud.

Het is zelf gefinancierd, maar beleggers zijn kennis te nemen. “We krijgen veel belangstelling van VC’s en private equity firma’s,” zei Chief Technologist en oprichter Reuven Cohen. “Onze concurrenten doen dat zo zouden we moeten gaan die weg.”

De 16-werknemer bedrijf – die ook een eigen Elastic Compute cloud motor en externe opslag product– werkt nauw samen met service providers zoals Amazon en Elastic Computing 2 (EC2) platform en een andere niet nader genoemde interne telecommunicatie provider die 175 miljoen klanten heeft gebouwd wereldwijd. Ongeveer 60 procent van de belangstelling komt van hosting providers en 40 procent van de Fortune 500 bedrijven die zijn gespannen voor de capaciteit.

Cohen, die Enomaly als een adviesbureau vier jaar geleden opgericht, zei hij verkiest Linux ingebouwde in-kernel-based Virtual Machine (KVM) technologie, maar benadrukt dat zijn platform (die aanvankelijk werd gebouwd met behulp van de Xen API) ondersteunt Xen, KVM, OpenVZ en VirtualBox Sun’s met plannen om VMware en Microsoft’s aanstaande HyperV ondersteunen. “We proberen agnostisch te zijn,” zei hij.

Enomaly volgende generatie 2.0 platform, in beta testen, is gebaseerd op een nieuwe Python kader en middleware die op een intelligente orkestreert hoe grootschalige toepassingen worden ingezet in de cloud. Versie 2.0 is een complete weer op te bouwen en de definitieve versie wordt verwacht in juni, zei Cohen.

Enomalism is een wolk enabler, waarvan de virtuele infrastructuur laag wordt gebruikt door cloud providers.

Enomaly wordt gesponsord (maar niet financieel ondersteund) door Intel. Het is vrijgegeven onder de AGPL licentie, een soort van GPLv3 implementatie voor gehoste oplossingen, zei Cohen.

Wolk, Cloud computing opgroeit, een API in een tijd, Enterprise Software; Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux-distro, Cloud; Twilio rolt nieuw bedrijfsplan veelbelovende meer behendigheid, Cloud, Intel, Ericsson uit te breiden samenwerking te richten op media-industrie

In sommige opzichten, Enomaly concurreert tegen VMware en 3terra maar Cohen stelt dat de economie van de eigen oplossingen niet goed zal vergaan in de cloud computing arena. “Het is niet effectief met grootschalige capaciteit kost,” zei hij. “Voor hen is om te concurreren met Amazon op 10 cent per uur is onmogelijk. Open source maakt het aantrekkelijker te maken. ”

Cloud computing groeit op, een API in een tijd

Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro

Twilio rolt nieuw bedrijfsplan veelbelovende meer behendigheid

Intel, Ericsson uit te breiden samenwerking te richten op media-industrie