Vier Sleutels voor RIM om een ​​PlayBook geleid Turnaround Uitvoeren

mul-ti-plexer-er. zelfstandig naamwoord. Inrichting, in de elektronica, die synthetiseert uiteenlopende datasignalen in één uniform output. de website multiplexer fuseert verschillende perspectieven, mediatypen en gegevensbronnen en synthetiseert ze in een duidelijke boodschap, via een gesponsorde blog.

de website multiplexer stelt marketeers in staat om direct verbinding met de website van de gemeenschap door hen in staat om te bloggen op de website publishing platform. Inhoud op de website multiplexer blogs wordt geproduceerd in samenwerking met de sponsor en is geen onderdeel van de redactionele inhoud van de website.

Wat een verschil een apparaat maakt.

Zonder de PlayBook, RIM is een 19000000000 $-a-jaar smartphone reus, die beide zeer winstgevend blijft (17% netto winstmarge, hoger dan IBM, HP, Samsung, HTC en, eh, SAP) en snelgroeiende (haar wereldwijde user base is vandaag 75 miljoen, een stijging van 50% ten opzichte van 15 maanden geleden).

Met het, RIM ziet eruit als een gevallen ster. Als RIM’s afgevallen, kan het nog een back-up? In tegenstelling tot de meeste, ik denk dat het kan. De problemen rond de PlayBook 1.0 waren grotendeels tactische en aan zichzelf te wijten. Ik ben het eens met de strategie van de nieuwe CEO Thorstein Heins ‘: focus op uitvoering, met inbegrip van de lancering van nieuwe, snellere en grotere PlayBooks en stutten haar software.

Wat kan RIM uitvoeren beter? Zien hoe als Heins wordt al gebombardeerd met ongevraagd advies, hier zijn mijn vier Monday Morning CEO suggesties.

1) Houd de PlayBook de prijzen laag. Meteen vanaf de get-go, RIM die nodig zijn om de iPad te onderbieden op prijs, goed te maken voor gebrek aan apps van de PlayBook.

Zelfs zou een tijdelijke $ 100- $ 200 korting verkoop van de PlayBook hebben juiced, waardoor het de tractie om ontwikkelaars aan te trekken, die zou hebben vertaald in apps, die zou hebben vertaald in meer verkoop, het creëren van de positieve cyclus die iOS en Android vandaag de dag genieten .

Enterprise Software;? TechnologyOne tekenen AU $ 6,2m deal met de landbouw; Samenwerking; Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek;? Enterprise Software; Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro, Enterprise Software, Apple vrij te geven iOS 10 op 13 september, MacOS Sierra op 20 september

RIM laat snijd de PlayBook prijs net voor Kerstmis. De verkoop gaat door tot 4 februari (of 28 januari, afhankelijk van het verslag). U kunt nog steeds een 64 GB PlayBook voor $ 299. Amazon.com is de verkoop van het 16 GB model voor $ 250.

Dit is een goede zet. Maar RIM niet moeten ‘t stoppen. Het moet agressief duwen Playbooks in de markt te houden, zodat tegen de tijd dat het rapporteert winst in eind maart, kan het wow de industrie met miljoenen en miljoenen PlayBooks verkocht. Ik hoop dat dit is RIM’s plan, en dat de $ 485.000.000 opladen nam de PlayBook in het december was om dit mogelijk te maken.

Als RIM lanceert nieuwe modellen met krachtigere chips en snellere netwerken, kan het langzaam weer te verhogen hun prijs. In de tussentijd, RIM moet …

2) Focus op de OS. RIM heeft zijn geroemde keyboards en aanverwante toepassingen zoals sms-en BlackBerry Messenger (BBM) zo lang en zo hoog dat ze een beetje een kruk bent geworden gereden. Om te worden aanvaard als first-class platform speler gelijk aan Apple en Google, RIM moet uitbrengen over de technische goederen met de PlayBook OS.

De eerste stap is het vrijgeven van een foutloze versie van PlayBook OS 2.0 op schema (het gerucht is nu 17 februari). Idealiter zou dit onder meer een snelle, bug-gratis Android app-speler, evenals een native PlayBook OS SDK voor ontwikkelaars.

De tweede stap is om rustig te zijn werkzaamheden te bespoedigen op het leveren van BBM en de BlackBerry Enterprise Server (BES) naar de PlayBook. BBM heeft 50 miljoen gebruikers en heeft aan populariteit RIM’s buiten de Verenigde Staten gereden in de afgelopen jaren. De laatste BES levert de zakelijke e-mail toegang dat RIM is bekend om staat.

Het is onduidelijk waar RIM is op de ontwikkeling van deze functies. Wat als RIM plotseling in de komende maanden geleverd bijna foutloze versies van deze apps voor de PlayBook? Ik denk dat de markt erg onder de indruk zijn.

De derde stap zou zijn om BBM en BES op te nemen in de BlackBerry 10 (BB10) besturingssysteem. Dat is naar verluidt uit te brengen op de BlackBerry-smartphone in Londen dit najaar. Londen zal worden invoeren van een high-end smartphone markt die veel meer concurrentie dan de tablet markt was een jaar geleden. Zo zal het allemaal van de onderscheidende het kan krijgen nodig hebben.

3) Focus opnieuw op de bedrijven. RIM nam veel stappen om te proberen om ons te overtuigen dat het niet all-werk-en-no-play. Het betaalde miljoenen dollars aan bands als Black-Eyed Peas, U2 en John Mayer sponsoren. Het zorgde ervoor dat elke Hollywood partij goodie bag werd gevuld met een BlackBerry-telefoon. Geloof je me niet? Check out celebrityblackberrysightings.com.

Zelfs de naam van de PlayBook was een poging om de tablet geluid leuk te maken, ondanks het gebrek aan feitelijke, je weet wel, games.

Deze strategie speelt tegen ingebouwde sterke punten van de PlayBook, de sterke punten zoals veiligheid en e-mail die geen beroep alleen om IT-managers, maar eindgebruikers, ook.

Neem Cale Dansbee, een IT-manager voor San Diego verdediging aannemer, Ausgar Technologies Inc. Hij liep een zes weken durende piloot van de PlayBooks op zijn 100-werknemer bedrijf eind vorig jaar.

Voordat ik het kon afmaken, de meeste van mijn senior managers werden verkocht en wilde, “zei hij. De PlayBooks verstrekt” extra scherm onroerend goed “voor e-mail en andere taken in een vertrouwde interface.” Het is echt troffen de sweet spot voor hen. We waren echt verbaasd, omdat managers zijn vrij kieskeurig. Ze houden van wat ze willen, en zijn snel te oordelen.

Dansbee is van plan om de uitrol van ongeveer 25 PlayBooks, voornamelijk naar managers Ausgar’s. Heeft Dansbee proef elke iPads met hen? “Ja. Hun reactie was dat ‘Het is leuk en netjes, maar het niet doet wat ik moet doen.’ ‘

Ausgar is niet alleen. Er zijn eigenlijk een aantal bedrijven al gebruik PlayBooks vandaag. De Royal Bank of Scotland. Britse verzekeraar Aviva. Sun Life Financial.

En ondanks sterke verkoop van de iPad, weinig bedrijven hebben zich nog inzetten voor een enkele tablet platform.

Van de naar schatting 30 miljoen tabletten gekocht vorig jaar dat op het werk werden gebruikt, waren slechts een zesde eigenlijk gekocht door de bedrijven zelf, volgens Strategy Analytics-analist Gina Luk. De overgrote meerderheid van de tabletten werden gekocht door de werknemers zelf en bracht via de Bring Your Own Device (BYOD) beleid.

Ook is de wereldwijde tablet markt voorspeld door bedrijven als Gartner te groeien tot 208 miljoen in 2014.

Vertaling: de tablet markt blijft vroeg en voor het grijpen.

4) Spare geen kosten aan ontwikkelaars woo. BlackBerry’s waren zo veilig en geliefd door IT-managers, omdat er zo weinig leuke, tijdverlies apps op hen. In de consumententechnologieën leeftijd, dat is niet langer een deugd, maar een nadeel.

Er zijn voor de hand liggende dingen die RIM moet leveren. De hiervoor genoemde Android-app speler, voor een, ondersteuning voor cross-platform HTML5 en Adobe Air apps, voor een ander.

Maar de levensvatbaarheid op lange termijn van de PlayBook en de smartphone neven afhankelijk van RIM het aantrekken van veel meer inheemse PlayBook ontwikkelaars dan nu het geval is. Te oordelen naar de 4000 of zo apps beschikbaar voor de PlayBook vandaag, dat is een klein aantal. Er zijn 330.000 apps voor Android Marketplace en 600.000 voor Apple’s App Store.

RIM heeft een aantal recente high-profile ontwikkelaar wint. Op CES, game maker EA en autofabrikant Porsche zowel bleek uit PlayBook apps. Ik heb gehoord van de geruchten van de grote namen ISV’s in de onderneming ruimte de voorbereiding PlayBook apps.

Om meer dan een paar select ISV’s te winnen, maar RIM moet meer doen dan praten met de gemiddelde verkoopprijs (ASP) van BlackBerry apps te doen, en er wat koude harde cash op tafel. Dit zou kunnen snijden de snit van de inkomsten uit de verkoop via de App World, of het betalen van ISV’s naar de haven populaire iPad apps voor PlayBook.

Dergelijke financiële prikkels kan nog steeds effectief zijn als lopen voor een beperkte tijd, of afgetopt op een bepaald bedrag in dollars. Maar de regels van het platform economie dicteren dat voor RIM om te komen van achter, zal het nodig hebben om buitengewone maatregelen een substantiële ontwikkelaar ecosysteem te bouwen te nemen.

? TechnologyOne tekent AU $ 6,2m deal met Landbouw

Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek?

Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro

Apple vrij te geven iOS 10 op 13 september, MacOS Sierra op 20 september