Zijn software megavendors te groot om te struikelen?

Er is een goede kans dat u het meest te krijgen – zo niet alle van uw software – van vier grote bedrijven: IBM, Microsoft, SAP en Oracle. En hun spel is simpel: Pak meer van je zogenaamde portemonnee aandeel.

De duurzaamheid van de winstmarge groei is onder aanval van vele richtingen (SaaS, nieuwe modellen, koper relaties) .; Megavendors blijven toevoegen aan hun stack van spullen. Deze bewegingen zijn echt over “installed base-oogsten” en het toevoegen van meer producten te verkopen passeren;. Software reuzen moeten alternatieve delivery-modellen bieden. Software en IT wordt geleverd als een dienst en de economische neergang kan de swap versnellen. Hoe software giganten navigeren op deze ommekeer zal maken of breken ze. Ik koop dit argument tot op zekere hoogte, maar de verstoring zal de tijd nemen om te ontwikkelen;. Het vermogen wordt naar de gebruiker. Consumerization, meerdere apparaten en Web 2.0-achtige functies zijn onvermijdelijk. Uiteindelijk software giganten zal moeten tegemoet te komen aan deze digitale inboorlingen, die hun persoonlijke leven gebruikersinterface eisen op het werk. Ik ben lauw op deze. User interface duidelijk van belang, maar iedereen die echte enterprise applicaties heeft gezien weet dat de consumerization beweging een lange tijd om te ontwikkelen – als het zich ontwikkelt helemaal.

De grote vraag is of deze verkopers zijn zo groot dat ze geen kwaad kunnen doen of dat ze zullen bezwijken onder hun eigen gewicht. Het is niet moeilijk om mensen die beweren dat laatste vinden, maar de werkelijkheid is heel anders – deze kolossale software-bedrijven kunnen uw vaste lasten te verhogen met het grootste gemak.

Dat zijn enkele van de gedachten stuiteren rond in mijn hoofd als Gartner-analisten Yvonne Genovese en Jeff Comport hun neem presenteren megavendors op het Gartner Symposium en ITxpo in Orlando.

MKB; Video: 3 tips voor het huren Millennials, Enterprise Software; Het grootste geheim in de sociale: Brand communities zijn overal; Big Data Analytics; De smerigste kleine geheim over big data: Jobs, Robotics; Het bouwen van een slimmere robot met diepe leren en nieuwe algoritmen

In de grote regeling van de zaak, zijn deze verkopers in wezen groeit met het verkrijgen van meer aandelen bij bestaande klanten. Ze zijn niet lokken nieuwe per se. Kortom, Genovese en Comport note

In een vreemde contradictie, zien we snel veranderende technologie in een sector die lijkt te rijpen. De verkopers zijn meer gericht op de “business van de software”, in plaats van uitsluitend op de concurrentie product. Gebruikers geconfronteerd met een verhoogde vendor vermogen en lagere prijs flexibiliteit zijn op zoek naar alternatieven, containment strategie├źn en manieren om vendor switch kosten te verlagen. Hoe de verkopers reageren op deze veranderingen en druk zal de basis vormen voor veranderingen in hun concurrentie in de komende vijf jaar.

Het is moeilijk om te betogen met dat. Maar wat gaat breken? Klanten hebben weinig slagkracht. Het bedrijf van software is slechts zwellen – zowel SAP en Oracle hebben de vergoedingen voor onderhoud verhoogd. En Oracle is ervan overtuigd zijn marges zal niet uit wat de economie doet sterk zijn. Alternatieve afleveradressen modellen? Misschien, maar we zijn er nog niet.

Onder de trends benadrukt door Gartner

Dus wat is een megavendor te doen? Lock je in.

Uiteraard Gartner’s grafiek laat zien dat er een Trainwreck vooruit zou kunnen zijn. Op een bepaald moment zal de software giganten niet in staat zijn om nog meer geld te melken uit bestaande klanten. Echter, de grote onbekende timing – het is te zeggen dat Gartner geen specifieke jaar op zijn tijd-as heeft. Hoe snel zal storend modellen een deuk in deze enorme softwareleveranciers?

Video: 3 tips voor het huren van Millennials

Het grootste geheim in de sociale: Brand communities zijn overal

De smerigste kleine geheim over big data: Jobs

Het bouwen van een slimmere robot met diepe leren en nieuwe algoritmen